Fitymaszűkületem van. Elfogok menni orvoshoz. Biztos hogy körülfognak metélni?
Sziasztok. 15 éves vagyok, sajnos fitymaszükületem van. Nemtudom felhúzni a bőrt. Lankadt álloptban körülbelül a csúcsa van kint. (A közepétől kicsit feljebb) Nos 15-20-a felé elfogok menni a szüleimmel orvoshoz és hát eléggé félek mert ha körülmetélnek azt már nemtudom visszacsinálni.
Szétnéztem Google-n és olyanokat találtam, hogy fájdalmas így a szex, ki van száradva a makk stb. Ja és azt szeretném még megtudni hogy műtét után mikor lehet mozgolódnom. A válaszokat előre is köszönöm!
Ez hülyeség hogy fájadlmas úgy a szex, egyáltalán nem az, ha már begyógyult.
Szóval mikor lankadt, akkor csak a feléig bírod lehúzni (a töve felé) ugye?
Amúgy meg nem minden esetben vágják le az egészet, az is lehet hogy csak egy darabot szednek le belőle.
Majd megírod, mi lett?
Nem biztos a körülmetélés. Kisebb beavatkozásokkal is el lehet érni a kellő eredményt, pl: bemetszéssel vagy részleges körülmetéléssel (ezután pedig nyújtással vissza is "növeszthető" a fityma!). Nyugodtan kérjél másod- és akár harmadvéleményt más orvosoktól is, mielőtt a beavatkozásra elszánnád magad! Így biztosan tudhatod, hogy mi az amit mindenképpen meg kell nálad csinálni.
Van egy csomó jó oldala is amúgy: az ott előforduló daganatos és idült gyulladásos események 10-edannyi gyakorisággal fordulnak elő. És biztos sok rémhír van róla, de a tény az, hogy az USA-ban amúgy a fiúgyerekek 60%-át körülmetélik.
Kedves kettes,már az USA.ban is egyre kevesebb a metélés .
Nagyot változott ott is a szemlélet .Itt nem a kígyó farkáról van szó ,amit vissza is lehet növeszteni .
Egy rosszul tájékoztatás sokkal rosszabb,mint az igazat megmondani.Ez már úgy marad ,amire szabták .Annyi Tb orvoshoz tudsz menni amennyi a körzetedben hozzád tartozik,tőlük lehet véleményt kérni .Ezen kívül már csak a fizetősök maradnak ,de nem bíztos többet is tudnak .
Ha már a műtét elkerülhetetlen egy dolgot fogadjál meg .
A műtétet iskolai szünet előtt i héttel tedd.Ez ugye legalább 2 hét egybefüggő otthon létet jelent . Az orvos erre 1 hetet igazol .Nagyon fontos lesz ezt az időszakot otthon tölteni .Értem én a mozgolódást is .Kb 2 hét és a kezedre már számíthaszt óvatosan XD.
NÉzd ha valamennyire hátra tudod húzni a fitymád akkor megmenthető,jól leírák van fityma plasztika,z plasztika is tehát a fitymán lazítanak nem vágják annak egy részté le,gyorsabban is gyógyul és nem lesz feltűnő változás a péniszednél.
Ha az orvos azonnal a metéléssel áll elő akkor érdemes megmondani hogy ha lehetne szeretnéd megmenteni a fitymádat milyen más kezelési lehetőséged van még,vagy akár más orvost is felkeresni.
Ha körül kellene metélni akkor bizony jobb szünetre halasztani hiszen akár 1 hónap is lehet a teljes gyógyulás,merevedéskor a gyógyulási idő alatt fájhat a péniszed és a kötés csere sem kellemes,tehát jobb suliba is mivel tuti sokáig lesz felmentésed vakbél műtétet vagy más hasi műtétet hazudni hogy mért is nem tesizhetsz.
De sajons meg kell az első hozzászólót cáfolnom bizony van akinek foltosodik a makkja,vagy érzékenyebb lesz,ha eleve érékeny a makkod akkor a hirtelen fedetlenség okozhat ilyet és igen kicsit van hogy szárazabb lesz és kenegetni kell.Meg van hogy azt hiszik viccesek és beszólnak ha meglátják,de ez az eszüket mutatja,nem is mindenkinek tetszik a csajoknál,itthon meg nem igazán látni metélt péniszt.De ezek csak apróságok.
Gondold át a lehetőségeket,nem kell elsietni,elég ha elmész,megnézeted és végig gondoljátok a lehetőségeket.De nem csak teljes hanem részleges metélés is van és egyéb más kezelési módok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!