Hogyha fitymaszűkületem van akkor muszáj a körülmetélés?
Egyesek szerint a fitymaszűkület a fityma tágításával orvosolható. Ennek hatásossága azonban a legtöbb orvos szerint kétséges, csak igen ritkán és nem tartósan eredményes. Elvileg ilyenkor a feszülő részen mikrosérülések keletkeznek, amik gyógyulás/hegesedés közben még jobban összeszűkítik a fitymát.
Ezért szoktak körülmetélést végezni, ami végles megoldást jelent. Ennek több módja van:
1 fitymafék átvágása
2 fitymaplasztika:csak a szűk részt távolítják el, a fityma részben megmarad.
3 a fityma hátsó részének bemetszése
4 teljes körülmetélés
Hogy melyik lesz a megfelelő számodra, azt egy szakember tudja eldönteni.
Egyébként hány éves vagy?
2-es: érdekes fogalomzavarban szenvedsz.
Az általad felsorolt négy megoldásból három *nem* körülmetélés.
-=-=-
A fityma nyújtása pedig – a fülcimpák vagy az ajkak nyújtásához, vagy a hízáshoz hasonlóan egy bizonyos határon túl nem ideiglenes, ugyanis a bőr a feszültség ellen növekedéssel reagál.
A nyújtást jó pár orvos, szakorvos is ajánlja, sokak sikerrel jártak minden egyéb nélkül, másokon segített még a szteroidos kenőcsök helyi alkalmazása.
Kedves 5-ös!
Köszönöm az észrevételed!
A következő részt: "Ezért szoktak körülmetélést végezni, ami végles megoldást jelent. Ennek több módja van:"
Így módosítanám:
"Ezért szoktak körülmetélést végezni, ami végles megoldást jelent. A fitymaszűkület kezelésének több módja van:"
Remélem így már megfelel!
A bőr a feszültség ellen pedig ebben az esetben gyakrabban reagál sérüléssel, mint növekedéssel, ami miatt a látszólagos javulást követően a fityma újra visszaszűkül (begyullad és hegesedéssel gyógyul).
Ennek ellenére ezt a lehetőséget is leírtam, hozzátéve, hogy ez az esetek többségében a fent említett okok miatt nem segít.
Lehet, hogy csak nekem van szerencsém, de senkinek a környezetemben és az ismerőseim közül nem volt semmiféle gyulladása, se visszaszűkülése. Ellenben jó páran eljutottak a teljes hátrahúzhatatlanságtól a majdnem jó hátrahúzhatóságig; mások valamilyen fokú szűkülettől a jól működő fitymáig (ez utóbbiak közül volt valaki aki mondta, hogy orvosa utasítására kezdte csinálni, az eredményt viszont saját kezemmel láttam).
Sérülést erőszakkal lehet okozni — a legeslegfontosabb alapszabály minden ilyesminél (a fültágításnál is), hogy ne nyúzzuk a területet, ne legyünk vele türelmetlenek, stb. De mivel fáj, ha túlságosan durva valaki magával, jellemzően nem annyira hülye, hogy még több fájdalmat okozzon magának, és visszavesz belőle.
A huzivoninak meg a csodakenőcsöknek én sem hiszek. Van aki babaolajat meg tusfürdőt ajánl erre!
A szűk fitymát sebészileg szokták leggyorsabban és legeredményesebben megoldani. Nem muszáj, de ajánlatos körülmetélni.
A körülmetélésnek egyébként számtalan előnye van ami miatt nem csak szűk fityma esetén végzik, és nem csak a férfiaknak jobb, hanem a későbbi barátnőd is örül majd neki!
Az en baratnom nem orult annak, hogy nem termeszetes a peniszem, egyik se orult erdekes modon.
Es en se orulok, hogy amikor hasznalnam, akkor faj a peniszem. Es ronda is.
Mi lenne, ha azok, akik nem ferfiak es nem orvosok nem ajanlgatnanak itt csonkolos muteteket ferfiaknak es foleg fiatal fiuknak?
Nem kell körülmetélni minden áron,sok más lehetőség van és igen kicsi az esélye hogy visszaszükülne ha a fitymád megmented és más lehetőséget választasz,sok orvos azért akar metélni mert azt a tb támogatja.A metélés lasabban is gyógyul és a változás szemmel látható,nem lehet elrejteni:-)ű
Nem igaz hogy a nőknek annyira tetszene,kevesen láttak metélt péniszt és általában véve más országokban is csökken a metélések száma.
Van más mód is a szükület kezelésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!