Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » TB-s körülmetélésnél lehet...

TB-s körülmetélésnél lehet altatást kérni?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor mennyit kell érte pluszban fizetni?

2014. ápr. 29. 16:30
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Más országokban, ahol elterjedt, egyre többen tiltakoznak, érdemes elolvasni a wikipediát ebben a témában.

A különféle problémák miatt egyre-másra terjedő perek és foreskin-restore mozgalmak, valamint jogi szerveződések azt mutatják, hogy nem véletlenül szorul vissza a gyerekek rutinszerű metélése az újvilágban.

2014. júl. 31. 11:01
 22/27 anonim ***** válasza:

igen ... nem is olyan rég pl Szlovéniában is és a németeknél is hoztak törvényt a metélés szabályozására, majd aztán olyan közfelháborodás tört ki, hogy gyorsan visszavonták, és azóta is megy, ahogy addig.

Érdekes kérdés ez nagyon. Egy ilyen mély hagyományt nem lehet egyszerűen megszüntetni, másrészt én azt látom, hogy nagy a tudatlanság a témában, így az elégedetlen vélemények zöme attól az 1-3 emberkétől jön minden kérdésnél, akiknek valamiért elcseszték a műtétet. Na de ennyi erővel a szívműtétesek is jöhetnének ide szidni a szívműtétet mint "barbár szokást". Most nem? Sztem hallgassunk a szakemberekre, és tartsuk szem előtt az eü-előnyeit, a hagyományokat, és persze nem utolsó sorban a személyiségfejlesztő hatását. (konkrét statisztikákat lehet olvasni, hogy a 100%-ban metélt országokban X és Y betegségek jóval alacsonyabb számban fordulnak elő, de valamiért ezekről szeretnek nem tudomást venni az ellenzők, pedig itt olyanról is szó van, mint prosztarák, nem csak higiénia, bár ez se utolsó).

Annyi igazság van benne, hogy a csecsemőkori metélés nem javasolt valóban, hiszen nem látni még, mi lesz belőle majd felnőtt korában. De kamaszkorban már abszolút biztosra lehet menni, és sztem ennyi bevállalást megér az egészségünk!

2014. júl. 31. 19:48
 23/27 anonim ***** válasza:
Nem tudok KÖZ-felháborodásról.
2014. aug. 1. 16:59
 24/27 anonim ***** válasza:
0%

Az a baj, hogy megnéztem, de a körülmetélést folyamatosan reklámozó vélemények is nagyjából egy-két embert, pici hangos csoportot mutatnak.

Idehaza nincs ilyen hagyomány, a fiúk közül szinte mindenki körülmetéletlen és nem is akarja, hogy körülmetéljék. Ha nincs rá orvosi indok, egy végigrepedt, gyulladt, gennyes fityma, akkor egyértelmű, hogy csak divathóbortról lehet szó. Más fórumokon is olvasható, hogy azok közül se mindenki teljesen elégedett, aki fiatal felnőttként vagy idősebbként csináltatta.

Amúgy nem várható, hogy ha valaki elégedetlen a körülmetélt péniszével valamennyire, valami miatt, akkor itt bombázza a kérdéseket a szövegeivel. Egyszer-kétszer leírja az ember, de aztán erre nem fordít éveket.

Vannak azonban olyanok, akik éveket töltenek el, hogy valamit hangoztassanak. Ezek viszont nem a körülmetélés ellen vannak, hanem mellette. Elég egyetlen órát rászánni itt és végig lehet nézni a kérdéseket és az arra adott válaszokat.

Amilyen kegyetlen és felfoghatatlan az orvosilag indokolatlan műtéti beavatkozás, pont olyan erős agresszióval reklámozza itt egykét ember a körülmetélést.

