Teljes kivizsgálás lesz következő héten. Kíváncsi lennék, szerintetek mitől lehetnek ilyen tünetek, illetve hogy fognak kivizsgálni?
15 éves vagyok, szeptemberben leszek 16. A hónap elején abbahagytam a masztit, x ok miatt, az nem számít (lelki eredetű) azóta vannak ilyen érzéseim. Már nyár eleje óta kevesebbet csináltam, de most végleg abbamaradt... Akkoriban (nyár elején) heti 2-3 volt, és néha rosszul éreztem magam, pontosabban rossz közérzetem volt... Miután abbahagytam (aug. eleje) egyre többször voltam furán, majd kb 1 hete minden nap ugyanaz. Ezt csak azért írtam, mert kíváncsi vagyok ez lehet e ok, vagy más bajom van e.
Szóval a tünetek: bal kéz/mellkas feletti és nyaki fájdalom, pontosabba rossz érzés vagy gyengeség. Gyakorlatban nem gyengébb a kezem, mert éppúgy elbirom vele magam... Hányinger szerűség (nem hányingyer, de olyasmi érzés) érdekes érzés gyomorban, torokban (mintha lenne ott valami) fáradtság egész nap, néha bal oldali lábfájdalom. Éhes/szomjas nem vagyok, és csak akkor eszek/iszok, amikor azt érzem, hogy kell, de ez miatt nagyon keveset (1-1,5l folyadék) és nagyon kevés kaja. Gének miatt ULTRA!!! vékony vagyok (sajnos) 176cm magas és 50!!! KG. ELFOGADHATATLAN. És még ez mellé alig eszek/iszok...
Keveset alszok, mert nem tudok, nem mozgok, ez az én hibám. Rendszertelenül járok aludni, és rendszertelenül kelek. Egyszer alszok 2-3 órát máskor 9-et is akár.
Mi lehet ez? Maszti kihagyás miatt, esetleg szív/érrendszeri betegség? Vagy valami rák, vagy nagy betegség állhat a háttérben?
Félek. És félek a kivizsgálástól is. Vérnyomásom lehetetlen megmérni, mert ahogy meghallom a hangját, vagy meglátom a mászert, szorongok, pulzus az egekben (150+ is volt már orvosnál) vérnyomás meg normális. Vérvételtől is parázok (bár utóbbi időben nem annyira) EKG-t nem irom ki nevetés nélkül.
Valami tipp, hogy mi lehet és mire számítsak? :/
F/16
A maszti elhagyása csak fokozza feszültséget,szorongást .
Még itt sincs siker élményed,pedig arra lenne nagy szükség .
Pár rutin vizsgálatot elvégeznek rajtad,semmi egyebet .
Vannak komoly betegek akikre több időt kell szánni,arról nem is beszélve milyen költséges egy vizsgálat.
Szerintem a fejedben kell rendet tenni ,és azzal foglalkozzál ami rád tartozik .A nagy semmit tevés is ide vezet .Hiányzik a rendszeresség ,és testmozgás .Ezt fogják javasolni neked orvosilag is .
Ez tényleg pszichésnek tűnik így első olvasásra, ettől függetlenül jól teszed, ha kivizsgáltatod magad. Ha minden rendben lesz, javasolni fogják, hogy keress fel pszichológust vagy pszichiátert. A sport is sokat javíthatna a közérzeteden.
Laborvizsgálat, vérnyomásmérés biztosan lesz majd, ezeket nem úszod meg. A hormonháztartásodra néhány hét kihagyás aligha van hatással.
Maszti elhagyásanak az egészségedhez semmi köze nincs.
Kicsit depressziós vagy,szorongsz és ez kihat az egészségedre.Vérnyomást mérhetnek,sztetoszkoppal a szíved meghallgatják,nyaki nyirok mirigyeket áttapinthatják,EKG-s vizsgálatot végezhetnek rajtad,esetleg vérvétel és vízelet minta,és hasad átnyomkodása.
Az orvoshoz egyedül menjél be,mert már nagy vagy és így tudsz vele beszélgetni.Nyugodtan mond el neki hogy a barátnőddel szakítottál és azóta lett rosszabb a helyzet.Ez azért fontos mert ha lelkibeteg vagy az a testedre,a testi egészségedre is kihathat.Ha orvos közelében mindig magas,de csak ott lesz a vérnyomásod akkor azt is mond el neki.
Majd írd meg mi volt,milyen vizsgálatokat vêgzett és hova küldött el a doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!