Egy 18 éves fiúnak mikor és milyen kivizsgálásra kell mennie a következő években?
Figyelt kérdés
2016. dec. 12. 16:18
1/13 anonim válasza:
Nem kell menned, ha évente egyszer kérsz egy alap vérképet a házidokidtol, megnézi a vérnyomásodat azzal már nagyon sokat teszel az egészségedért.
2/13 A kérdező kommentje:
Úgy mint 35 évesen prosztata, végbéltürközés gyomortükrözés ilyenek pl..
2016. dec. 12. 16:34
3/13 anonim válasza:
Ja,értem szóval a szűrésekre gondolsz...nos hát az a rákok esetében van jelen és ajánlott évente 1x vagy negyed évente elmenni teljes rászűrésre...
5/13 anonim válasza:
Rákszürésre nem kell járnod, tükrözést pedig csak indokolt esetben végeznek (magánban persze indok nélkül is), de úgy gondolom, hogy ez már az erősen tulparázott kategória. A te korosztályodban, ami előfordul az a here- és a bőrrák. A heréket önvizsgálattal tudod ellenőrizni, bármilyen elváltozás esetén irány az urológus. Az anyajegyeket jó megnézetni évente, de ezt tb alapon a börgyogyászok nem csinálják meg, ha nagyon biztosra akarsz menni évente fényképes anyajegy szűrést csináltass, kb. 20 ezer ft, de ez is csak akkor indokolt ha sok csúnya anyajegyed van.
6/13 A kérdező kommentje:
Tehát akkor egyelőre most nem kell semmilyen szűrővizsgálatra mennem. Az anyajegyeimet megnézték már (van a családban bőrgyógyász). A heréimmel nincs semmi gond. Vérvételen nagyon rég voltam. Tehát akkor az elkövetkező időben mikor és milyen dokihoz kell menni, ha kell?
2016. dec. 12. 17:05
8/13 A kérdező kommentje:
A családba mindkét ágon volt (nem is kevés) rákos beteg, a tüdőráktól a végbélrákig minden.. Ezért félek..
2016. dec. 12. 17:14
9/13 anonim válasza:
De ezek a súlyos betegségek, ga örökölted is a genetikai hajlamot, nem ilyen fiatalon jönnek ki, hanem később 50-60 éves korodban, vagy azután. Plusz ezeknek a daganatos betegségeknek vannak tüneteik, amik egyértelműek és úgyis dokihoz fordulnál.
Nem tudnak mindent kiszűrni egyébként. Szerintem ne foglalkozz ezzel ennyit.
10/13 A kérdező kommentje:
egyébként nem szoktam vele foglalkozni, csak most diagnosztizáltak 1 hete egy rokonnál rákot..
2016. dec. 12. 18:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!