14 éves avgyok szerintem 13évesen fityma szűkülésme lett nem tudom mitöl olvastam it néhány dolgot le kell vágni meg minden nagyon meg vagyok ilyedve mit tegyek?
annyi a lényeg,hogy plasztikai sebészhez kell elmennetek ilyen problémával nem a helyi rendelőbe,majd kórházba műtétre,mert akkor egyszerűen körülmetélnek,vagyis levágják a figymád.
a plasztikai sebész meg úgy megcsinálja,hogy semmi nem fog látszódni a műtétből és a fitymád is megmarad.
Mivel elég fiatal vagy, jobb lenne, ha beszélnél a szüleiddel! 18 éves korodig kelleni fog a beleegyezésük, ha esetleg valamilyen beavatkozásra lenne szükség!
Ha csak mereven nem tudod hátrahúzni, akkor relatív fitymaszűkületed van. Ha egyáltalán nem megy, akkor teljes fitymaszűkületed.
Azért is érdemes orvoshoz fordulni, mert a fitymaszűkület a péniszed tisztán tartását is nehezítheti és ez gyulladáshoz vezethet!
Ezen a fórumon szokták ajánlani a meleg vízben való húzogatást,hogy a fityma táguljon. Ez azonban csak nagyon ritkán segít, mert a szűkületet többnyire a bőr hegesedése okozza, ami a tágítási kísérletre sérüléssel reagál, berepedezik, amitől a fityma még jobban összeszűkülhet! (Ezért ezzel a módszerrel orvosi honlapokon nem is nagyon fogsz találkozni).
Tehát mielőtt bármit tennél, nézesd meg orvossal! Enyhébb szűkületnél a doki írhat fel Neked pl szteroidos krémet, aminek bőrelvékonyító (mellék)hatása van és lazíthat a szűkületen (Ezt az otthoni krémek/olajok nem helyettesítik)!
Ha ez nem válik be, a bemetszéstől a részleges vagy teljes körülmetélésig többféle lehetőséged van.
Hogy melyik jöhet szóba Nálad, azt az orvos majd elmondja, miután megvizsgált!
olvasd el a 14 évesen miért nincs spermám kérdést, a kérdező biztos tud neked segíteni ha megkeresed
lényeg hogy ennyi idősen még megúszható a műtét
ehhez képest 3-as a meleg fürdőben húzogatás sokaknak segített már itt
persze akinek komoly szűkülete van azon nem segít, de 13-14 éveseknek még most nő, a bőre még nagyon rugalmas, fél év próbát megér, ártani pedig nem fog
arról nem beszélve hogy az orvosok sokszor indokolatlanul is tkm-et végeznek, azoknál is akiknél nem kéne
továbbá ha csak sima letapadása van akkor inkább csinálja magának semmint hogy az orvos fájdalomcsillapítás nélkül feltépje, ami meg ku.rvasz.ar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!