Merevedéskor szorító gyűrű a makk alatt. Mi a teendő? Hallottatok-e már ilyenről?
Hali!
Egyet kell értsek előző hszólóval, ez nekem is ennyiből fitymaszűkületnek tűnik. A péniszen kialakuló, azon szorító gyűrűszerű (körkörös) képződmény jellegzetesen ennek megjelenésére utal, de hogy biztos lehess benne, -- le7 tűvé tetted a netet ezzel kapcs., csak vsz. nem a jó kérdést tetted fel, vagy nem akartad elfogadni, hogy ez a szitu,... -- íme pár fotó, amiről megvizsgál6od, hogy ezt kerested-e, ez a bajod, vagy sem?
==~=~=~=~=~=~==
| LINKTÁR :
==~=~=~=~=~=~==
1.) Az alábbi képek MINDEGYIKE fitymaszűkület ˙ /phimosis/.
A FITYMASZŰKÜLET LÉNYEGE (grafikusan ábrázolva):
========~========~========~========~========~========
>> [link]
>> [link]
>> [link]
KÉPEK:
~-~-~-~-~
>> [link]
>> [link]
>> [link]
>> [link]
>> [link]
>> [link]
>> [link]
>> [link]
>> [link]
HEGES:
>> [link]
Fitymavégi bojtösszenövések:
~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
>> [link]
>> [link]
>> [link]
>> [link]
>> [link]
2.) A FITYMAFÉK ˙ /frenulum/:
==~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~==
>> [link]
>> [link]
Ha ez a húrszerű bőrképlet rövid, és hátrahúzáskor megfeszül, előbb-utóbb elszakad6 az aktus során, vele együtt pedig az alatta futó hajszálerecske is, amely ijesztően és bőségesen (ki)vérzik.
RÖVID FITYMAFÉK ˙ /frenulum breve/:
~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Okozhatja akár a fitymaszűkületet is, amennyiben a körkörösen szorító bőrgyűrű szemmel lát6óan a fékből ágazik ki, ill. oda ágazik be,... akárcsak itt: )
>> [link]
>> [link]
Az alábbiak viszont CSAK ÖNMAGUKBAN rövid fitymafékek, SZŰKÜLET NÉLKÜL:
>> [link]
>> [link]
"Abban bízok, hogy idővel, minél több használat után eltűnik ez a gyűrű szerű valami. 21/F"
_ Van akinél igen, de ne ebben bízz! Erre vannak megoldási alternatívák, azonban az függ attól is, hogy a te szűkületed milyen, a fitymád anyaga milyen, meg hogy te magad is mennyire vagy elszánt a megoldást illetően, ill. lusta. Mert te azt a fitymát otthon kinyújtani csak akkor fogod, ha kellőképp elszánod rá magad, jó módszert használsz rá, és a fitymád is engedi! Kben nem. :-T
Üdv: EE
Pfu köszönöm EE, hogy írtál, a Te válaszodra vártam, be kell valljam, mert látom eléggé szívügyedként viseled a témát itt gyakori.hu-n.
Még1x mondom: mind normál, mind merev állapotban, gond nélkül tudom a fitymát le és fel húzni. Nincs semmi letapadva, szerintem a féknek sincs semmi baja, rendesen a makk mögé húzódik. Az én esetem kb. ez: [link]
Bár ennyire nem durva, ilyen mértékű méret elváltozás nincs mint a képen, ennek egy enyhébb fajtája, nem dagad meg a péniszem sehol.
Hogy mit vagyok hajlandó érte tenni? Én bármit, csak minél kevesebb bőr veszteséggel járjon, sok hozzászólásodat olvastam, és Te is hangsúlyoztad, hogy a teljes körülmetélés nem az egyetlen megoldás. Orvos nem vagyok, de számomra az lenne a legelképzelhetőbb, hogy ezt a gyűrű szerű valamit bemetszik ezáltal tágabb lesz.
A másik nagy dilemma, a párkapcsolat. Most ha minden igaz egy csodás lánnyal fogok összejönni, semmiképp nem szeretném elveszíteni, és bele gondolni is szörnyű, ha odáig jutunk, hogy használni kelljen a "fegyvert", mit fogok tenni.
Ja és a legnevetségesebb. Kisgyermek korban több orvos is látta (háziorvos, iskolaorvos) és egyikük se látta a műtétet szükségesnek, azt mondták idővel enyhül, eltűnik a probléma.
Hát gyerekek, voltam urológusnál. Két verziót vázolt fel:
Első a gyűrű bemetszése, majd valami speckó módszerrel összevarrja. Ez nem jár bőr veszteséggel, "csak látszani fog hogy hozzá nyúltak késsel."
A második verziónak a körülmetélést ajánlotta fel, de nem teljes fitymát, hanem csak annak a felét, így nyugalma állapotban csak a makk felét takarná, ellenben a teljessel, ahol nem marad semmi.
Mindkét esetnél 2-3 hét nemi élettől eltiltást javasolt.
Egyelőre megpróbálom magamnak nagyon lightosan "tornáztatni, nyújtani", mert nekem inkább kellemetlen mint fájdalmas, és amúgy is félek a szikétől mint a tűztől. Ja és elmegyek több urológushoz, hátha azok tudnak valami más megoldást javasolni.
Ja amúgy még annyit, hogy a doki mondta ettől függetlenül lehet nemi életet élni, csak vigyázni kell nehogy berepedezzen a gyűrű környékén, mert akkor még szorosabbra fog összegyógyulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!