Részletesebben : 13 éves vagyok, lankadt állapotban mindenféle probléma nélkül hátrahúzódik a fitymám, tehát rendszeresen tisztítom a makkot és a mögötte lévő részt. Azonban amikor feláll a péniszem, akkor nem tudom teljesen a makk mögé húzni. Néha csak kicsit bírom, volt amikor már majdnem a makk aljáig lebírtam húzni. Az lenne a kérdésem, hogy otthon meglehet-e oldani a fitymaszűkületet? Mert látszólag nem súlyos eset, hanem enyhe fitymaszűkület. A fórumon már keresgéltem, de konkrét választ nem nagyon sikerült találnom, ezért szeretném ha itt segítenétek nekem. Az orvost egyenlőre szeretném elkerülni, jobb lenne itthon megoldani, ha lehet. Válaszokat előre is köszönöm!
Egy informácit még kifelejtettem, ami talán fontos lehet : A péniszem lankadt állapotban sokkal kisebb mint merev állapotban. Nem tudom, ez normális? Ez okozhatja a szűkületemet? Valamint kiskoromban az orvos már megoldott egy olyan problémát amikor a szmegma ( fehéres valami ) letapasztotta a makkomat, de utána a makkom az felduzzat. Ez is befolyásolhatta?
2013. dec. 19. 15:40
2/7 anonim válasza:
A te korodban még van remény a házilagos megoldásra. A nyújtás. Most sajnos nincs sok időm de ha írsz privát később szívesen elmagyarázom hogyan is csináld és mire figyelj.
2013. dec. 19. 15:45
3/7 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy a kis kori letapadás miatt lenne. Az is normális, ha mereven jóval kisebb (sokan vannak még ezzel így).
Azért lenne jobb, ha inkább orvoshoz fordulnál,mert ha jól értem már megpróbáltad a tágítást, (már majdnem a makk aljáig le bírtad húzni) de aztán visszaszűkült. Ha ez sokszor megtörténik, a hegesedés miatt egyre szűkebb lehet a fityma, ahelyett, hogy elmúlna a szűkület. Szóval talán az lenne a legjobb, ha beszélnél a szüleiddel és mégsem otthon próbálkoznál.
2013. dec. 19. 15:56
4/7 A kérdező kommentje:
Nem próbáltam még ilyen nyújtást, csak változóan jön hátra a fitymám, de egyáltalán nem fáj. Valamint elnézést ha félre írtam, nem merev hanem lankadt állapotban kisebb a péniszem.
2013. dec. 20. 06:54
5/7 anonim válasza:
Te jól írtad, a 3-as tévesztette el, hogy mereven kisebb....
Lankadtan a "vérfütyi" fele-harmada a merev állapotnak, a "húsfütyi" ugyanakkora lankadtan mint mereven. Előbbi a jobb talán, mert érzékibb, érzékenyebb.
Az orvos szerintem nem elkerülhető, jobb túlesni, mint évekig gyötrödni rajta.
2013. dec. 20. 07:25
6/7 anonim válasza:
Igen én írtam el, bocsi!! :)
Azt mondják, hogy ha nagyon enyhe, meg lehet próbálni tágítani, bár nem biztos, hogy sikerülni fog.
Szóval inkább nézesd meg orvossal!
2013. dec. 20. 08:05
7/7 anonim válasza:
Húzd vissza minél többet, már az is sokat tud segíteni ha használja az ember.
Azon túl pedig valóban egy kis aktív nyújtás még (csak óvatosan, nem durván).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!