Rövid fitymafék műtét. Normális igy? (altatás, vágási kérdés)
Sziasztok!
Rövid fitymafék miatt orvoshoz mentem. 17 éves vagyok ezért a gyermekkorházba utalt be a háziorvos. Ma voltam bent.
Azt mondta két hét múlva lehet a műtét, altatással.
A féket megvágják aztan osszevarjak és a fitymámat is átvágják valahogy és máshogy varrják össze.(plasztikusan)Két kérdésem lenne:
1. A második beavatkozás is indokolt lehet?
2. normális ilyenkor hogy altatnak?

Igen az van a lapra irva hogy relativ fitymaszukulet is van.
A műtét nyomai mennyire fognak látszódni a későbbiekben?Nem lesz nagy elváltozás?

A fitymaplasztikát (talán z-plasztikát) azért szokták végezni, mert ezzel a fityma megmarad. Tehát ilyen értelemben kisebb változás lesz, mint a körülmetélésnél, amikor a fitymát eltávolítják. Hogy a műtét nyoma mennyire látszik majd, azt nem tudom Neked megmondani (a sebgyógyulás mindenkinél egyéni).
A fitymafék átvágásának nem hinném, hogy feltűnő nyoma marad, elvégre az nem egy nagyműtét.

Szerintem nem normális, hogy odamész, azt' azt se tudod, pontosan mi a bajod, nem értesz semmit abból, ami veled történni fog, hogy altatnának, mikor lehet semmi szükség rá, ráadásul beutal a háziorvos, amikor az urológiára beutaló sem kell. Ennyire felkészületlenül felelőtlen, és buta, aki műttet!
A TE FARKADDAL JÁTSZANAK EMBER!
Ennyire mindegy lenne neked, mi történik veled? :o

Nagyon okos, hogy elmentél orvoshoz. Amiket csinálni fognak, az egy életre felszabadít, gyógyul majd 2-3 hétig, de soha többet nem okoz gondot sem fizikailag, sem lelkileg!!
Nyoma nem hiszem, hogy sok maradna, de ha mégis, akkoris megéri!
Az altatásban az a jó, hogy "készen" ébredsz, túl vagy rajta.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!