Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Okkal félek az orvosi vizsgála...

Okkal félek az orvosi vizsgálattól?

Figyelt kérdés
egyesével megyünk be és amikor bemegyünk akkor le kell vetkőzni a gatyát le kell tolni térdig és fel kell húzni a bőrt a farkunkon közben az orvos megnézi a heréinket.A ciki az hogy nekem a legutóbbi vizsgálat óta alig változott a farkam csupán anyit változott hogy kicsit szőrös lett felette es mellete.

2014. ápr. 15. 15:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
36%

"Én nem tartom ezt helyesnek,hogy meztelenül vizsgálgassák a fiatalokat iskolaorvosi vizsgálaton..."

-Pedig ennek rendkívül egyszerű oka van! Ruhában elég nehéz bármit is megvizsgálni...

"Az orvos azt szokta nézni hogy nincs e fitymaszükületed,meg a herék leszálltak rendesen.De ezzel is van némi bibi,egy a herék születéskor leszállnak akinek nem szállt le azt orvosi segítséggel megoldják baba korban,aztán ovis korig meg is nézik hogy a herék rendben vannak,a helyükön vannak rendesen.Innentől kezdve nincs is szükség hogy évente tapizzák azt."

-A heréknek egyéb rendellenességei is lehetnek, akkor is, ha már leszálltak (függetlenül attól, hogy oviskorban már megvizsgálták).

"Aztán ha valakinek nem volt fitymaszükülete előző évben és mindig is rendesen tisztákodott akkor kicsi az esélye hogy 1 év alatt szükület alakuljon ki nála,"

-Ez sem igaz. 1 év alatt is simán kialakulhat fitymaszűkület.

"

Kíváncsi lennék hogy általános iskolás lányként hány diák lányt sértene ha úgyanez lenne az eljárás,alsóneműbe menj be ott vegyél mindent le és majd egy ellenkező nemű orvost ,pasit odahívnak.Azt is támogatnák vajon a szülők?"

-Az orvos és a "cukros bácsi" között érzed a leheletnyi különbséget? A kettőt nem kellene összemosni! Az iskolák többsége nem engedheti meg magának, hogy két különböző nemű orvost is alkalmazzon...

"Nincsenek adatok arról hogy mi támassza alá a vizsgálatok szükségességét,hiszen nálunk sem volt,még ma is sok helyen nincs,a régebbi generációnál sem volt,és érdekes semmi bajunk nincs,nincsenek adatok erre."

-Az ellenkezőjéről sincsen semmiféle adat! :) De feltételeztem okkal szabályozták ezt a kérdést törvényileg a jogalkotók, ezelőtt közel 20 éve (amit egyébként Te is olvastál, amikor a "nők egészsége" rovatban hasonló kérdést tettél fel). Az, hogy egyes orvosok nem végeznek el minden előírt vizsgálatot, csak annyit jelent, hogy nem mindenhol tartják be az előírtakat.

"Gondoljunk bele ha nem lenne kínos akkor mért jó 20 %-ékuk jár felnőtteknek urológia szűrésre? "

- Senki nem állította, hogy nem kínos és a magyar statisztikák tényleg elkeserítőek. De ezt talán nem kéne felhozni példának, mert nem hinném, hogy ez lenne a követendő példa...

"Sok helyen lehetett olvasni hogy nem egyesével ment a vizsgálat,ha nem ciki,akkor fordítva teszem fel a kérdést,hány tanár,orvos vizsgáltatná meg magát a kollegája előtt."

-Mindenkinek joga van ahhoz, hogy egyedül vizsgálják! Ennek ellenkezőjét senki nem állította, illetve jelen kérdésnél ez fel sem merült.

"De diákot ne hasonlítsunk össze felnőttekkel...",

"Szerintem meg nőgyógyászt ne hasonlítsunk össze iskolaorvossal,nőgyógyászhoz saját döntéséből megy az ember,sokszor maga választ orvost,oda sem kötelező elmenni,csak ajnálott."

-Rátapintottál a lényegre. Akár tetszik Neked, akár nem, ezeknek a vizsgálatoknak az elvégzése az iskolaorvos és a védőnő feladata, azt követően, hogy a gyermek iskolába kerül. Később pedig minden felnőttnek saját felelőssége, hogy ügyel-e az egészségére. 18 év alatt sem az orvos, sem az iskola megválasztása nem a gyerek feladata, hanem a szüleié, akik felelősséggel tartoznak érte! Amikor iskolát választanak, közvetve azt is tudomásul veszik, hogy a kötelezően előírt feladatokat az adott iskola orvosa és védőnője látják el.

