Növekedés fejlődés,15 / F Hogyan fejlődjek növekedésben egészségesen?
15 éves vagyok, novemberbe töltöm a 16 ot és csak 158 cm vagyok ez, nemtudom hogyha ennek van köze a növekedéshez, de már szőrösödtem is.
Nagyon aggódok hogy nem nagyon fogok már nőni :/
Apum kb 175 cm magam anyum pedig 160-165 körül
Valamilyen sportal, étellel, vitaminnal lehet fejlődésbe hozni a növekedést?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
15/F 158 cm :(
Hat ejfelkor fekszel le, ez eleg baj ugylatom van hogy hajnalkor
45 kg vagyok de ha valtoztatok az "alvas rendemen" stb. Meg nőhetek?/:
A feltöltött linkben is csak fél igazság van .Ha beleolvasok egy másik orvosi erről szóló írásba,az olvasható.A több növekedési hormon termeléséhez,legalább 8 óra éjszakai alvásra van szükség .Ugyan ekkor termelődik a tesztoszteron férfi hormon is .A hormontermelésbe nagyon kockázatos a beavatkozás,nagy orvosi elővigyázatot,vizsgálatokat igényel .Csak a végső esetben avatkoznak be
Mindig is voltak kisebb növésüek ,és a jövőben is lesznek .100 évvel ezelőtt a 160 cm oszlopos tagja volt a katonaságnak .
Nagyon alacsony vagy a korodhoz képest.Apukád magasságát megörökölheted,de még kellene kérdezhet hogy ő mikor kezdett el nyúlni.
12-13 éves kor elején kezdődik normál fejlettségű esetében a szőrösödés,15-16 évesek már simán az apjuk magasságát többnyire utolérik.
Későnérő vagy.Felgyorsítani nem tudod,ki kell várnod hogy érni kezdj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!