Pszichiátrián elkülönítik az AIDS-eseket?
Pár hete jöttem ki a pszichiátriáról (OPAI), ahol depresszióval voltam benn. Ott ismerkedtem meg egy lánnyal, akivel egyik nap gumi nélkül csináltuk a mosdóban.
Tudom, felelőtlen voltam, nem kell a fejmosás. Arra lennék kíváncsi, hogy mivel tőlem és gondolom minden bekerülőtől vettek vért, AIDS-es nem lehetett a lány. Tüneteim nincsenek, sem külső, sem belső, csak kicsit elkezdett kaparni a torkom és ettől pánikoltam be.
Azt tudom (nem pszichiátria, hanem krónikus bel), hogy a hepatitiseseket is elkülönítik fertőző kórtermekbe, ezért kérdezem, hogy ha AIDS-es lett volna a lány, akkor őt is elkülönítik, nem?
Miért nem lehetne AIDS-es a lány? Attól, hogy valakitöl vettek vért, még nem biztos, hogy meg is van az eredmény.
Másrészt ha még elég frissen lenne fertözött, akkor eleve nem mutatja ki a teszt.
Harmadszor kizártnak tartom, hogy akik AIDS-esek, azokat elkülönítik - ugyanis ök nem úgy fertöznek, mint egy májgyulladásas beteg, hanem csak akkor, ha nem tartják be a szabályokat.
Én két saját tapasztalatról tudok beszámolni:
1., 1-2-3 ágyas szobás pszichiátrián feküdtem, az egyik nőnek nagy piros nagy betűkkel rá volt írva a lázlapjára, hogy HÍV +, és egy ágyas szobában feküdt (a mellettem lévőben, így láttam a lázlapját vizitkor, mikor hozzám lapoztak), de amúgy nem verték ezt nagy dobra, nem tudom, emiatt kapott-e egy ágyas szobát. Meg betegfelvételkor van egy kórlap, amit kitöltenek veled a nővérek, és ott rákérdeznek a krónikus betegségere, hogy van-e, de ez önbevallás alapján működik. Vérvételkor senkinél nem nézik meg, hogy hív +-e, az rengeteg pénzébe lenne a kórházaknak.
2. példa, tesóm a Jahn Ferenc pszichiátrián együtt feküdt egy szintén hív + férfivel, aki egyáltalán nem volt elkülönítve a többi férfitól külön kórterembe.
szerinted a kórházakban minden pszichiátriai osztályon minden betegtől vesznek vért a HIV fertőzés kimutatása céljából? attól, hogy valakitől vesznek vért az elektrolit szintek, vérkép, máj- és vesefunkció, pajzsmirigy stb. vizsgálatára- hogy kiderüljön, ilyen eltérések okozhatják, e a kórképet, ami miatt bekerült- a laborleletben nem fog kiabálni, hogy áááá ugyan nem kértétek, de találtunk ám benne HIV vírust is..
ha meg elkaptad, legkorábban hónapok múlva lesznek tüneteid.
amúgy meg kicsi a valószínűsége, hogy HIV+, de ha igen, lehet, hogy még ő sem tudja..pl attól függ, fűvel-fával-lefekszik-e, nem kérdezted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!