2014. ápr. 18. 18:28
 12/24 anonim ***** válasza:
58%

Bocs,de szerintem az orvosi vizsgálatnál nem kell meztelenre vetkőzni!

Ha urologushoz mész ott sem meztelenül állsz úgyebár,ahogy nőgyógyásznál sem.Azt a ruhát veszed le ami az adott vizsgálathoz ne kell venned.Ha elmész a gyerekorvoshoz ott sem így vizsgálnak,hanem van bennük némi diszkréció.Az orvosokra is vonatkoznak szabályok hogy a betegek jogait figyelembe vegyék,még vizsgálatkor is,erre is vannak szabályok,amit meg is lehetne oldani,ha esetleg emberszámba vennék a fiatalokat.

2014. ápr. 19. 15:48
 13/24 anonim ***** válasza:
58%

Nem azt mondtam hogy ruhába vizsgáljanak bárkit is,hanem arról írtam hogy az adott vizsgálathoz szükséges ruhát kelljen levenni.

Tehát normál esetben az alap vizsgálatok meg szoktak már lenni ,azzal kezdenek és a legvégén kerül sor erre.Röviden szem,hallás vizsgálathoz,vérnyomáshoz nem kell meztelenre vetkőzni,magasság,súly méréséhez sem,ezekhez nem kell vetkőzni.:-)

2014. ápr. 19. 15:50
 14/24 anonim ***** válasza:
58%

Cukros bácsiról nem írtam,hanem arról hogy a fiú gyerek sem másabb mint a lány,ha lány gyereknél nem mindegy a szülőnek ki és hogyan,mennyire kulturáltan vizsgálja a nemi testrészét,akkor a fiút is megilleti ez a jog,akkor ott se legyen mindegy.

De arra kíváncsi lennék hány tanár,hány orvos vizsgáltatná magát úgy ahogy iskolákba megy,ha az ő önérzetüket sértené amiket olvasni lehetet sok helyen a menetéről akkor nincs miről beszélni.

A szülők meg azt sem tudják milyen vizsgálatok vannak,milyen oltások.Attól hogy a gyerekét beíratja iskolába még a szülőnek is joga kell hogy legyen hogy beleszólhasson abba hogy a gyerekével mi történi,és hogyan és tájékoztatni kellene ezekről.A szülők még azt sem tudják hogy ezekben a kérdésekben milyen jogok illetik meg őket.Nem egy tárgy a gyerek sem.

2014. ápr. 19. 15:56
 15/24 anonim ***** válasza:
58%

A szülők azt sem tudják hogy mi történik a gyerekükkel,sok fiatal itt írja ki hogy mit érez.Senki sem egy tárgy,akivel bármit lehet csinálni,és statisztikai célból fel lehet használni akár.Korábban volt csajoknál a mell kerület mérése,ami csak statisztikai célt szolgált,nem volt egészségügyi oka az egésznek.Statisztika miatt senkit nem kell megalázni.

Ahogy felnőttnek sem mindegy hogy sokszor hogy ki és hogyan vizsgálja és mikor úgy gyereknek sem,ott meg még inkább oda kellene ezekre figyelni.Van gyerek aki azt sem tudja na ez meg mi volt.

2014. ápr. 19. 16:01
 16/24 anonim ***** válasza:
36%

"Ha urologushoz mész ott sem meztelenül állsz úgyebár,ahogy nőgyógyásznál sem.Azt a ruhát veszed le ami az adott vizsgálathoz ne kell venned."

- A szomorú valóság az, hogy ezeknél a vizsgálatoknál általában éppen azok a ruhadarabok kerülnek le, amiket Te kifogásolsz és megalázónak tartasz.

"Tehát normál esetben az alap vizsgálatok meg szoktak már lenni ,azzal kezdenek és a legvégén kerül sor erre.Röviden szem,hallás vizsgálathoz,vérnyomáshoz nem kell meztelenre vetkőzni,magasság,súly méréséhez sem,ezekhez nem kell vetkőzni"

-Megfeledkeztél az ortopédiai vizsgálatokról, amik ugyanúgy az általános (alap)vizsgálat részei és bizony ezekhez le kell vetkőzni! Meztelenül vizsgálásról egyébként ebben a kérdésben szó sem volt! (" le kell vetkőzni a gatyát le kell tolni térdig ")

"Cukros bácsiról nem írtam,hanem arról hogy a fiú gyerek sem másabb mint a lány,ha lány gyereknél nem mindegy a szülőnek ki és hogyan,mennyire kulturáltan vizsgálja a nemi testrészét,akkor a fiút is megilleti ez a jog,akkor ott se legyen mindegy. "

- Ezt írtad: "Kíváncsi lennék hogy általános iskolás lányként hány diák lányt sértene ha úgyanez lenne az eljárás,alsóneműbe menj be ott vegyél mindent le és majd egy ellenkező nemű orvost ,pasit odahívnak."

