Fitymaszűkület műtétre van előjegyzés?
Hali!
Előszöris ne aggódj, Pajti! A célod a gond mielőbbi megoldása legyen, és amíg nem tudsz egyértelmű orvosi javaslatot, addig ne csinálj magadnak extra problémát! Így is épp elég, hogy nem tudod a fityeszt hátrahúzni!
A műtétre történő előjegyzés le7 2 hét, akár 1 hónap is, de sztem inkább előbbi. Ha az orvosban nem mersz megbízni, teljes körülmetélésre akar rábírni minden különösebb érvelt ok nélkül, nem vagy köteles abba belemenni, ekkor keress másik orvost, akiben bízhatsz. Egy orvos akkor jó fej, ha nem próbál meg irányítani téged, sem rávenni vmire, hanem tiszteletben tartja a kéréseidet, és akinek bátran felteheted kérdéseidet, ő pedig válaszait megfelelő érveléssel alátámasztva, számodra közérthető módon megválaszolja.
Most pedig feltennék néhány keresztkérdést,őszinte válaszod reményében:
_ Mennyire szűk az a nyílás?
A fitymád éppcsak ráfeszül a makkodra, vagy túlmegy rajta és a vége összerojtosodott vmennyire?
_ Önkielégíteni szoktál?
___ A bőr mozog egyébként a makkodon, ha mozgatod (függetlenül attól, hogy abszolút nem megy hátra...)?
_ Szted ez letapadás is lehet, vagy csak szűkület?
_ Hogy látod? (Mi ugyanis nem látjuk, tehát neked kell megítélni, hacsak fel nem linkelsz egy képet róla, amit ha nem mersz/akarsz, ne tegyél!) Érdemes lenne bevágásokkal próbálkozni a fitymád végében lévő izomgyűrűbe (ami a szűkületet okozza), vagy szted az már nem segítene, és több értelme lenne egy picit lecsípni a végéből? (Ha így látod, ezt az orvosoddal is közölnöd kell, először ugyanis meg kell vizsgáltatnod a bajt!)
Még egy dolog... megosztod velünk életkorodat?
Ha kérdeznél, ne kímélj! :-)
Üdv: EE
Elég kicsi a nyílás 1 centi talán. Rátapadás nincs szerintem, lazán mozog, csak a végén, ahogy mondtam, "rojtosodik", de feszülni nem feszül, merevedéskor sem fáj egyáltalán, olyankor szépen kitölti. Szóval a fitymám megfelelően nagy, csak a vége ahogy mondtad így beszűkül, mintha egy süveg lenne rajta. Szóval meglátásom szerint ez a lecsippentés lehetne a megoldás. 18 éves vagyok, eddig halogattam halogattam, de most már nagy szükség lenne rá :)
Köszi szépen a biztató szavakat. Azt nem tudod véletlen, hogy egy ilyen műtét mennyire komoly műtét? mert korábban olvastam, hogy "egynapos", de hogy ez konkrétan mit takar azt nem tudom. Szóval bent is kell 1 éjszakát tölteni?
Hali ismét!
Nem kell félned a műtéttől, ez manapság már csak egy félóra-órás rutinműtét, nem egynapos. :-)
Reggel bemész, megvárod a sorodat a napi műtétrend szerint, előtte egy órával kapsz6sz valami narkotikumot, súlyosságtól függően, majd le kell venned magadról csak az alsógatyát/boxert, és betolnak a műtőbe. Ha szőrös vagy leborotválnak előtte, majd izolálnak steril kendőkkel, hogy csak a fütyid látsszon ki, lefertőtlenítik az egész kiálló részt Betadine-nal, majd már bágyadtabb, lelassultabb állapotban (lehetséges, a narkotikumtól) kapsz 6-10 injekciót vékony tűvel a fütyid tövébe (barlangos testekbe, idegekbe), ami után semmit nem fogsz érezni, max annyit, hogy dolgoznak rajta ott alul. Utána megnézik a hátrahúzhatóságot, Ha nem megy, esetleg tágíthatnak rajta. Csipeszekkel megfogják, szikével tágítanak ill. vágnak. (Utóbbit végezhetik akár lézeres vagy elektromos szikével, ez esetekben voltaképpen leégetik a felesleges bőrt a fitymádról, így össze sem vsz. hogy kell varrni, tisztábban és viszonylag esztétikusabban dolgoznak. Ha klasszikus szikével vágnak, akkor kiázó biovarratokat kapsz, amely 10-15 nap múlva kiáz6nak teljesen, ill. ami nem, az max felszívódik.
A műtét utáni lábadozási idő néhány óra csak. :-)
Az elején feküdni fogsz, és -- miután kimegy az érzéstelenítő hatása, -- szenvedni is. >>:-I Viszonylag magadat összehúzva, kucorodva gubbasztasz, mert kényelmetlen lesz, de ez az érzés 1-2 óra után egyre elviselhetőbb lesz. Műtét után 4 órával akár már el is engednek, de járni egy darabig nehézkesen fogsz.
Mindezt persze megelőzi az urológus-szakorvosi vizsgálat, ahová először is el kell menned diagnózist, ill. műtéti időpontot kérni. Mivel már beléptél a felnőttkorba, (18 éves vagy,) így szülők nélkül is elme7sz megcsináltatni a fütykösödet. De azt mindenképpen beszéld át az orvosoddal, hogy mennyit csippent le belőle, és mennyi marad majd!!! :-O
Azzal pedig mindenképp kalkulálj, hogy amennyiben bevállalod a műtétet, úgy személyes segítségre is szükséged lesz! Már csak azért is, mert a műtétre várakozva nagyon kellemetlennek, egy örökkévalóságnak fog tűnni, addig pedig izgulni nem vmi jó... utána meg hazamenni... <:-(
Biztos, hogy nem lehet ezt bemetszéssel orvosolni?
Abból, amit leírtál, miszerint laza, nem feszül, nagyon "jó" fitymád lehet, és talán ez elég is lehetne akár ahhoz, hogy a fitymádvégi izomgyűrűt több helyen bevagdoshassák. De ezt csak akkor fogom tudni vmennyire megítélni, ha jobban beavatsz a helyzetedbe, mert így max csak elképzelni tudom, hogy mi és hogy lehet, mire hogyan viselkedik!?
Üdv: EE
még érdemben annyit tudnék mondani, hogy a bevágás szerintem azért nem lenne jó, mert "féloldalas" a fitymám. Szóval egyik oldalt a bőr jobban meg van nyúlva és az átellenes oldalon van a lyuk, úgy 1 és 2 óra között, ha így érthetőbb.
Amúgy most néztem itt a heti-hetest és eszembe jutott a hálapénz... Azt "kell" adni, vagy már így nem divat (gondolom csak az) de még így fiatal is vagyok, szóval így kb a borravalóhoz tudom kötni, azt meg még így nem nagyon várják el tőlem mert ugye sokak szemében még gyerek vagyok. Bocsi ha ez hülye kérdés, csak így felmerült bennem, elvégre elég meghatározó műtét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!