Fitymaszűkülettem van és hamarosan műteni fognak van okom félni? 16/F
Nemrég voltam urulógusnál és ő modnta ,hogy ez a baj és ,hogy megkell műteni de én azóta nagyon félek.Komoly műtét nagyon fog fájni?
Köszönöm az értelmes válaszokat.
Egyátalán nem baj, ha körül leszel metélve, a világon a férfiak kb 30 %-ban körül vannak.
Nem tudom, hogy hol olvastad, hogy a nők nem szeretik, szerintem meg éppen hogy szeretik, mivel sokkal egészségesebb, higiénikusabb és női szempontból is jót teszel egészségügyileg, ha megcsináltatod.
Altatás teljesen felesleges egy ilyen kisműtéthez, teljesen el lehet érzésteleníteni a területet. A műtét nem komoly, az az orvos, akit én láttam műteni többször azzal nyugtatta a betegeket, hogy "csukott szemmel is megcsinálom" :-)
Légy férfi!
Tévedsz kedves kérdező amerikában 60%éka metélt csak a lakosságnak.És mi nem amarika vagyunk.És amerikaikat világszerte nem szeretik!
A világ 70%-éka nem metélt!
Sokak rondának tartják a metélt péniszt,megbámulhatnak,beszólhatnak érte.
Hazánkba a legtöbb nő nem is látott sokszor még interneten,képen sem metélt péniszt.
Gondold át alapossan!
Csak igen súlyos esetben kell metélni,van fityma plasztika,bemetszés is,a műtétet is vissza lehet bármikor mondani.A péniszen ilyenkor alul ejtenek egy vágást és lazítanak a fitymán,nem távolítják azt el és nem lesz csúnya az eredmény sem.
Metélésnél viszont levágják a makkod fedő fitymát,a makk alatt összevarrják a fityma részt,a varratok maguktól szívodnak fel,vagy esnek éppen ki.Viszont kb 2 hétig a seb gennyesedik,vérezhet,a kötést többször kell cserélni.És az orvos csak 1 hetet ír ki táppénzre,beteg szabira,utána így kell suliba menni,a kötést át kell cserélni,kötözni.Ezt a kötést cserét a wc-ben tudod megoldnai,hiszen naponta többször is akár át kell cserélni mivel átnedvesedhet a kötés és átüthet a nadrágodon.Betadint jó venni rá és azzal kenegetni a sebet,mert szárít és fertőtlenít és mivel a seb gennyesedik így kamillával lehet áztatni.
A teljes gyógyulás 4-6 hét,nagyon hosszú idő,van hogy először csak ülve tudsz pisilni,mert ide-oda megy a spricc és a vízelést is úgy kell megoldnai hogy wc-be menjél ne hogy meglássák hogy kötés van rajta.
Tesizni nem tesizehetsz,ne hogy a seb megsérüljön,felszakadjon,tehát tesiből is felmentést kell szerezni,háziorvostól esetleg.
Én tuti nem szeretném hogy az osztálytársaim közül bárki megtudja és ez legyen a téma.Tehát még hazugságot is kell kreálni hozzá,hogy vakbél,vagy köldök sérv műtéted volt esetleg.
Gondold át alaposan és ha nem muszály akkor ne metélted körül magad!
Le is zs i dozhatnak érte!
A makkod érzékennyé válhat és szárazzá!
Az nem igaz hogy teljesen fájdalommentes lenne a műtét,mert csak érzéstelenítésben csinálják és kellemetlen amikor beadják az injekciókat!
Aztán meg ha elmúlik a hatása nem kellemes.
Maszturbálni nem lehet ez alatt az idő alatt és jobb ha nincsen merevedésed!
Szerintem gondold át mégegyszer ha lehet!
Nem olyan kis műtét ez ha az lenne nem kellene 4-6 hét a gyógyulásra.
61%-os igen jól mondja,nem maguk döntenek erről és amerikában már anyukák is tűntettek a metélés ellen.
Az nem igaz hogy a nőknek mennyire tetszene,hiszen gondolj bele a világ 70%-éka nem metélt,életében nem látott,vagy csak képen metélt péniszt.