Itt szó sem volt kulturáltságról. Konkrétan az ellenkező nemű orvosra "pasira" fektetted a hangsúlyt, ezzel szexuális tartalmat adva az orvos-páciens-, sőt a felnőtt orvos-gyerek páciens kapcsolatnak! Az ellenkező nemű orvos semmiféle jogot nem sért, ezt a szexualitással összemosni elég gyermeki gondolkodásmódra vall!

"szülők meg azt sem tudják milyen vizsgálatok vannak,milyen oltások.Attól hogy a gyerekét beíratja iskolába még a szülőnek is joga kell hogy legyen hogy beleszólhasson abba hogy a gyerekével mi történi,és hogyan és tájékoztatni kellene ezekről."

-Ha egy szülő nincs tisztában, hogy milyen oltások és vizsgálatok vannak, az elsősorban a szülő saját felelőssége és nem az iskoláé!

"Senki sem egy tárgy,akivel bármit lehet csinálni,és statisztikai célból fel lehet használni akár.Korábban volt csajoknál a mell kerület mérése,ami csak statisztikai célt szolgált,nem volt egészségügyi oka az egésznek.Statisztika miatt senkit nem kell megalázni."

-Megint tévedsz! A statisztikai adatokra is orvosi/egészségügyi okokból van szükség és nem azért vezetik őket, hogy bárkit is "megalázzanak"!

A kellemetlen vizsgálatokat nem kellene összekeverni a szándékos vagy indirekt megalázással!

2014. ápr. 19. 17:21
 17/24 anonim ***** válasza:
58%

Bocs urologushoz,nőgyógyáshoz felöltözve mész be,és a vetkőzőbe,vagy ha az nincs a vizsgálóba többnyire az orvossal való beszélgetés után vetközöl le majd alul.

FElöltözve bemész az orvos elé,és itt lányokra is gondolok és majd az orvos előtt csak alul vetkőzöl le,tehát ha nincs felső sem rajtad és úgy kérnek meg hogy told le akkor gyakorlatilag meztelen vagy.Nem?

Lánytól is kérhetik nem.MEg lehet dagadtabb,vagy vézna gyerek ,ha fiúkra visszatérek sem szívesen van félmeztelenül hosszú percekig és utána ha letolatják vele akkor meztelen ezen nincs mit szépíteni.

Lányokra visszatérve én sexualitásra nem gondoltam,de ahogy ott kifogásolná hogy egy kiskamasz lányt meztelenül vizsgáljon meg egy férfi iskola orvos,mindegy milyen célból,rápillantással, fiúnál sincs ez másképp ott is lehetne mit kifogásolni.

Ha lánynál alap vizsgálatok után amikor egy tangába áll szólnának hogy vegye azt is le férfi orvos előtt iskolába mert meg akarja a doki nézni persze odapillantással és megalázó lenne,mert nem lenne túl diszkrét úgyebár,hiszen sokan semennyire sem akarnak levetkőzni,akkor fiúnál sincs ez másképp.Plusz a csajnak még női orvos előtt is megalázó lenne hogy meztelenül feküdjön fel az ágyra és úgy terpesszen be. Itt erről van szó.

Sexualitásra nem gondoltam,de ahogy egy tini lányt zavarna ha férfi iskola orvos előtt kellene teljesen levetkőznie úgy fiúnak is tud ez kellemetlen lenni és megalázó.

Ha a fiú is egy boxerba megy és levetetik vele azt,akkor meztelen,ha megkérik hogy esetleg így az ágyra feküdjön,mert valaki akár fekve is vizsgál,az elég megalázó.Én erről írok.

Tehát mivel ezekre alapvizsgálatok után kerül sor,annyi idő bőven lenne hogy a végén még se meztelen vizsgálatok legyenek.

Unokaöccséméknél meg volt az alapvizsgálat és még alsóneműre sem kellett vetkőzniük,,hiszen az orvos szólt,hogy trikóra,polóra vetkőzve menjenek be,a felsőt csak fel kellett húzniuk hogy a szívük meghallgassák, kicsit előrébb kellett hajolni és a doki végig húzta a gerinc vonalán a kezét,vérnyomást mért,magasságot,súlyt,ahhoz sem vetkőztek,meg a cipőből,zokniből ki kellett lépni.MIndent meg lehet oldani ha akarják.Minden szervezés kérdése,meg azé hogy az orvos foglalkozik a fiatalokkal valóban figyel rájuk,vagy csak úgy van vele,hogy gyorsan lerendezzel őket és nem érdekli hogy nekik kellemetlen vagy sem az egész.

