Hízzak vagy gyúrjak?
Sziasztok.
Egy 17 éves, 192 centi magas és 75-76 kilós fiú vagyok. Nem igazán csontkollekció, de tény, hogy vékony vagyok eléggé. Tervezem, hogy katona leszek felnőttkoromba, viszont ilyen magasság/súly aránnyal szabályosan kiröhögnek. 2 lehetséges alternatíva van a probléma (?) orvoslására.
1: rendszeresen eszek, és elkezdek hízni;
2: nem kimondottan a hízásra megyek, hanem kondiban tartom magamat, hogy elég edzett legyek, de nem a 120 kiló tömény izom a cél.
Ha a rendszeres evés a jó válasz, azt hogy tegyem? Mit egyek/ne egyek, mennyit, mikor?
Másiknál pedig, mivel tartsam magam formában? Futás, felülés, fekvőtámasz, néha súlyzózás, stb?
Szia!
A következőket javaslom:
Legyen az étkezésed egészséges, vigyél be minnél tisztább élelmiszereket a szervezetedbe. Tehát egyél sok proteindúsat pl. csirkemell, sok tej, banánturmix nyammi.. :D
Egyél mellé szénhidrátot is bőven: Zabpehely, zabkorpa, teljes kiörlésű kenyerek. (Fehér kenyér=Fehér halál by. Schwarczenegger)
Heti kétszer menj el a konditerembe, erősíts, legyenek kordába tartva az izmaid. Ha katonának akarsz menni, akkor combozz, vádlizz, nyomj fekve sokat, és kardiózz minden mennyniségben, mert ez növeli a tüdőkapacitást.
160g/fehérje/nap 250g/szénhidrát/nap. Ez fontos, így jön rád tömeg, és izom is. Ha nem szeretnél testépítő állat lenni mint én, akkor ennyi neked elég. Ha belekezdesz a testépítésbe, és iszod a proteinport, meg a tömegnövelőt, meg a kreatint, akkor ezt soha-de soha nem fogod tudni abbahagyni, mert ez egy ördögi kör. Saját magamon tapasztaltam. Ha nem megyek le edzeni nap mint nap lelkiismeret furdalásom van :D
Ha kell még jó tanács, vagy edzésterv, írj priviben segítek!
Egy 192cm magas, 123 kilós testépítő benga állat 19 éve "gyúrok" :) De soha nem kokszoltam, esküszöm, soha! Ne is kezdj ilyenbe. Nekem még mindig van hajam, 61-es a karom, és ez csak tiszta kaja, és sok edzés fanatikus módon, magas ismétlésszámmal. Jeleneg 260 kilóval nyomok fekve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!