Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Hízzak vagy gyúrjak?

Hízzak vagy gyúrjak?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Egy 17 éves, 192 centi magas és 75-76 kilós fiú vagyok. Nem igazán csontkollekció, de tény, hogy vékony vagyok eléggé. Tervezem, hogy katona leszek felnőttkoromba, viszont ilyen magasság/súly aránnyal szabályosan kiröhögnek. 2 lehetséges alternatíva van a probléma (?) orvoslására.

1: rendszeresen eszek, és elkezdek hízni;

2: nem kimondottan a hízásra megyek, hanem kondiban tartom magamat, hogy elég edzett legyek, de nem a 120 kiló tömény izom a cél.

Ha a rendszeres evés a jó válasz, azt hogy tegyem? Mit egyek/ne egyek, mennyit, mikor?

Másiknál pedig, mivel tartsam magam formában? Futás, felülés, fekvőtámasz, néha súlyzózás, stb?

2009. dec. 23. 23:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A következőket javaslom:

Legyen az étkezésed egészséges, vigyél be minnél tisztább élelmiszereket a szervezetedbe. Tehát egyél sok proteindúsat pl. csirkemell, sok tej, banánturmix nyammi.. :D

Egyél mellé szénhidrátot is bőven: Zabpehely, zabkorpa, teljes kiörlésű kenyerek. (Fehér kenyér=Fehér halál by. Schwarczenegger)

Heti kétszer menj el a konditerembe, erősíts, legyenek kordába tartva az izmaid. Ha katonának akarsz menni, akkor combozz, vádlizz, nyomj fekve sokat, és kardiózz minden mennyniségben, mert ez növeli a tüdőkapacitást.

160g/fehérje/nap 250g/szénhidrát/nap. Ez fontos, így jön rád tömeg, és izom is. Ha nem szeretnél testépítő állat lenni mint én, akkor ennyi neked elég. Ha belekezdesz a testépítésbe, és iszod a proteinport, meg a tömegnövelőt, meg a kreatint, akkor ezt soha-de soha nem fogod tudni abbahagyni, mert ez egy ördögi kör. Saját magamon tapasztaltam. Ha nem megyek le edzeni nap mint nap lelkiismeret furdalásom van :D

Ha kell még jó tanács, vagy edzésterv, írj priviben segítek!

Egy 192cm magas, 123 kilós testépítő benga állat 19 éve "gyúrok" :) De soha nem kokszoltam, esküszöm, soha! Ne is kezdj ilyenbe. Nekem még mindig van hajam, 61-es a karom, és ez csak tiszta kaja, és sok edzés fanatikus módon, magas ismétlésszámmal. Jeleneg 260 kilóval nyomok fekve!

2009. dec. 23. 23:44
 2/5 anonim válasza:
na hát akkor menj le gyurni és csinálj szabad gyakorlatokat (amihez nem kell gép mert az szálkásit) ilyen a fekvenyomás stb. Az ilyen gyakorlatok tömeget növelnek megtolod a 85-90 kilót simán jo.
2009. dec. 24. 01:07
 3/5 anonim ***** válasza:
első válaszoló,csajoknak is tudsz valami jó módszert egy kis izom felszedésre??
2009. dec. 24. 01:24
 4/5 anonim ***** válasza:
te hallod nagyon átérzem a helyzeted:D szinte ugyanezek a méreteim +1 centi meg + 2 kiló semmi más:D:D én úgy vagyok vele hogy kb 3 hónapja eddzek minden nap(-pihenőnapok), mindenféle izomcsoportra, ehhez csináltam magamnak egy jó kis itthon végezhető edzéstervet, meg így télen minden 7végén 2 órát focizok terembe aztán én így elvagyok, erősödtem is, de a súlyom nemigazán növekedett bár sose voltam az a hízós fajta mindig is vékonyabb testalkatú voltam, de érdemes csinálni még így ''kicsibe'' is mert érzem h már mindenből több megy, karbantartásnak pont megfelelő:D
2009. dec. 24. 18:53
 5/5 anonim ***** válasza:
A leghatékonyabb egyébként az, ha egy kicsit hízol is, de közben még gyúrsz is rá egy kicsit. Ez a leghatékonyabb, hidd el.
2010. jan. 4. 02:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!