Állandóan görcsöl merevedéskor. Mi okozhatja?
Szokott lenni éjszakai spontán magömlésed?
Önkielégítéssel próbálkoztál már? Ugye a merevedést az egyszerűen megoldja. És ha igen, be tudtad fejezni? Vagy akkor is fájt?
Nincs fitymaszűkületed, vagy nem rövid a féked?
Attól fájhat a merevedés...
Hali!
Sajnálattal olvasom, Pajti, hogy így szenvedsz! Ez a fájdalmas erekció téged alaposan megvisel és rendkívűl gátlásossá tett,igaz? Nem is mersz éppen ezért "csajozni", barátnőt szerezni? Amiatt, mert ez a problémád fennáll, vagy merthogy attól félsz, mi történne, ha szeretkezned kellene egy lánnyal?
Milyennek írnád le magad? (Testalkat, testmagasság, testsúly, pontosabb életkor... (arc nélkül vagyunk itt))
1.) Hogyan jön ez az egész létre nálad? Kanos leszel, azt' magától feláll, mert mondjuk szexuális inger éri, és úgy marad, vagy anélkül is feláll, hogy bárminemű szexuális töltetű dologra gondolnál, ill. inger érne?
2.) Minimum és maximum meddig tart egy görcsroham? Ilyenkor mit csinálsz, hogy mihamarabb elmúljon?
3.)Kezelés? Gyógyszert szedsz-e, ill. beadsz-e magadnak? Mit? Mindennap, vagy csak akkor, amikor a roham támad?
4.) Hogy képzeljelek el, amikor rohamod van? (Ez le7 túl intim kérdés, ha nem akarod, nem muszáj megválaszolnod...)
5.) Mióta tart ez az állapot?
6.) Orvos vizsgált(a) már? Sulidoki, háziorvos, urológus, kardiológus, vérvizsgálat? Átestél-e már egy tüzetesebb kivizsgáláson? Eredmény?
7.) Vérnyomásod, pulzusod milyen? Mennyi időnként méred? Cukorbetegség?
Bevallom őszintén, engem elkezdett foglalkoztatni a bajod, és próbálnék segíteni, de ehhez mesélj egy kicsit a problémádról közérthetően, részletesebben, ha ez nem túl nagy kérés!
És ne aggódj, Pajti! Segítünk! ;-)
Üdv: EE
"Milyennek írnád le magad?"
Testalkat hát kardiológus szerint átlagos de gerincferdülés miatt helytelen.
160-170 közötti a magasságom.
Testsúlyom évente változik 75kg nél nehezebb sosem voltam és 60 kilónál könnyeb sem.
23 éves vagyok és még edig soha nem gondoltam arra hogy bárkivel is összeáljak.
Legtöbbször csak spontán elkezdődik a merevedés amire nem tudom a választ sem felizgatás vagy képi, hangi, gondolati inger nem történik.
Viszont amikor megtörténik minden alkalommal elsőnek enyhe zsibadságot érzek és pár perc múlva már a fájdalom van és a merevedés nem csökken, a leghosszab idő majdnem két óra volt amit kórházban görcsoldóval orvosoltak.(iszonyatos fájdalom amit az ellenségeimnek sem kívánnék)
Kezelésként Meristint használok ami gyorsan leveszi a görcsöt.
A vérnyomásom sajnos álandóan változó van amikor olyan magas hogy a gyógyszerből csak dupla adag tudja levinni de van olyan is amikor annyira alacson hogy elájulok(töbször is előfordult). Vérnyomásom vizsgálata után anyit mondott az orvos hogy mivel nem tudják hogy mi okozza ezért a csökkentőt amit felírt csak akkor kel használni ha nagyon szükséges. Elöfordult már az is, hogy magas volt a vérnyomásom és egy perc múlva már annyira leesett hogy elájultam...
Sajnálom de többet nem tudok erről írni ez egyébként is olyan téma amit senkinek sem kívánom de megérteni csak az tudja a bajomat akinek hasonló gondjai voltak vagy vannak.
Hali ismét!
El tudom képzelni, mennyire kellemetlenül érint tégedet ez a dolog, és hogy mennyire nem könnyű róla beszélned, ill. itt arc nélkül mennyire személytelennek tűn7ek, de hidd el, ha beszélsz róla, ha kiírod magadból, (nagy levegő, majd... ha felvállalod és kimondod,) sztem valamennyire azért oldódik benned az a feszültség, amit ez a betegség (nem tünet!) okoz benned. Engedd meg kérlek, hogy még kérdezzek néhányat, Pajti!
8.) Mikor (Hány éves korodban?) kezdődött ez az egész?
9.) Mennyire gyakran jön elő a fájdalmas merevedés?
_ 9a.) Leggyakrabban melyik napszakban?
_ 9b.) Ilyenkor milyen a vérnyomásod?
10.) Ejakulációd, éjszakai magömlésed volt-e már?
