Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Kell a műtét vagy sem? (fityma...

Kell a műtét vagy sem? (fityma szűkület)

Figyelt kérdés
Utána olvastam hogy milyen szűkületem is van igazábol. Ahogy értelmeztem relatív fityma szűkületem van mert lankadt állapotban simán hátratudom húzni amikor áll a bré akkor nagyon nehezn tudom hátra húzni a bőrt és fáj is nagyon zavar a szexben.. nagyon megoszlik az emberek véleménye h kell e vagy sem jó e az ha körül van metélve valaki v sem. Ebben az esetben kell szerintetek?

2013. dec. 15. 19:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Korod ?
2013. dec. 15. 19:33
 2/9 A kérdező kommentje:
20
2013. dec. 15. 19:46
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem igényel teljes metélést,egy kis bemetszéssel már korrigálható is .Orvos véleményét kérjed ki.Nem kell azonnal belegyezni a t.metélésbe.Orvosok közt

is különbség van,ki milyen megoldást lát .

2013. dec. 15. 20:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem is metéltetsz, valami megoldást kell keresni sürgősen, mert tovább fog szűkülni, ha mereven próbálod húzogatni. Egyébként én metélt vagyok, ha gondolod, privizz egyet és válaszolok a kérdéseidre.
2013. dec. 16. 13:54
 5/9 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem jó, ha megcsináltatod, nemcsak neked lesz egészségesebb és jobb, hanem a barátnődnek is. Olvass utána. Manapság már nem csak azok végeztetik el a körülmetélést akiknek fitymaszűkületük van, hanem azok is akik ezzel akarnak megelőzni rengeteg más kellemetlen betegséget vagy állapotot. Az én ismerettségi körömben akik megcsináltatták, azok közül egy sem bánta meg, maximum azt, hogy nem hamarabb végeztette el ezt a kisműtétet.
2013. dec. 16. 15:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Keress fel egy orvost (vagy többet, inkább többet), diagnózisért és hogy mondjanak valamit. A te eseted nem túl komoly (bár érthető hogy zavaró), így nagyon valószínű, hogy nem csak körülmetéléssel korrigálható. Vannak alternatívák: lehet a fitymát nyújtani (ha fiatal vagy, ha nem), lehet műtéti úton is átalakítani dolgokat úgy hogy ne vágjunk le a fitymából (fitymaplasztika, ami *nem* egyenlő a dorsalis bemetszéssel, még mielőtt valaki azt merné állítani), stb. stb.

Az ugyan egy nagyon gyors „megoldás” – már ha azt nézzük, hogy maga a műtét pár percig tart és igazából csak kidobjuk a problémát, és nem vesszük figyelembe hogy a felépülés kb. egy hónap (kinek több, kinek kevesebb), és még azt is meg kell szokni, hogy a makkod állandóan fedetlenül van.

2013. dec. 16. 22:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem kell metélni,mond is meg az orvosnak,hogy a metélést el szeretnéd kerülni.Elég ha a fitymán lazítanak.
2013. dec. 21. 21:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Miért kellene elkerülni a körülmetélést? Ez a módja a fitymaszűkület megszüntetésének. Nemcsak hogy megoldódik a problémád, hanem rengeteg egészségügyi, higiéniai előnyöd is származik belőle. Nem kell ettől idegenkedni, a világon a férfiak 25- 30 %-a ilyen nemi szervvel rendelkezik, és Magyarországon is terjed.
2013. dec. 26. 12:38
 9/9 anonim ***** válasza:
51%

Mért kellen körülmetélteni magát,ha van rá egyszerűbb,könnyebb mód is kedves 54%-os?

Nem a legkulturáltabb,a legemberségesebb népek hagyománya ma sem ez.

Simán egyszerű metélés nélküli beavatkozással is meg lehet szüntetni a szükületet,mért kellene a péniszét megcsonkítattni ha van más mód,sokaknak nem tetszik a látávny sem.

Azért mert neked tetszik és egész magyarországot ha rajtad múlna megcsonkítatnád ilyen téren,azért nem valószínű hogy ez annyira tetszene másoknak is.Sokaknak nem tetszik és egyre többen hagyják el ezt a szokást,csak pár hozzád hasonló akarja ezt erőltetni itthon.

2013. dec. 27. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!