Mitöl lett fityma szűkületem (14 vagyok) ha jó emlékszem 11 vagy 12 évesen kezdődött mitöl lehet ez?
56%-os még annyit hogy ha olvasgatsz nagyon sokaknak szintén az orvos metélés nélkül orvosolta a bajukat.Tehát nem metélnek mindenhol.
Aztán meg a metélések aránya csökken ha körülnézel.És még egy abban igazad van hogy aki metélt az nehezebben kap fertőzést kevésbbé tud a baci és egyébb szennyeződés megtelepedni,de nem hinném hogy emiatt mindenkinek metéltetnie kellene magát.(sivatagi népektől ered,ahol nem volt mód a fityma minden napi tisztántartására,ma meg van rá mód)
Valóban sok a nemibaj,de védekezéssel meg lehetne előzni,csak sok fiatal nem használ óvszert,és váltogatja a partnereit.Tehát meg lehetne előzni a bajt,nem kelle ehhez mindenkit agyba-főbe metélni.
És sajnos bármilyen műtétet el lehet szúrni ha nem megfelelő kézben van az ember,a tkm-esnél is olvastam hogy a makkja száraz,foltos,hámlóvá vált miután csupasz lett és repedetté,állandóan kenni kell.
Még valami mivel van hpv elleni oltás talán azt kellen ingyenessé tenni fiataloknál és felnőtteknél meg olyan árat kihozni amit meg is tudnának fizetni.
És nem amerika vagyunk,nem is kell elamarikásodnunk de ott is a fiataloknál csökken a tkm-esek aránya és nem mindenkinek tetszik amit lát.
A fitymaszükület kezelésére sok megoldás van.
Bence!!!
Na el kezdtél valamit csinálni,hogy javíts a helyzeten,házi gyógymód vagy orvos?
A makk nem a körülmetéléstől válik szárazzá és foltossá. Még akkor sem, ha sokan hibásan ezzel kapcsolják össze. A makk foltosságát, fehérségét, érzéketlenségét egy Lichen sclerosus nevű bőrbetegség okozza és nem a körülmetélés! (És ezt nem lenne szabad azzal összekeverni, hogy a szabad makk veszít az érzékenységéből, mert több inger éri!)
Persze ettől még a műtét sikerülhet rosszul (mint bármilyen másik műtét), de ez szerencsére nem gyakori! Bár akinek elrontják azokat ez biztosan nem vigasztalja.
Arról pedig fölösleges vitatkozni, hogy kinek tetszik, vagy nem, mert ez mindenkinek a szubjektív véleménye és valós reprezentatív adatok erről nincsenek!
Ráadásul egy egészségügyi műtétnél bár fontos az esztétika is, az elsődleges szempont mégsem ez!
A lichesről hallottam de már írtam valahol az a furcsa hogy sokaknál ez a betegség metélést követően lép fel.Már másoki írták hogy enyhe szükületük volt,csak mereven volt gond,de az orvos nem közölte a többi alternatívát és metélést követően kezdett foltosodni,kérgesedni makkjuk.Tehát ez elgondolkodtató.
Ezért kapcsolom én is össze a kettőt,mert hogy lehet hogy a műtétig nem volt semmi jel,baj ezen a téren és mért van hogy már többen is erről számoltak be.?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!