Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Körülmetélésnél lehet választa...

Körülmetélésnél lehet választani a helyi érzéstelenítés és az altatás között?

Figyelt kérdés

Tehát az orvossal való megbeszélés alapján dől el, hogy melyik legyen?

Én mindenképpen altatást szeretnék, kérhetem ezt?

Itt találtam fent a neten egy beleegyező nyilatkozat mintát az egyik kórház honlapján, ahol négy lehetőséget is felsorolnak:

[link]

2014. ápr. 20. 11:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
63%
Ez nagyban függ az életkortól is .A fiatalkorúakat általában altatják.A dokival meg lehet beszélni .Ha egy mód van rá,akkor altatnak is ,mert ez a műtétet végző orvosnak is jobb így .
2014. ápr. 20. 11:26
 2/18 anonim ***** válasza:
38%

Miert metelnek korul? Az a fontos, hogy 18 eves legyel, akkor kell alairnod a beleegyezo nyilatkozatot.

Altatas sokszor nagyobb felfordulassal jar az orvosoknak meg a szemelyzetnek ugy altalaban. Ezert nem mindig szeretik.

Magat a korulmetelest szerintem gondold meg, lehet, hogy nem kell ennyire durva beavatkozas. Nekem is volt es nem elvezem az eredmenyet. Amugy a peniszbe adnak erzestelenito injekciot es akkor nem erzel semmit, a muveletet meg takarjak.

2014. ápr. 20. 13:52
 3/18 anonim ***** válasza:
44%
2/2-esnek igaza van,ha fityma szükületed van akkor azt sokkal kisebb beavatkozással lehet már kezelni,z plasztika,bemetszés,fityma plasztika.Jobb lenne ha több orvost felkeresnél és megmondanád nekik hogy ha lehet szeretnéd a metélést elkerülni és utána néznél a többi lehetőségnek,mert ha a fitymád hátra tudod húzni mereven is félig,meg teljesen akkor nem is kell feltétlen metélni.Már 15-16 éves korban sem szeretnek altatni.
2014. ápr. 20. 16:33
 4/18 A kérdező kommentje:

Nem lehet másképp kezelni, parafimózis miatt már a sürgősségin is kikötöttem, de ez is érdekel, nyugodtan jöhet a teljes körülmetélés. A bajom az, hogy a műtétet nem óhajtom ébren, helyi érzéstelenítés keretében "végigélvezni". Úgy nem vagyok hajlandó bevállalni és kész. Ezért kérdem, hogy az orvossal való előzetes megbeszéléskor van-e ebbe beleszólásom, hogy mit választok.

(Ezek a lidokainos injekciók valahogy nem igazán hatnak nálam, tavaly egy fejsebemet varrták össze, az ötödik szuri után szóltam, hogy hagyják a fenébe a többit, úgysem hat érezhetően.)

2014. ápr. 20. 17:28
 5/18 anonim ***** válasza:
6%
Ha igazi férfi vagy, akkor kibírod minden nélkül is ! (Amúgy az altatának nagyobb a kockázata mint a metélésnek, valamint drágítja is a műtétet úgyhogy gondold át !)
2014. ápr. 21. 09:57
 6/18 anonim ***** válasza:
67%

Ja kibírod minden nélkül,de okosakat írsz már,nem ettől lesz valaki férfi.Ott a lehetőség előtted hogy érzéstelenítő nélkül meg minden nélkül megcsináld okoska.

Kérdező!

Szerintem beszéld meg az orvossal biztosan meg lehet oldani ha te ezt szeretnéd.

2014. ápr. 21. 11:49
 7/18 anonim ***** válasza:
31%

Nos hát... értem hogy volt egy negatív tapasztalatod a parafimózis miatt...

De ha már a parafimózisig eljutottál, akkor technikailag szükségtelen a (teljes) KM.

