Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Egy 18 éves fiúnak mikor és...

Egy 18 éves fiúnak mikor és milyen kivizsgálásra kell mennie a következő években?

Figyelt kérdés
2016. dec. 12. 16:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem kell menned, ha évente egyszer kérsz egy alap vérképet a házidokidtol, megnézi a vérnyomásodat azzal már nagyon sokat teszel az egészségedért.
2016. dec. 12. 16:34
 2/13 A kérdező kommentje:
Úgy mint 35 évesen prosztata, végbéltürközés gyomortükrözés ilyenek pl..
2016. dec. 12. 16:34
 3/13 anonim ***** válasza:
Ja,értem szóval a szűrésekre gondolsz...nos hát az a rákok esetében van jelen és ajánlott évente 1x vagy negyed évente elmenni teljes rászűrésre...
2016. dec. 12. 16:48
 4/13 anonim válasza:
Ha nincs bajod nem kell.
2016. dec. 12. 16:50
 5/13 anonim ***** válasza:
Rákszürésre nem kell járnod, tükrözést pedig csak indokolt esetben végeznek (magánban persze indok nélkül is), de úgy gondolom, hogy ez már az erősen tulparázott kategória. A te korosztályodban, ami előfordul az a here- és a bőrrák. A heréket önvizsgálattal tudod ellenőrizni, bármilyen elváltozás esetén irány az urológus. Az anyajegyeket jó megnézetni évente, de ezt tb alapon a börgyogyászok nem csinálják meg, ha nagyon biztosra akarsz menni évente fényképes anyajegy szűrést csináltass, kb. 20 ezer ft, de ez is csak akkor indokolt ha sok csúnya anyajegyed van.
2016. dec. 12. 17:04
 6/13 A kérdező kommentje:
Tehát akkor egyelőre most nem kell semmilyen szűrővizsgálatra mennem. Az anyajegyeimet megnézték már (van a családban bőrgyógyász). A heréimmel nincs semmi gond. Vérvételen nagyon rég voltam. Tehát akkor az elkövetkező időben mikor és milyen dokihoz kell menni, ha kell?
2016. dec. 12. 17:05
 7/13 anonim válasza:
De van vmi baj h kellene?
2016. dec. 12. 17:11
 8/13 A kérdező kommentje:
A családba mindkét ágon volt (nem is kevés) rákos beteg, a tüdőráktól a végbélrákig minden.. Ezért félek..
2016. dec. 12. 17:14
 9/13 anonim ***** válasza:

De ezek a súlyos betegségek, ga örökölted is a genetikai hajlamot, nem ilyen fiatalon jönnek ki, hanem később 50-60 éves korodban, vagy azután. Plusz ezeknek a daganatos betegségeknek vannak tüneteik, amik egyértelműek és úgyis dokihoz fordulnál.

Nem tudnak mindent kiszűrni egyébként. Szerintem ne foglalkozz ezzel ennyit.

2016. dec. 12. 18:04
 10/13 A kérdező kommentje:
egyébként nem szoktam vele foglalkozni, csak most diagnosztizáltak 1 hete egy rokonnál rákot..
2016. dec. 12. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!