Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Nos próbálok minél részletesebb lenni. Az a problémám, hogy mindig miután szeretkeztünk a barátnőmmel bepirosodik a makkom ilyen foltszerűen. Ráadásul olyan, mintha hámlana. Persze nem annyira durván, de arra emlékeztet. Barátnőmnek semmi gombára vagy egyéb fertőzésre utaló tünete nincsen. Ennek ellenére Canesten-nel bekentem, 2 nap múlva elmúlt. Nekem is és neki is első szex volt, ezért először arra gondoltam, hogy a súrlódás miatt lehet nálam ez. Ez ellen szól viszont, hogy ugye Canesten hatására múlt el, ráadásul barátnőm rendesen nedvesedik, így tanácstalan vagyok. Fertőzés lenne, ami nála tünetmentes, nálam viszont nem? Tudom doki, de ha esetleg tapasztaltál már ilyet, akkor szívesen venném a tanácsaidat.Korunk 23F és 17L ha ez számít. Előre is köszönöm a válaszodat!
2010. ápr. 21. 13:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
23-évesen már nem kéne félni a dokitól...a csaj meg menjen nőgyógyászhoz, mert ha gumi nélkül szexeltetek neki is lesznek tünetei előbb-utóbb- így csak oda-vissza fertőzitek egymást
2010. ápr. 21. 13:36
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Félreértesz, nem félek a dokitól - de addig is amíg találok időpontot (elvégre kedd reggel vettem észre), gondoltam kérek pár előzetes véleményt.
2010. ápr. 21. 13:42
 3/14 anonim ***** válasza:

Ez egy gomba tipikus tünete. Vegyetek a patikában Canesten kombit, a lányka használja el a hüvelytablettékat és kenje a krémet is, Neked elég a krém. Így - ha csak Te kenegeted magad - oda-vissza megy a fertőzés. Mi is átestünk ezen, pont ilyen tünetekkel.

21/F

2010. ápr. 21. 13:57
 4/14 anonim ***** válasza:

Ha a barátnödnek nincsenek tünetei,akkor nem hinném,hogy töle kaptad el.

Csak pirosodás volt,vagy viszketett,esetleg égett??A fertözének ezek is a tünetei,nem csak a pirosodás.

Mindenképpen vigyázzatok egymásra.Òvszer,és a barátnöd menjen nögyógyászhoz,esetleg írasson tabit is.

2 gyerekes anyuka.

2010. ápr. 21. 13:58
 5/14 anonim ***** válasza:
lehet nem a csajtól kapta, de most már megfertőzte a lányt is
2010. ápr. 21. 14:00
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a tanácsokat! Igen, egyértelmű, hogy innentől kezdve óvszer, az oda-vissza fertőzésre minimális logikával magam is rájöttem. (barátnőm fogamzásgátlót szed, eddig azért nem azzal szexeltünk) Canesten kombira is gondoltam, csak szépen kell tálalnom mert barátnőm nagyon a szívére venné, hogy "jaj, ne haragudj, hogy ezt csináltam veled":) De biztos vagyok benne, hogy meg fogja érteni. Remélem ennyivel megússzuk:) Még egyszer köszönöm mindenkinek a választ!
2010. ápr. 21. 14:10
 7/14 anonim ***** válasza:
mit kell ezen finoman adagolni? nekem volt ilyen gondom, elmentem a dokihoz, pasimnak is írt krémet, odaadtam neki és kész...egy normális kapcsolatban ez nem okozhat problémát ;)
2010. ápr. 21. 14:15
 8/14 anonim ***** válasza:

Valószínűleg tényleg gomba, de hogy nem csak szexuális úton lehet elkapni, az biztos. Nekem pl. önkielégítés után is képes volt megjelenni, pedig mostam kezet előtte...

Biztos, ami biztos, doki, mert tapasztalatom szerint a Canesten nem sokat ér. (Vagyis arra jó, hogy a tünetek elmúljanak, de hogy el is pusztuljon a csiperke, arra nem.)

2010. ápr. 21. 14:19
 9/14 A kérdező kommentje:

Egy szóval nem mondtam, hogy akármilyen problémát fog okozni ez köztünk:) Már elmondtam neki is a helyzetet, együtt gondolkodunk a megoldáson. Csak már így is minden második szava az, hogy "bocsánat" ha erről beszélünk:) Hiába mondom, hogy ilyen akárkivel előfordulhat:)

EE pedig ebben a rovatban sok jó és hasznos kommentet írt, ezért mindenképpen szerettem volna, hogy ő is válaszoljon nekem. Így feltenni a kérdést tűnt a legjobb módnak arra, hogy észrevegyen:)

2010. ápr. 21. 14:24
 10/14 anonim ***** válasza:

Hali!

Először is, szeretném megköszönni elismerő szavaidat rólam. Jól esik tudni, hogy vannak akik becsülik igyekezetemet itt a fórumon. Próbálok rászolgálni a TE belém vetett bizalmadra is, azonban van egy gondom. (Nem veled)

Nekem eddig még soha nem volt gombafertőzéshez semmilyen közöm, sem közvetlenül, sem közvetetten, ráadásul nem orvos a szakmám, így pont egy olyan témában kerültem kiemelésre, :-) ˙ ...amihez félek, nem, vagy nem nagyon fogok tudni hozzászólni tapasztalattal, :-( ˙ ...csupán jótanácsokkal, amelyek megfogadását nemcsak neked, de minden kortársamnak és fiatalabbnak ajánlom kortól és nemtől függetlenül!

