Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Na ezt most nemértem! Súlyzózá...

Na ezt most nemértem! Súlyzózás fiataloknál?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok. 186cm 74kg. Sokat súlyzózok, eleinte csak 3kg ost szoktam 50 - 50 et, mármint egy kézre. De mostmár 8kg-ot szoktam 15 - 15-t csinálni. Káros ez nekem? Mert valaki aztmondja, hogy annyira nem, valaki pedig, hogy szétb...szod az izületeid stb. Nemértem.. Kinek higgyek?

2014. ápr. 8. 21:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Súlyzózni a serdülőkor kezdete ELŐTT semmiképpen sem javasolt elkezdeni - ugyanis a szervezet az izmokra gyúr rá, és nem a magasságra - tehát valószínű aki serdülőkor előtt keményen súlyzózik az nem lesz magasabb.

Miután elkezdődött a pubertás,már lehet simán.

Nos akkor lenne káros szeirntem, hogyha ennél többet csinálnál, mondjuk nem 15-15-öt, hanem 40-50-et.. persze ez is az edzettségtől függ, hogy mennyi bír az izomzatod.

Az ízület én úgy tudom, hogyha mondjuk nem elég az ottlévő folyadék, a mozgás hatására folyadék termelődik, így csökkentve a súrlódást a két csont között.

vagyis.. ha valakinek az ott lévő cucc elfolyik, nem az a megoldás hogy fekszik az ágyban, hanem menni - a szervezet újratermeli.

visszatérve.. igen, az élsport valóban káros, de ha csak lazán csinálod, és nem erőlteted meg magad nagyon edzés során, akkor nem gáz.

remélem kb sikerült érhetően leírni...

2014. ápr. 9. 13:07
 2/3 anonim ***** válasza:
1 es,nem tudom a kérdezőnek mennyire tetszik a válaszod,nekem igen,mert nagyon sok igazság van bent .
2014. ápr. 9. 15:02
 3/3 anonim ***** válasza:
köszönöm kettes :)
2014. ápr. 9. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!