Nem múlik a mellékhere duzzanata? Miért?
Sziasztok!
8-as, ez engem is érdekelne.
Nekem volt mellékhere gyulladásom. Az mit jelent, hogy hegesedve gyógyul? Nekem csak antibiotikumot írt fel az orvos, utána jobb lett, de időnként azóta is érzékenyebb, pedig már több, mint 1 éve volt.
Önvizsgálatnál (meleg vizes fürdő) olyan mintha az említett mellékhere a másikhoz képest sokkal keményebb lenne, szó szerint kőkemény és szélesebb. Nekem ciszta kialakulása is követte a gyulladást. Ultrahanggal megnézték, azt mondták minden rendben, időnként mégis érzékenyebb.
16-os
Pontosan ugyanezt figyeltem meg én is, azóta mióta volt, mintha meg lenne vastagodva a vezeték felette, meg úgy az egész mellékhere.
Nekem az elején sem lázam, semmi különösebb probléma nem volt, csak érzékeny lett ezért mentem el magánrendelésre. Az orvos azt mondta, hogy mellékhere gyulladás, írt fel antibiotikumot. Azóta folyamatosan járok vissza, több mint egy éve, az orvos szerint minden rendben. Legutóbb, amikor ismét visszamentem, azt mondta, hogy szerinte a vezeték az, ami érzékeny, újabb antibiotikum. Ekkor Ultrahangra is elküldött, ahol megállapították, hogy nincs semmi gond. Visszamentem az orvoshoz, azt mondta minden rendben. Most pár napja önvizsgálatnál, úgy éreztem, hogy a mellékhere nagyon kemény. Ez lenne a hegesedés?
Igen lehetséges, hogy az. De amúgy lehet rossz antibiotikummal lett kezelve.. és azért járkálsz vissza. Egy év az már sok. Egy olyan 1-2 hónapos dolog utána még pár hét pihi és nem kéne gondnak lennie. Ha krónikus gyulladás van akkor el kéne menned fül orr gégészetre is, mert lehet, hogy a mandulád gennyes és akkor lehet ki is kell szedni (persze ha még nem szedték ki). Amúgy a gennyes mandula elárulja azt a titkot, hogy gyulladás van a szervezetben. Úgyhogy egy ilyenre elmehettek. Mindketten! Másrészről ondóbakteriális és vizeletből bakteriális tenyésztés kellene, hogy meg legyen az a baci ami meg támadott titeket így olyan antibiotikumot tudjanak felírni. De mindenféle képpen gyulladás csőkkentő mellet kell szedni, hogy a duzzanatot lehúzza. Illetve még borogatni is a herét még akkor is, ha nem fáj.
Nem feltétlen jár lázzal a mellékhere gyulladás. Sőt még olyan nagy fájdalommal sem. És még a herezacskónak sem kell kivörösödnie. És nem csak a here tetején lehet gyulladás, hanem akár a törzsi részénél is lehet enyhébb. Sok baromság van fent a neten és ahogy olvassa az ember a tüneteket akkor hát ez nekem nincs.. A Webbetegen is jó sok butaság van, nem kell vele foglalkozni orvosod mindent elmond, ha személyesen meg kérdezed igazából. De tényleg a mandula ami segít abban, hogy van e krónikus gyulladás vagy sem.
18-as
Én a sperma és vizeletbaktérium tenyésztést is megcsináltattam az ultrahang után, nem tenyészett ki semmi. Igazából nem nagyon értem, hogy miért van kiszélesedve a mellékhere, mert az orvos szerint már nincs gyulladás, nekem mégis érzékeny. Nem mindig, de időnként igen. Viszont az jobban zavar, hogy tapintásra lényegesen keményebb, mint a másik, és ezt nem tudom eldönteni, hogy normális-e. Az eltelt több, mint egy év alatt más okból volt vér- vizeletvizsgálat is, az orvos megnézte, és azon nem volt gyulladásra utaló érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!