Ez lehet hererák? F/16
Sziasztok. A bal herém kicsit keményebb, de nincs nagy különbség a jobb herémhez képest. Méretben majdnem ugyanakkorák. Súlyra is egyformák, kis eltérés van talán a bal here nehezebb.
-Csomó nincs a herén.
-Víz, telítettség nincs a zacsiban.
-Kicsit nagyobb és keményebb a bal here.
-Tompa fájdalom vagy kellemetlen érzést érzek a bal herében, illetbe az alhasban. Viszont több napja nem kakiltam, és most sikerült, azóta enyhült az alhasi fájdalom (ez csak a bal oldalt volt érezhető)
-A here és az alhas tegnap este kezdett "fájni" elviselhető a fájdalom, aludni jól tudtam, viszont keveset (nagy meleg miatt)
-A fájdalom nem mindig érezhető, és mértéke se azonos, néha jobban fáj.
Most megkönnyebbültséget érzek a hasamban.
A tünetek alapján lehet ez hererák, vagy akármilyen herebetegség? Holnap tudok menni orvoshoz (gyerekorvos) urológushoz biztos nem. El is megyek szerintem, megkérdezem, mit tegyek, vagy mi lehet ez. Ha kell beutaló urológiára akkor kérek a jövő hétre.
Azt mondják, ha a rák fáj, az már nagy baj. Ha ez netán hererák, akkor nagyon veszélyes rám nézve? Kezelés hogyan történik?
Még csak 16 éves vagyok, megvagyok ijedve.
A hererák által okozott leggyakoribb tünetek az alábbiakban foglalhatók össze:
kicsiny, borsónyi, tömött, rendszerint fájdalmatlan csomó megjelenése a herében
a here megnagyobbodása
a herezacskó kitelítődésének, nehezebbé válásának érzete
tompa fájdalom az alsó hasban vagy a lágyékban
hirtelen folyadékfelhalmozódás a herezacskóban
kényelmetlen, húzó érzés, fájdalom a herezacskóban vagy a herében
Olykor távoli tünet is mutatkozik, ez leginkább az emlők megnagyobbodásában nyilvánul meg. E tünetek bármelyikének észlelése és két hétnél tartósabb fennállása esetén feltétlen orvoshoz kell fordulni.
Nem hinném, hogy rákod van. 16 évesen nem jellemző az ilyesmi. De ha nagyon félsz ... gondolom igen, akkor menj el szépen orvoshoz.
Mellékhere, ondóvezeték rendben? Mellékhere érzékeny bárhol is? Felső törzs farki részénél? Ha igen akkor mellékhere gyulladás lehet. Illetve a prosztata gyulladás is lehetséges és azt is lehet a heréknél érezni akár.
A hererák biztosan nem! A hereráknál egy göb szerű dolgot érzel a here felszínén! (Nem hátul!!). Viszértágulatod biztosan nincsen a leírás alapján. Szóval mellékhere vagy prosztata. Vagy idegi eredetű lehet
Urologus többet tud mondani.
Tök normális amit leírtál.Valóban hajlamos vcagy betegségeket beképzelni.
Én ezt biztos nem a gyerekdokinak mutogatnám,az égő.
Nemiszervvel az urológushoz kell menni,ahol a doki maga is férfi és külôn vizsgáló is van,nem az hogy mêg az asszisztens is stírüljön.
Urológiara nem kell beutaló,csak tb kártyát,szemêlyit kell vinni és a rendelési időre elmenni.14 éves kortól lehet egyedül már menni.
Remélem gyerekorvoshoz legalább egyedül jársz már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!