A mellek lemérése meg haszontalan,az nem mutat semmit ami az egészségre vonatkoznak,nem hiába hogy megszünőben van és egyre ritkább.Legközelebb mit akarnak majd lemérni korosztályhoz kötve?A lányoknak a mellük is egy intimebb rész.

2014. ápr. 19. 17:57
 18/24 anonim ***** válasza:
58%

ja és ortopédián már jártam kis iskolás koromba nem egyszer meg a lábam befele görbült,elég csámpás voltam,meg bőrgyógyászaton is és ortopédusnál ki kellett lépni a cipőből,meg zokniből,meg egyszer a alsóneműre vetkőznöm de akkor más orvos volt nem a megszokott,de annál leljebb még sosem.

bőrgyógyásznál meg csak azt a ruhát vettem le ahol meg akartam mutatni az anyajegyet,de ott sem kell meztelenre vetkőzni,a legrosszabb esetben alsóneműre,többnyire már előre lehet tudni hogy ki mivel megy oda és arra a testrészére terjed ki a vizsgálat,ill az orvos megkérdezi hogy valahol van e még érintett bőr felület.

Lehet diszkrét módon is alaposnak lenni,úgy hogy a betegre oda legyen figyelve és ne érezze magát túlságosan kellemetlenül.Minden megoldható ha akarják.

2014. ápr. 19. 18:01
 19/24 anonim ***** válasza:
58%

Sexualitást nem mostam össze,hanem arról írtam hogy egy általános iskolás tini lányt zavarna ha egy ellenkező nemű orvos előtt akár hogyan is vesszük teljesen le kell vetkőznie,de még saját megegyzeő nemű orvos előtt is és ott egyből felkapná sok szülő a fejét.Mert ez így van.Ha lányról van szó akkor felkapják a fejük.

Akár tetszik akár nem ,ahogy egy lányt zavarna egy ilyen helyzet orvos nemétől függően úgy egy srácot is bőven zavarhat.Írták is többen is.

Ha a vizsgálat nem indokolja a teljes meztelenséget akkor megalázó tud lenni.

2014. ápr. 19. 18:06
 20/24 anonim ***** válasza:
58%

De itt nem az orvost szemszögét kell nézni,hogy neki egy vizsgálat hogyan gyorsabb,hogyan tud minnél gyorsabban megszabadulni a fiataltól,és letudni az egészet a hanem a diák szemszögét kell nézni ,hogy neki hogyan lenne kevésbbé kellemetlen,az orvosnak is erre kellene figyelnie.Ezt is tanítják velük,csak eléggé megfeledkeznek róla.Ahogy ezt a saját rendeléseiken nem csinálják meg,úgy itt sem így kellene eljárniuk.

A lány példát meg arra hoztam fel amikor az orvos neméről írtam,csak te folyton féreértelmezed ,hogy (sexualitásra nem gondolva mégegyszer leszögezném)hogy azt kell nézni hogy egy fiatal mit érez,belőle mi mit vált ki. Egy fitalnál igen is sok esetben számít hogy mennyire kell levetkőznie,sőt akár az orvos neme is.

A nővéremmel erről bőven tudnál beszélni,az összes barátnője csak női orvost tudott első szűrésnél,de még sima orvosnál is elképzelni és nem azért meg valami perverziót lát egy férfi dokiban.De akár női akár férfi orvost kaptak volna ezek a verzión kiakadtak volna hogy tangába,vagy bugyiba menjen be és ott majd azt is vegye le,aztán úgy vizsgálják meg.Itt erről van szó.Egy csomó felnőtt is van aki szívesebben megy vizsgálatra a saját nemével megegyező orvoshoz.Ez tény,nem vagyunk egyformák.

Tehát hogy mi hogyan is zajlik,mennyire diszkréten,mennyire figyelve ezekre az apróságokra az nagyon is befolyással tud lenni majd a későbbi hozzáállásban is,a későbbiekben is.Azért ez nem mindegy.

A szülőkre visszatérve meg visszatérve hogy azt sem tudják hogy milyen vizsgálatok és injekciók vannak sulikba annyit hogy iskolánként eltérnek a vizsgálatok is és évente bevezetnek akár új oltásokat.Azért erről tájékoztatást kellene kapni.

2014. ápr. 19. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!