Érdekes megfigyelni, hányan veszik most észre szülőként, hogy bár őket körülmetélték amerikai állampolgárként harminc éve, most meg, hogy a TB nem támogatja, nem csak azért marad el a gyerekének a körülmetélése, mert nem akarja kifizetni, hanem azért is (sztem) mert erről szól igazából az amerikai mentalitás: dönteni hagyni a másikat.

Úgyhogy, bár sokan a latinokra fogják, hogy miattuk lesz "rosszabb" a statisztika, egyre inkább bebizonyosodik egyre több helyen, hogy nem véletlenül jönnek létre egyre-másra a körülmetélést ellenző mozgalmak.

A fityma visszaalakítását, különböző műtéti vagy házilagos pótlását se szexuálisan beteg emberek forszírozzák, hanem olyan emberek, akiknek nem tetszik, hogy egyesek kijelentik, hogy bár a természet védelemmel találta ki a makkot, mi lecsupaszítjuk. Nem mindenkinél válik be.

A makk sérülhet, akárhogy öltözünk. Leforrázva jó a makk? Vagy, ha védi a bőr, az a jobb? Ahogy a vadonból kiléptünk, rengeteg baj nem ér minket, de rengeteg más baj érhet. Amikor nem segít a ruha se és kellhet az ember minden porcikája. Szerintem nem nehéz ezt végiggondolni.

De simán csak rossz érzés, hogy nem olyan a felülete, amilyennek lennie kell, ennél a kérdésnél erről van szó pl.:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__5..

Nem véletlen, hogy a többség ezt nem akarja kockáztatni.

És a problémával szenvedők többsége nem fotózza le a péniszét és teszi ki ide. Hanem csak csöndben van. Ettől még léteznek. A legtöbb orvosnak, akik rengeteg pénzt keresnek az ilyen műtétekkel, zavaró tényező, amikor valaki meg meri említeni azt, hogy a műtétek kockázattal járnak és vannak olyan gondok, amik évekkel később jöhetnek elő.

A szívműtétes dolgot nem is értem egyébként.

Ha valakinek megmentik az életét egy ilyen ritka, kockázatos műtét során, az örül, ha él, valameddig. Teljesen más, egyáltalán nem jó példa. Semmi köze a körülmetéléshez.

Természetesen a szakemberekre kell hallgatni. A mi körzeti urológusunk azt mondta, hogy szerinte fontos, hogy meglegyen mindene az embernek, ha másért nem is, de lehet vele dolgozni. Húgycsőszűkület, felrepedt seb, sipoly esetén a szövetkorrekciónál nagy segítség, ha van saját szövet, a fityma.

A "személyiségfejlesztő" hatásokról már azt hiszem sikerült olvasni több kérdésnél is, idehaza mondhatni maroknyi az a kör, amelyik szemében ez pozitív lenne.

Prosztatarák nem tudom, hogy kerül ide, szerintem nézz utána ennek, az messze van onnan...

2014. aug. 1. 17:31
 25/27 anonim válasza:

És szerintetek az jobb dolog hogy egy tűt szúrnak az ember péniszébe?

Tapasztalatból mondom hogy k*rvára de nem jó érzés és majd beszarsz annyira fáj

2015. nov. 6. 23:59
 26/27 anonim ***** válasza:
de most hogy jön ide a tű? kinek miért szúrnak a farkába tűt???
2015. nov. 7. 08:14
 27/27 anonim ***** válasza:

egyébként a latinok valóban rontják a statisztikát az USA-ban, de ez is vegyes jelenség, ugyanis a latin-marikaiak többségénél valóban nem szokás, de az európai latinoknál nagyon is (spanyolok, portugálok főleg).

tévedés az is, hogy mindenki hallgat, és csak azok hangosak, akik metéltek, ugyanis sok olyanról tudok, aki "nagy titokban" megcsináltatta magának, mert számára se kérdéses a sok előnye, de azért pontosan a magyar átlagfelfogás miatt jobbnak látja nem híresztelni.

2015. nov. 7. 08:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!