Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Az első 2 lengőbordám kifele...

Az első 2 lengőbordám kifele áll, ez miért lehet? És lehet ellene valamit tenni? Próbálom sok has, edzéssel eltüntetni. És nem sok sikerrel. ) :

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2009. dec. 13. 11:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hali!

Megnéztem mind a te, mind a 2. hozzászóló által feltöltött képeket, és ez nekem egyik sem tűnik tölcsérmellnek, sem tyúkmellnek. Masszőr vagyok, és vizsgáltam már mindkettőt.

Ha tölcsérmell lenne, sokkal jobban besüppedne a szegycsontod a csigolyák felé, ezzel szemben a mellkasod szimmetrikus, ránézésre szemből elsősorban normálisnak tűnik. :)

Ha tyúkmell lenne, akkor nemcsak az alsó lengőbordáid bögyösödne ki, hanem az egész mellkasod. Sz'al, - hacsak nem kotkodácsol... :D - akkor ez nem is tyúkmell, szóval megnyugod6sz ebből a szempontból. :)

Azt mdod, nemrég óta néznek így kifelé a lengőbordáid? Kb. mióta?

És téged ez az állapot zavar, vagy csak pusztán kíváncsi vagy, netán - ha van, a - bnődet zavarja??

2009. dec. 16. 09:05
 12/15 A kérdező kommentje:

utolsó előtti: jaja megkérdezheted :) megköszönném.. :)

utolsó: köszi bíztató.. amióta elkezdtem konditerembe járni.. azóta kezdem látni.. 1-1,5 éve.. és igen zavar így elmegy a kedvem sokszor az edzéstől meg ilyesmi.. :S :)

hát remélem, hogy nem az...

2009. dec. 16. 18:45
 13/15 anonim ***** válasza:

Pillanat!

Azt mondod, hogy amielőtt edzőterembe kezdtél járni, azelőtt tökrendben volt minden, aztán elkezdtél gyúrni és elkezdtek kifelé állni a legalsó lengőbordáid????? :O

Am. ortopédus, iskola- vagy házi/orvosod látta-e már ezt illetve vizsgált-e már az elmúlt időszakban, ill. amióta ez előjött???

(A szemből készített fotón nem látszik a lengőbordáid kiállása...)

2009. dec. 20. 05:47
 14/15 A kérdező kommentje:
Nem biztos, hogy azóta.. de azóta szoktam nézegetni :D és azóta zavar... amúgy fingom nincs, hogy az előtt ilyen volt e :| sose néztem, sose foglalkoztam a testemmel :/ sőt még régi képen se látom... mert nincsen.. csak 7-8 éves kép és ott tök rendbe van minden.. iskola orvos már látta, de csak kivizsgálás okból mentem oda és nem szólt semmit..
2009. dec. 20. 07:57
 15/15 anonim ***** válasza:

Nah, ez lehet baj, hogy akkor elhanyagoltad a testedet, persze nem hibáztatlak miatta, már csak azért sem, mert inkább örülök, hogy most már foglalkozol vele... :) Te, ne tudd meg, de baromi sokan b*nak a saját testükre. >:/

Remélem - ha eddig nem voltál - most már tisztában vagy az önvizsgálat jelentőségével, és rendszeresen figyeled és vizsgálgatod magad, de nemcsak bordáidat, hanem mellkasodat és mellbimbóidat, nemi szerveidet illetően is.

Viszont ez az utóbbi tényállás meglepett, hogy a kondizás elkezdése után jelentkeztek ezek a dolgok. Azt jó lenne tudni, hogy vmeik szülőd, és persze a doki akkoriban mennyit foglalkozott egészségeddel, figyelte-e akkortájt a csontozatod, bordáid, gerinced fejlődését. Ez a meglátás most sokat segít7ne megítélni a probléma kiindulási időszakát és fényt deríteni az oki tényezőkre is. :X

Bevallom őszintén, kíváncsi vagyok egy ortopéd szakorvos-kolléga véleményére, jómagam uis nem vagyok orvos, csupán hivatásos masszőr, és az eseted nekem is segítene egyes páciensekkel kapcsolatban tapasztalatszerzésben. addig a helyedben abbahagynám a kondizást, mert ha ez okozza a bajt, ami szétnyitja a bordáidat, az nem biztos, hogy jó lenne. Először sztem deríttesd ki, mi a baj!

Menj el ortopédushoz, aztán számolj be mi volt, vagy itt a fórumon, vagy ha gondolod, priviben is beszélget7ünk,... mert engem is felettébb érdekelne a bajod, az ő véleménye nélkül így nem foglalnék állást, rémisztgetni pedig nem akarlak. :)

Glom megérted. :)

2009. dec. 20. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!