A többség nem látott metélt péniszt,főleg nem itthon,vagy európában.
ÉS felnőttek is arról számoltak be hogy bizony igen hosszadalmas és kellemetlen volt a gyógyulási idő és sokan leírták hogy igaz elfogadta és jó lett a műtét ,de ha nem lett volna fitymaszűkület sosem csináltatta volna meg.
És a gyerekek,babák metéléséről annyit hogy ha felnőttek arról számolnak be hogy kellemetlen,meg fájdalmas volt,akkor egy pici babának hogyan fájhat már,mit szenvedhet,gondoljatok bele,elve pelusozni kell,alapból nem tud szellőzni a pici,hiszen mindig pelusra van szüksége.
A felnőttnek fáj hogyne fájna egy babának!
Kínzás egy egászséges gyerek testéből bármilyen részt levágni és fájdalomnak kitenni azt!
USA-ban 60%-ék metélt,nem 90%-ék,ez tévedés!!!
Sok orvos aki korábban támogatta metélést az ma már nem,mert nincs olyan előnye,annyi hogy kisebb arány a fertőzések elkapásába,de nem szüntetni meg a fertőzés elkapásának lehetőségét.
Az orvosok is sokat vitáznak ebben a témában!
Nem olyan kis műtét ez!!!
Az 50%-ést meg hagyjuk mert az egy metélés mániás nő,aki úgy beszél mintha ő képviselné az összes nőt,miközben haznánkba kicsi az aránya azoknak akik láttak metélt péniszt,sőt a világon.Ez a nő már olyanokat is írt ahol egészséges újszülőtteket kellene metélni,sőt mindenkit szinte.Fére beszél hiszen nem mondja el hogy milyen kellemetlenséggek jár,milyen hosszadalmas a gyógyulás is.És nem igaz hogy annyira tetszene másoknak,vagy olyan jó dolog lenne.
Kérdező!
Viszont ha találsz egy nőt/lányt aki szeret nem egy testrészért fog szeretni,hanem önmagadért!
Az ismerkedés mindig úgy indul van e szimpátia és jó esetben ha komoly kapcsolatot akarsz akkor egy bizonyos megismerés után fog eljutni a testiségig!
Ha meg csak olyan lányt akarsz akit aznap megkaphatsz annak úgyis mindegy!
50%-és az orvos nem vihet be civil személyt a műtőbe,nem nézetheti meg civil emberrel a műtét menetét!
Te meg arról írsz hogy akit te láttál műteni!Ilyen nincs hogy civil a műtétet végig nézze.
50%-os van más megoldás is bőven!
Nem egy fiatal van,sőt felnőtt aki leírta hogy bemetszéssel oldották meg a szűkületét és jó lett az eredmény,a seb nem látszik,gyorsan gyógyult és a fitymája is megmaradt a betegnek.
Csak te akarod itt előadni mert ez a mániád hogy mindenki metélt legyen(akkor menjél arab honba vagy valamilyen sivatagba)
Amúgy tévedsz a metélés tb támogatott,pénz jön be utána és ezért is akarják annyira a metélést végezni.
16/f!
Nagyon felelőtlen vagy!
A szüleid is tök felelőtlenek ha meg sem próbáljátok egy enyhe fitymaszűkület esetében megmenteni a fitymád!
Ne is csodálkozz ha beszólnak majd és meg lesz a véleményük rólad!
Ilyen könnyen megcsonkoltatni a péniszt!
Marha szép lesz ha folyton a makkod fog látszodni.
A makk színe elve másabb mint a pénisz többi része hát mar hára fog kinézni az már biztos.
Aztán majd szépen a makk alatt ott lesz a körgyűrű,hiszen ott varrnak mint valami gomba fej úgy néz majd ki.
Felelőlen és könnyelmű vagy!
61%-os jól mondod!
És csak az amerikaiak 60%-éka metélt nem a 90%-ék!
Jól el szúrod magad és nem igazán szeretik a lányok,hiszen nem is látnak ilyet van aki még képen sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!