Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ugye nem lesz péniszrákom? :-S

Ugye nem lesz péniszrákom? :-S

Figyelt kérdés
Fitymaszűkületem van már egészen kis korom óta (most 32 vagyok), és már nagyon régóta nem vagy csak alig lehet hátrahúzni a fitymát mert fáj, és a makk(?) is már kis korom óta nagyon-nagyon érzékeny (még a víz érintésére is fáj), így értelemszerűen nem is szoktam tisztítani se, mivel nagyon fájdalmas lenne... Ha ez esetleg gyulladásban van már hosszú évek óta, attól még ugye nem kapok rákot? Pár éve egy orvos fitymatúltengést(?) állapított meg (ez is véletlen volt, mert nem azzal a bajjal mentem hozzá, csak észrevette), és beutalt az SZTK-ba műtétre, de nem mentem el, mert amúgy ha nem húzom fel a fitymát semmi panaszom nincs... Aszexuális vagyok, maximum hetente 1x masztizok csak, és azzal nincs probléma, de félek, hogy ha ilyen érzékeny amúgy a makk meg a fityma (így esetleg gyulladásban is van) már nagyon régóta, attól nem kapok előbb-utóbb rákot? Elmenjek ezzel az aggodalmammal a háziorvoshoz és/vagy egy urológushoz?

#fitymatúltengés #fitymaszűkület #pániszrák #túlérzékeny makk
2015. nov. 27. 10:22
1 2
 11/15 anonim válasza:
59%

Nos, látva hogy már teljesen beszarattátok a kérdezőt, akkor én is hozzá szeretnék tenni valamit.

Nekem is van fityma szűkületem, igaz relativ. nekem merev állapotban egyáltalán nem lehet hátra húzni, csak nyugalmi állapotban, de akkor teljesen. KELLEMETLEN ha megérintem, és kellemetlen a tisztítása is. DE! és itt jön a lényeg. Mindezek ellenére amikor megvizsgáltattam egy normális urológussal, kiderült hogy NINCS gyulladásban. az érzékenységet az okozza, hogy mivel mindig rajta van a figyma, így az idegvégződések nem tudtak hozzászokni a közvetlen érintéshez. ezért kellemetlen a dolog. Részemrő, én szintén aszexuális vagyok, és nem tervezem a beavatkozást, mivel nincs szükségem erre a részemre. azonban, ha valaha is úgy döntenék hogy szeretném kipróbálni a szexet- amit megjegyzek jelenleg nagyon taszít- én nem mennék SZTK-s henteshez. Magánúton PLASZTIKAI SEBÉSZT keresnék, ugyanis az meg tudja menteni a fitymádat, ha kell a pénisz más részéből még pótolni is tudja a bőrt. a fityma egy NAGYON FONTOS SZERV! apénisz egészséges működéséhez elengedhetetlen. nélküle épp annyi nagyon kellemetlen, az élet és szexuális élet minőséget rontó probléma jön majd mint a jelenlegi állapotodban!

NE ENGEDD HOGY LEVÁGJÁK!!!!

az esetek csak egy nagyon nagyon minimális százalékában van csak arra szükség, sőt még meg merem kockáztatni hogy még akkor sem mindig... menny el plasztikai sebészhez, az tudni fogja mit kell vele csinálni! és no para. nem biztos hogy gyulladásban van!!!!

2015. dec. 2. 17:28
 12/15 A kérdező kommentje:
Jövő héten kedden megyek urológushoz... nagyon félek... :-S
2015. dec. 3. 22:42
 13/15 anonim ***** válasza:
25%
9-es még jó hogy tenolyan tökéletes, okos vagy.Mit nem értesz azon meg hogy ha valaki nem tisztálkodik rendesen hosszú ideig,felgyűlemlik a makk alatt a szmegma amit már nem fog tudni csak úgy lemosni,könnyedén eltávolítani és ha az felhalmozódik akkor gyulladás alakulhat ki.
2015. dec. 4. 18:41
 14/15 anonim ***** válasza:
25%
11-es hozzászólása meg tetszik.A nézetét,látásmódját elfogadom,hiszen a saját esetében tisztálkodni ő tud,ha meg mégis később sexuális kapcsolatot szeretne akkor keres egy megfelelő orvost.Arra figyel hogy rosszabbá ne váljon a fitymaszűkülete,tudjon tisztálkodni,ha meg mégis orvoshoz megy akkor alapos lesz,akarkihez nem megy és akármibe(műtétileg)nem megy bele,minden lehetőségnek utánanéz ma.
2015. dec. 4. 18:46
 15/15 anonim ***** válasza:
25%
majd
2015. dec. 4. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!