Aszem fitymaszűkületem van, mit tegyek? Nem merem elmondani a szüleimnek.
Na jó megbeszélen velük minél hamarabb,viszont lenne néhány kérdésem.
Megnézessem egy urológussal?
Mennyi ideig tart a műtét?
A műtét után mi a tehendő(mire figyeljek leginkább)?
Ingyenes?
Az a baj hogy jövőhétvégére lemegyünk Balatonra nagymamámékhoz(szombat és vasárnapra), és nem akarok hétköznap időpontott kérni.
Csak kínosan érzem magamat ha elmondom.
Ha már eddig kibirtad,még 1 évet ki birsz így is.
18 éves kor után már minden csak rád tartozik.Majd megoldod akkor .A beavatkozások utána is ingyenesek .Mivel elmúltál 14 ,mindenképp helyi érzéstelenítéssel történik a beavatkozás .Mindenbe te döntesz,szülő már nem szólhat bele .Hogy milyen beavatkozás lesz,az függ az szükület nagyságától,az orvostól,és nem utolsó sorban tőled,mibe egyezel bele .Minden nagyon meggondolandó,mert vissza csinálni nem lehet .
Ahány család annyi lehetőség. Csak papíron 18, de a szülő ugyanúgy beleszólhat. Főleg, hogy ők a szülei és mindig azok lesznek.
Egyáltalán nem ciki, megbeszélni velük se. De nélkülük is elmehetsz orvoshoz. Ha műtét kell akkor elmondod nekik, ha ennyire nem tudod.
14 éves kortól egyedül elmehetsz már urológushoz,beutaló nem kell.Ha műtétre lenne szükséged jobb szünidőre tervezni a műtétet mert az első 2 hétben kellemetlenségek adódhatnak(és további több hét mire meggyógyul a seb),a seb nedvezhet,átkötözésre szorulhat stb.
Mennyire súlyos a fitymaszűkületed?
Ha tudod a metélést kerület el!
Urológushoz bármikor elmehetsz és a műtétet szünidőre is tervezheted,megbeszélheted,a háziorvos is kiírhat 1 hétre.
7 es nagyon nem vagy jártas az ilyen dolgokban.
Vizsgálatra ugyan elmehet,de semmilyen beavatkozás szülői beleegyezés nélkül nem lehet .
Ha műtét van ,utána nem a házi orvos adja az igazolást,hanem ott ahol a műtétet végezték .
Ebből a körből a házi orvos majdnem teljesen ki van zárva .
Max jegyzi a kartonján,hogy ilyen is volt
Ha a makk aljáig le tudod húzni akkor a körülmetélést el tudod bőven kerülni,n nincs rá szükséged.Meleg vízben próbáltad a fitymád tornáztatni,hátrahúzogatni?
Off:Előző hozzászóló félreértették,azt írtam vizsgálatra elmehet egyedül és a műtét időpontját megbeszélhetik,akár szünidőre időzíthetik!
-Valóban elfelejtették írni,kihagytam hogy 18 éves kor alatt szülői beleegyezés kell a műtêthez.De arra gondoltam akár nyárra is megbeszélhetik a műtétet majd természetesen ha akkor sem lesz 18 éves a szülei engedélyével.A rra céloztak attól hogy megvizsgálja az orvos,attól későbbre is még lehet a műtétet beszélni
És arra akartam utalni ha mégis mostanra tervezné a műtétet,akkor műtét után,akár a háziorvos is 1 hét táppénzre kitudja írni még,higy addig is gyógyulni,a seb kezelésbe belejöjjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!