* * * * *

Előttem ugyan már esett szó a kondomról.

Nos, attól még, mert a barátnőd fogamzásgátlót szed, nyugodtan használhatjátok a kettős holland módszert, vagyis gumi + fogamzásgátló tabletta. Ez azt jelenti, hogy mindkét fél kiveszi a részét a védekezésből, így az óvszer próbálja lecsökkenteni az esehetőségét a nemi úton terjedő betegségek oda-visszapasszolgatásának, a tabletta pedig véd a nemkívánt terhesség ellen.

E módszer ötlete tudomásom szerint Hollandiából ered, és mindenki, akinek számít önmaga és persze önmagán felül a szerelme is, az ne keressen kifogásokat, és tartsa be a védekezés szabályait. Manapság úgyis a többségnél nagyon megy az ego, a menőzés és a divatmajmolás... erről meg a szennysajtóban egy szó nem esik. Éppen ezért foglalkozzunk már egy kicsit egymás érdekével, jólétével is, és figyeljünk oda, hogy ne csak az legyen a jó, ami nekünk jó, hanem az is, ami a szerelmünknek, szeretteinknek, barátainknak, környezetünknek! Úgy glom, az menőbb, mint a réteges púder, hajzselé, no meg a "tüdőkrákozás"... (saját szó: tüdőkár- ill. tüdőrák|okozás, krákogás, köpködés, rossz szag, ami a dohányzással jár... stb.)

Tesó!

Ami a tállalást illeti, ne erre helyezd a hangsúlyt!

A dokihoz sem felmasnizott farokkal kell beállítani réteges púderrel, amire ráfújtál még 10 liter parfümöt is. A doki azért van, hogy megvizsgáljon, ill. A HIBÁS TESTRÉSZT vizsgálja meg és meggyógyítson a legjobb tudása szerint. Ha meg kifogsz vki olyan dokit, akiben nem bízol, válts bátran!

(Bibliai példával élve: "Nem az igazaknak van szüksége megváltásra, hanem a bűnösöknek!")

Nem tudom, hogy a barátnőd tud-e a problémádról... (szerintem nem, ha így írtad le...) de a helyedben leülnék vele, és köntörfalazás nélkül a szemébe nézve, a kezét megfogva elmondanám neki, hogy úgy érzed, összeszedhettetek valamit. (Nem tudni, kinél lépett fel a fertőzés... az se biztos, hogy nálad van a kutya elásva...)

Mondd el neki, hogy nem tudni mi miatt, ezeket a tüneteket vetted észre magadon. Mondd el azt is, hogy megkérdezted, és ez nem azt jelenti, hogy valamelyikőtök félrelépett, -- mert úgy is el le7 kapni nemi betegségeket, hogy nem tudsz róla, amikor mjuk egy fertőzött személy után megfogod a WC-ajtó kilincsét, majd lenyúlsz a szerszámodhoz, -- hanem, hogy tartasz attól, hogy vmeikőtök vhonnan vmilyen fertőzést szed7ett össze, éppen ezért fontosnak tartod mindkettőtök egészségét, és szeretnéd, ha mindketten elmennétek teljes urológiai kivizsgálásra, amelyben mintát is vennének a nemi szerveitekből, hogy elküldjék laborba kielemezni!

_ A barátnődnek érdemes lenne elmennie a saját nőgyógyászához, ahová kísérd el, éreztesd vele, hogy fontos a számodra!

_ Te pedig Tesó, menj el a bőr- és nemibeteg-gondozóba, és szégyenérzés nélkül add elő a problémádat majd hagyd, hogy kivizsgáljanak, és mintát vegyenek. Azért a gondozóba menj, mert ugye írtad, hogy Canestenre elmúlt a makkod bőrpírja, ill. hámlik is, ez pedig dermatológiai vonatkozásra utal.

Ami a nemi betegségeket illeti, annyiban érdekesek, hogy egyes fajai a férfiban aktiválódnak, és a nőkben képesek akár 10 évig is lappangani, vagy akár fordítva. (pl. a HIV, Hepatitis, HPV... )

A Canesten Combi-val kapcs. egyelőre maradjunk annyiban, h. előbb bizonyosodjunk meg arról, hogy VALÓBAN péniszgombáról beszélünk-e, csak utána alkalmazzátok!

Első gondolatoknak ennyit szánok.

Most várom a reagálásodat ill. a további kérdéseidet, ha van.

=======-=======-=======

A többi kérdezőket, ill segítséget kérő fiatalt tisztelettel arra kérem, hogyha tőlem szeretnének kérdezni, azt ne ehhez a topikhoz hasonlóan a címsorba kiírva tegyék, mert nem célom a túlzott szereplési viszketegség, hanem >>privát üzenetben fogalmazzák meg felém, vagy ha tőlem is szeretnének választ az itt feltett kérdéseikre, akkor egy " (33) "-jelet esetleg tehetnek a kérdéseik végére, de ezt nem nagyon erőltetném! Így is vannak, akik morognak rám, csak mert a saját stílusomban segíteni próbálok, ill. elnyomok egyeseket, és nem értik, miért!?

Aki tiszteletben tartja a kéréseimet, azzal engem is megtisztel, és a tiszteletet és az általa éreztetett bizalmat igyekszem segítséggel jutalmazni!

Mindenki felé üdvözlettel és tisztelettel: EE

2010. ápr. 21. 23:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!