Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ugye nem lesz péniszrákom? :-S

Ugye nem lesz péniszrákom? :-S

Figyelt kérdés
Fitymaszűkületem van már egészen kis korom óta (most 32 vagyok), és már nagyon régóta nem vagy csak alig lehet hátrahúzni a fitymát mert fáj, és a makk(?) is már kis korom óta nagyon-nagyon érzékeny (még a víz érintésére is fáj), így értelemszerűen nem is szoktam tisztítani se, mivel nagyon fájdalmas lenne... Ha ez esetleg gyulladásban van már hosszú évek óta, attól még ugye nem kapok rákot? Pár éve egy orvos fitymatúltengést(?) állapított meg (ez is véletlen volt, mert nem azzal a bajjal mentem hozzá, csak észrevette), és beutalt az SZTK-ba műtétre, de nem mentem el, mert amúgy ha nem húzom fel a fitymát semmi panaszom nincs... Aszexuális vagyok, maximum hetente 1x masztizok csak, és azzal nincs probléma, de félek, hogy ha ilyen érzékeny amúgy a makk meg a fityma (így esetleg gyulladásban is van) már nagyon régóta, attól nem kapok előbb-utóbb rákot? Elmenjek ezzel az aggodalmammal a háziorvoshoz és/vagy egy urológushoz?

#fitymatúltengés #fitymaszűkület #pániszrák #túlérzékeny makk
2015. nov. 27. 10:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
69%
Péniszrákod nem lesz, de mielőbb műttesd meg, sok kellemetlenséget megelőzhetsz vele!
2015. nov. 27. 10:25
 2/15 A kérdező kommentje:
Milyen kellemetlenségeket? Igazából mint írtam, én jól megvagyok így is, szóval ha nem muszáj, akkor nem műtetném meg... Mindenesetre köszönöm a megnyugtató választ, ment a zöld pacsi!
2015. nov. 27. 10:31
 3/15 anonim ***** válasza:
75%

Ez nem állapot amit művelsz. Komoly probléma van a péniszeddel. Nem véletlen írtak ki műtétre. És szerintem pont a problémád miatt is mondod magad aszexuálisnak.

Csináld meg a farkad, vagy ki tudja milyen bajba kever. A gyulladás miatt lehet érzékeny és azzal, hogy nem mosod csak nevelgeted. Az is lehet, hogy szép gomba nőtt a fitymád alatt, vagy Isten tudja. Nem tudom feltűnt-e, hogy próbálok elég ijesztő dolgokat irkálni, hogy javítsd meg magad!

2015. nov. 27. 10:39
 4/15 A kérdező kommentje:
OK, akkor el fogok menni a háziorvoshoz, és megkérdezem ez ügyben, ezen ne múljon...
2015. nov. 27. 10:48
 5/15 A kérdező kommentje:
Amúgy biztosra veheted, hogy nem emiatt a problémám miatt vagyok aszex, de ebbe nem akarok bővebben belemenni...
2015. nov. 27. 10:49
 6/15 anonim ***** válasza:
57%
De semmiképp ne hagyd így, ez veszélyes!
2015. nov. 27. 10:52
 7/15 anonim ***** válasza:
78%

Igaza van mindenkinek aki azt mondja ez nem vicc. Mindenképp menj el, és műttesd meg magad. Komoly betegségektől kíméled meg magad, ha ezután fel tudod majd húzni a bőrt, és végre tisztességesen le tudod majd mosni a makkod.

A túlérzékenységtől ne félj, azon segít egy kenőcs, amivel a makkodat majd bekened. De, ha begyulladás, gombásodás, gennyesedés, vagy mittudomén milyen kórság elkap, akkor az sokkal nagyobb bajt fog okozni.

Kérlek, mihamarabb menj el orvoshoz, és műttesd meg a fitymádat.

2015. nov. 27. 16:37
 8/15 anonim ***** válasza:
45%

Szia!

A te dolgod mért vagy aszexuális,ebbe nem is mennêk bele.Rákod tuti nem lesz,de a testünk szmegmát termel ami letapad,felgyülemlik ha nem mossuk az intim részünkről le ez gyulladást okozhat,és a felgyülemlett cucctól nagyon büdössé válhat a péniszed.

Mivel voltál már urológusnál,most is menj el hozzá,ő erre szakosodott,meg tudja nêzni hogy mennyire súlyos a fitymaszűkületed mert ez egyre súlyosabbá válhat akár és meg tudod vele beszélni hogy te nem akarsz műtétet mégis mit tudnátok tennki vagy ha műteni kell elmondhatod körülmetélést nem szeretnél más megoldást tud mondani netán(ne a háziorvoshoz menj,nem ez a szakterülete)

Attól hogy megvizsgál nem kell semmibe sem belemenned.

Csak tb kártyàt,személyi ig.kell vinned és rendelési időre elmenni vagy telefonon időpontot kérni.

De ez a te magánügyed!

Azért jobb lenne ha megnêzne urológus hogy ne szűküljön,romoljon a fitymaszűkületed tovább,hátha tud tanácsot adni

2015. nov. 27. 17:52
 9/15 anonim ***** válasza:
49%

"Rákod tuti nem lesz,de a testünk szmegmát termel ami letapad,"

Istenem, ekkora zagyvaságokat még az 55%-os sem ír! Pedig ő is nagyon kitesz magáért...

2015. nov. 27. 22:19
 10/15 anonim ***** válasza:
69%

Nekem gyanús, hogy az 55 és 30 százalékos válaszolók egy és ugyanaz a személy. Na mindegy, ez lényegtelen.

Kérdező, nincs mese, el kell menni a kórházba és megműteni. Igen, a fitymaszűkület és az emiatt fellépő gyulladások növelik a péniszrák kockázatát.

2015. nov. 29. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!