Férfiaknál hogyan kezelik az intim terület gombás fertőzését?
Gombás fertőzéssel bőrgyógyász szokott foglalkozni, nem urológus. Visszatérő makacs fertőzésnél tabletta is szóba jöhet, de kenőcsöt szoktak inkább felírni.
Nem vagy cukorbeteg?
Nem vagyok cukorbeteg, nagyon macerás az egész, mert hiába vesznek kenetet, nem mutat semmit, a rákszűrés is folyton negatív, mégis mindig előjönnek a tipikusan gombás tünetek. A dokim mondta, hogy a párom menjen urológushoz, vesznek majd mintát a péniszéről, két helyről is, eredmény 1 hét múlva és kap majd gyógyszert.
Utoljára (2 hete) Fluconert kaptam, 2 hétig szedtem, a párom is szedett régebben, de neki nem nagyon használt ezek szerint.
Csinálom a Candida-diétát már hónapok óta, szóval semmi cukor, fehérliszt, erjesztett étel/ital, csak sok zöldség, teljes kiőrlésű pékáru, szénhidrátban szegény étrend. Mégis előjön.
Az én párom is urológusnál volt.
Max. attól lehet kétségbeesve, hogy ha megvizsgálja a prosztatáját is. Az valóban nem lehet túl kellemes.
Egyébként a kezelés krém, amit az intim területre kell kenni, és tabletta, amit szájon át be kell szedni. És amíg nem gyógyultok meg mindketten, addig semmi szex.
Az is fontos, hogy szed-e valamilyen gyógyszert, vagy (ahogy már írták) nem cukorbeteg-e. Mert ezek is okozhatnak túlzott gombásodást.
De ha semmi sincs a kenetben, akkor miért gondoljátok, hogy gomba?
A nőgyógyászod szerint is gomba?
Csak folyásod van? Vagy más probléma is van?
Tipikusan gombás tüneteim vannak: tejszerű, túrós folyás, erős viszketés, égő érzés. A kenet szerint semmi, anno úgy 1 éve mutatta ki a kenet a gombát, de azóta egyszer sem. Voltam ultrahangon (hasi és hüvelyi is), minden létező vizsgálaton, már egy vagyont beleöltem a sok orvosba, kezelésbe, meg rengeteg időt, de semmi haszna. Mindent végig próbáltam, most ott tartok, hogy a Gynevac kúrát ajánlotta egy ismerősöm, aki 3 évig ugyanezzel szenvedett, de attól meg félek.
Egy ideig Lomexin meg Candibene krémmel kente magát a párom a Fluconer kapszula mellett, de az kb halottnak a csók.
Neki is van valami tünete?
1 év alatt még egyszer sem volt orvosnál?
Szedsz fogamzásgátlót?
Ha igen, könnyen lehet, hogy az minden bajod forrása.
Nem írtad azt sem, hogy foglalkozol-e egy-egy kúra után a hüvelyflóra visszaállításával, mert az is elengedhetetlen.
Egyébként ha őt nem kezelik, egyértelmű, hogy mindig visszaadja akkor is, ha ő tünetmentes.
Pamut fehérnemű, tanga kerülése, fertőtlenítő mosás... ezek is alapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!