2014. ápr. 21. 14:35
 8/18 anonim ***** válasza:
41%

Rengeteg zöldséget írtak, hadd válaszoljak:

Ha volt paraphimosisod, akkor az bármikor kialakulhat. Ezért kell a teljes körülmetélés. A fitymaplasztika nem oldja meg ezt a problémát, ráadásul sokkal rondább és nehezebben gyógyul. A körülmetélés után, mivel a teljes fitymát eltávolítják, nem marad semmi ami feldagadjon illetve ami elszorítsa a makkodat. Egyébként is egészséges, jó dolognak tartom, de fitymaszűkület vagy paraphimosis után mindenképp. A körülmetélést felnőtt korban helyi érzéstelenítésben végzik, altatni teljesen felesleges, mert sokkal nagyobb macera az altatás, mint ez a kisműtét! Semmit nem fogsz érezni, mert teljesen el lehet érzésteleniteni a területet. A gyógyulás 4-6 hét, de utána egyszer és mindenkorra megszabadulsz sok problémától. Érdemes a fitymaféket is átvágatni vagy eltávolíttatni, így a legjobb eredményt kapod. A körülmetélés ellenes propaganda ellenére Magyarországon is terjed, sokan bevállalják akik egészségügyi indokkal vagy megelőző céllal csináltatják meg. Még egy adalék: női szemmel is jobb, azaz nemcsak magadnak teszel vele jót, hanem a barátnőd/feleséged is büszke lesz rá!

2014. ápr. 22. 18:06
 9/18 anonim ***** válasza:
38%

Erdemes megnezni, hogy a parafimozis ellenere mekkora az a borresz, ami a makk peremet takarja. Erdemes megnezni, hogy rovid-e a fek, mert ha pl nem, akkor azt nem erdemes levagatni. Mivel rengeteg idegvegzodes van benne.

Vannak itt olyan (nonemu) valaszolok, akik valamiert rajonganak az olyan eljarasert, ahol fiatal ferfiak erzo idegsejtjeit, elo es hasznalhato szoveteit tavolitjak el egy eletre. En viszont ezt megtapasztaltam es nekem pl a fek nem volt rovid, megis eltavolitottak. Az orvos utolag elismerheti, hogy nem kellett volna es igazabol nem volt ra oka, de visszanoni nem fog. Nekem, mivel nem erzek semmit a sok ideg eltavolitasa miatt, ezert napi tapasztalat, milyen az, amikor valami "egy csapasra" akar megoldani valamit, amolyan "ferfias" modon.

Europa kozepen elunk es nem attol leszunk ferfiasak, hogy noket eroszakolunk meg, vagy a peniszunket csonkoltatjuk erzestelenites nelkul, meg nem attol, hogy osszeverjuk a masikat. Igy az ilyen megkozelitest nem is ertem, kicsit a gyermekkori "ugyse mered"-szivatasra emlekeztet engem.

En amondo vagyok, hogy a leheto legtobb hasznalhato bort meg kell tartani. Meg sulyos esetben is, hiszen lehetseges. 2014 van, ugye nem hisszuk, hogy teljes boramputalas segithet manapsag egy probleman?

2014. ápr. 23. 14:01
 10/18 anonim ***** válasza:
39%

Ha valakinél egyszer kialakult a paraphimosis, akkor annál a teljes fitymát el kell távolítani.

A fék átvágása valóban opcionális, vannak orvosok akik így végzik, és vannak akik nem, ez a műtéti technikától függ. Szerintem érdemes egy úttal a féket is megoldani, mert körülmetélés után semmi funkciója nem lesz. A másik indok pedig az, hogy akkor lehet a legtöbb előbőrt eltávolítani, ha a féket is átvágják. Jobban is néz ki, ha ott is sima.

"Europa kozepen elunk es nem attol leszunk ferfiasak, hogy noket eroszakolunk meg, vagy a peniszunket csonkoltatjuk erzestelenites nelkul" - hogy jön ez ide? Ki beszél érzéstelenítés nélküli műtétről?

"En amondo vagyok, hogy a leheto legtobb hasznalhato bort meg kell tartani. Meg sulyos esetben is, hiszen lehetseges. 2014 van, ugye nem hisszuk, hogy teljes boramputalas segithet manapsag egy probleman?" - én meg azt mondom, hogy ha valaki rászánja magát a műtétre, akkor érdemes a teljes fitymát eltávolítani, mert a higiéniai, egészségügyi előnyök akkor társulnak ezzel a műtéttel, ha a a makk állandóan és teljesen szabadon van a műtét után. Bőramputálás?? - új kifejezést találtál ki.

2014. ápr. 24. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!