11.) Fejfájás, gyengeség, egyéb kísérő tünetek, hányinger, verejtékezés/szomjazás ill. szájszárazság, kiszáradásérzet van-e?
12.) Hogy érzed? Azért nem gondoltál eddig még arra, hogy bárkivel is összeállj, mert félsz, hogy mi történhet, ha begerjedsz egy csajra, vagy azért mert eddig még nem érdekelt maga a szerelem?
13.) Lehet, hogy nem lenne értelem-, ill. célszerű feltennem ezt a kérdést, de azért megrizikózom: Sport, úszás, gyógytorna?
_ 13a.) 1xű scoliosisod/kyphosisod van (klasszikus gerincferdülés ill. deformitás), vagy Scheuermann-szindrómád***?
(*** Iggen dúrva gerincferdülés. A csigolyatest fejlődési zavarának következtében többnyire a háti, hát-ágyéki ill. felső-ágyéki szakaszban jelentkező gerincferdülés, amelynek tipikus tünete a domború hát, és a gerinc mozgásainak beszűkülése.)
EE
Kedves Kérdező,
a probléma igen összetett, és minden részletének érdemes lenne külön-külön a végére járni.
A szexualitás, a fájdalom, a magas vérnyomás...
Nagyjából lehetne következtetni elnyomó, tekintélyelvű - esetleg prűd szülőkre (fiú esetében főleg az anya szerepe nagyon fontos, minden területen), nagyon merev korlátokra, amik a személyiséget nem engedik kibontakozni...
Hallottam már hasonló esetről, ott konkrétan lelkiismeret-furdalást ültetett el mélyen a fiú tudatalattijában az anyja a szexualitással kapcsolatban.
Ez egy olyan tünet, ami fizikailag lehetetlenné és nem kívánttá teszi magát az aktust, a feltehetőleg "piszkosnak" beidegződött dolgot.
Mindenképpen fontosnak tartom elmondani, hogy bár a legtöbb önkorlátozó és önbizalomhiányos állapot a szülőktől eredeztethető, nem hibáztathatók érte, mert ők mindig a tőlük telhető legjobbat szeretnék adni magukból számunkra, és minden körülmények között HISZIK, hogy a javunkat szolgálja, amit mondanak és tesznek.
Minden fizikai tünet lelki eredetű okokra vezethető vissza, annál is biztosabban a gyerekkorra, a neveltetésre.
Szívesen veszem azt is, ha privát e-mailt írsz nekem, akkor többet tudnék segíteni.
pacsirta36@freemail.hu
Szeretettel: P.
@ 17:07
Nem, nem orvos vagyok. Más egészségügyi szakmám van, amiben benne foglaltatik a tapasztalatszerzés is. (Az orvos egyik jobbkeze...)
@ P. (17:56)
Maximálisan egyetértek veled! A gyerek pont ezek miatt szorong, nem bír dűlőre jutni magával, nem lép semmit, a probléma meg csak elsúlyosbodik. Hiányzik az őszinte, szeretetteljes érdeklődés,pozitív érzelmek, kommunikáció.
Sztem tudnia kell a szüleinek is, hisz ez annyira fájdalmas lehet, hogy csak külső segítségre hagyatkozhat, bár ezt nem tudom. Hogy mi a baja, van rá néhány tippem, de ehhez válaszolnia kellene a feltett kérdésekre, hogy egyértelművé váljék, melyik.
EE
@ P. (17:56)
Korrigálnám magam... majdnem mindenben egyetértek veled, kivéve
"Minden fizikai tünet lelki eredetű okokra vezethető vissza, annál is biztosabban a gyerekkorra, a neveltetésre."
___ kontra ___
"általában csak spontán merevedésem van (nincs akimiatt lehetne)."
Innentől kezdve nem feltétlenül pszichoszomatikus a betegség alaperedete, és a Kérdező sem egyértelműsítette azt, hogy a szüleivel problémái lettek volna. Sztem ez a probléma inkább szervi eredetű, de ha a srác nem hajlandó egyértelműsíteni, úgy se nem tudok, se nem tudunk neki segíteni, hiába szeretnénk.
Kedves Kérdező!
Elvileg a kérdésben segítséget kértél. Most itt vagyunk néhányan hogy segítsünk, de mégsem jelentkezel.
Most akkor végül is MIT AKARSZ? Segítséget (TÉNYLEG) vagy szenvedni tovább? EZT DÖNTSD EL! Ha nem akarsz segítséget, minek kérdeztél? Ha nem tetszik a segítség, mi miatt nem tetszik? Válogatási lehetőséged nagyon nincs, tehát azt kéne használni, amid van! Vagy jobb a mókuskerék?
HA MEGOLDÁST AKARSZ, TÉGY IS ÉRTE, de akkor vállalnod kell, hogy beszélj velünk! Ha nem akarsz megoldást, csak szólj, és a segítség (egy/többes számban) lelépett... ezen ne múljék...
Üdv: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!