Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Teljes kivizsgálás lesz...

Teljes kivizsgálás lesz következő héten. Kíváncsi lennék, szerintetek mitől lehetnek ilyen tünetek, illetve hogy fognak kivizsgálni?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, szeptemberben leszek 16. A hónap elején abbahagytam a masztit, x ok miatt, az nem számít (lelki eredetű) azóta vannak ilyen érzéseim. Már nyár eleje óta kevesebbet csináltam, de most végleg abbamaradt... Akkoriban (nyár elején) heti 2-3 volt, és néha rosszul éreztem magam, pontosabban rossz közérzetem volt... Miután abbahagytam (aug. eleje) egyre többször voltam furán, majd kb 1 hete minden nap ugyanaz. Ezt csak azért írtam, mert kíváncsi vagyok ez lehet e ok, vagy más bajom van e.

Szóval a tünetek: bal kéz/mellkas feletti és nyaki fájdalom, pontosabba rossz érzés vagy gyengeség. Gyakorlatban nem gyengébb a kezem, mert éppúgy elbirom vele magam... Hányinger szerűség (nem hányingyer, de olyasmi érzés) érdekes érzés gyomorban, torokban (mintha lenne ott valami) fáradtság egész nap, néha bal oldali lábfájdalom. Éhes/szomjas nem vagyok, és csak akkor eszek/iszok, amikor azt érzem, hogy kell, de ez miatt nagyon keveset (1-1,5l folyadék) és nagyon kevés kaja. Gének miatt ULTRA!!! vékony vagyok (sajnos) 176cm magas és 50!!! KG. ELFOGADHATATLAN. És még ez mellé alig eszek/iszok...

Keveset alszok, mert nem tudok, nem mozgok, ez az én hibám. Rendszertelenül járok aludni, és rendszertelenül kelek. Egyszer alszok 2-3 órát máskor 9-et is akár.

Mi lehet ez? Maszti kihagyás miatt, esetleg szív/érrendszeri betegség? Vagy valami rák, vagy nagy betegség állhat a háttérben?

Félek. És félek a kivizsgálástól is. Vérnyomásom lehetetlen megmérni, mert ahogy meghallom a hangját, vagy meglátom a mászert, szorongok, pulzus az egekben (150+ is volt már orvosnál) vérnyomás meg normális. Vérvételtől is parázok (bár utóbbi időben nem annyira) EKG-t nem irom ki nevetés nélkül.

Valami tipp, hogy mi lehet és mire számítsak? :/

F/16

2015. aug. 23. 16:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

A maszti elhagyása csak fokozza feszültséget,szorongást .

Még itt sincs siker élményed,pedig arra lenne nagy szükség .

Pár rutin vizsgálatot elvégeznek rajtad,semmi egyebet .

Vannak komoly betegek akikre több időt kell szánni,arról nem is beszélve milyen költséges egy vizsgálat.

Szerintem a fejedben kell rendet tenni ,és azzal foglalkozzál ami rád tartozik .A nagy semmit tevés is ide vezet .Hiányzik a rendszeresség ,és testmozgás .Ezt fogják javasolni neked orvosilag is .

2015. aug. 23. 17:37
 12/17 anonim ***** válasza:

9es

ha az ugy menne.

2015. aug. 23. 17:39
 13/17 anonim ***** válasza:

Ez tényleg pszichésnek tűnik így első olvasásra, ettől függetlenül jól teszed, ha kivizsgáltatod magad. Ha minden rendben lesz, javasolni fogják, hogy keress fel pszichológust vagy pszichiátert. A sport is sokat javíthatna a közérzeteden.

Laborvizsgálat, vérnyomásmérés biztosan lesz majd, ezeket nem úszod meg. A hormonháztartásodra néhány hét kihagyás aligha van hatással.

2015. aug. 23. 18:22
 14/17 A kérdező kommentje:
Sok kullancsom volt. Ma beszéltünk doktorral, és nem kell hozzá mennem, hanem ideggyógyászhoz és fertőzőre. Már 1 éve nem volt kullancsom. Azonban valószínű, hogy most jön ki valami betegség miattuk. Valószínűleg egyik vagy több is fertőző lehetett.
2015. aug. 24. 13:16
 15/17 anonim ***** válasza:
A kullancs két betegséget terjeszt: az agyvelőgyulladást és a Lyme kórt. Az előbbi nem várt volna egy évig, az utóbbi várhat, de annak a tipikus tünete az úszóöv szerű piros kör a bőrön.
2015. aug. 24. 13:44
 16/17 A kérdező kommentje:
Volt egy kullancsom, de most nem tudom, hogy tavaly vagy idén. Az volt az utolsó, még aznap kiszedtük. Úgy emlékeztem tavaly volt, de lehet, hogy idén. De ha idén akkor csak tavasszal.
2015. aug. 24. 14:06
 17/17 anonim ***** válasza:

Maszti elhagyásanak az egészségedhez semmi köze nincs.

Kicsit depressziós vagy,szorongsz és ez kihat az egészségedre.Vérnyomást mérhetnek,sztetoszkoppal a szíved meghallgatják,nyaki nyirok mirigyeket áttapinthatják,EKG-s vizsgálatot végezhetnek rajtad,esetleg vérvétel és vízelet minta,és hasad átnyomkodása.

Az orvoshoz egyedül menjél be,mert már nagy vagy és így tudsz vele beszélgetni.Nyugodtan mond el neki hogy a barátnőddel szakítottál és azóta lett rosszabb a helyzet.Ez azért fontos mert ha lelkibeteg vagy az a testedre,a testi egészségedre is kihathat.Ha orvos közelében mindig magas,de csak ott lesz a vérnyomásod akkor azt is mond el neki.

Majd írd meg mi volt,milyen vizsgálatokat vêgzett és hova küldött el a doki.

2015. aug. 24. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!