Vizeletürítésnél ürülhet sperma?
Viszonylag régóta nem ürítettem már tárat. Vizelésnél észrevettem, hogy egy kevés, ragacsos, fehéres színű anyag is ürült. Lehetséges, hogy az felgyülemlett, felesleges sperma volt?
16
#1: Lehetséges, hogy felfáztam, de nem valószínű.
#3: Igen, nagydolog közben volt. Mi az összefüggés? :O :D
Az elején nem említetted, hogy székelés közben... Ezért gondoltam a megfázásra, de ezek szerint nem erről lehet szó.
A székletürítés, erőlködés hatására a prosztatádból űrül ilyenkor némi folyadék, ez az összefüggés.
6: "A prosztata termeli és TÁROLJA az enyhén lúgos kémhatású (7,29 pH-értékű) prosztataváladékot, mely az ejakuláció során távozó ondónak kb. 20%-át adja." - Wikipedia
Ebből a tárolt váladékból ürülhet valamennyi hasprésnél, de akár egyszerű vizelésnél is, ha az illető már hosszabb ideje önmegtartóztatásban van. Hozzáteszem, nem vagyok orvos, de nekem ez a forgatókönyv tűnik a legvalószínűbbnek.
(2)
Kedves 7 es,hogy is müködik a prosztata?
Pontosan ugy mint a nyál mirigyeink .
De erről nézd meg az ide írt linket,a doki elmagyarázza ezt is,és még több hasznos dolgot is .
videoklinika.hu/rosta_prosztata_mukodese_gyulladasa_richter_/
kiválasztva - 12/2014
8: Dr Rosta az eletforma.hu oldalon a prosztatáról:
"..a prosztata csupán ejakulációkor teheti meg, hogy megszabadul a _benne felgyülemlett_ váladéktól. A férfiember reggel munkába menet meglát egy csinos nőt, és ha csak egyetlen pajzán gondolat is megfordul a fejében, a prosztata máris elkezd váladékot termelni – ugyanúgy, ahogy a nyáltermelést is elindítja egy étel gondolata, vagy a citrom látványa. A helyes az lenne, ha a munkahelyre érkezvén rögtön mennénk is a mosdóba megszabadulni a váladéktól.. Amikor egy férfi mondjuk hideg helyen üldögél, hideg kocsiba száll be, a hideg hatására is keringésfokozódást hoz létre és termelődik a prosztata váladék. Mi történik ezzel a váladékkal? Ahogy az előbb is mondtam, az emberek sajnos nem ejakulációval kezdik a napot, hanem dolgoznak, dolgoznak, majd mire hazamennek már el is felejtették, hogy mi is járt a fejükben reggel.
Így aztán a váladék marad és pang, a pangó váladék pedig ideális táptalaj a baktériumok számára.."
Tehát az oké, hogy a prosztata működése hasonlít a nyálmirigyhez, viszont a nagy különbség az, hogy a prosztata esetében a váladék tárolódik is (elvégre nem csoroghat folyamatosan mint a nyál) és csak ejakuláció hatására ürül ki. Könnyen belátható, hogy ha sokáig nincs ejakuláció, akkor a váladék egy idő után felgyülemlik és alkalmasint a korábban leírt módon távozik egy része.
Nekem ez elég egyértelműnek tűnik.
(2)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!