Mi a teendő ha?
Hali!
_ Hány éves vagy?
_ Mióta van ebben az állapotban?
_ Szüleidnek szóltál már róla? Hogy csúszott hátra?
_ Eddig sosem volt hátrahúzva? Tudtál eddig arról, hogy fitymaszűkületed van?
(Ez eddig uis PARAFIMÓZIS-gyanús, amelyet MIELŐBB ORVOSOLNI KELL, 6h-n belül!!!! :-o)
Válaszolj mielőbb, ill. addig jegeld a brét egy vékony ruhán xtül!!!
Üdv: EE
Helló!
14 éves vagyok
1-2 éve már ilyen gondjaim vannak :( csak eddig nem foglalkoztam vele......és ma este na mondom akkor felhúzom ...nagynehezen hátracsúszott de ott maradt....Azóta már sikerült visszahúzni :) rettentően fájt! :((
Tudnak róla már adtam is egy körömvirág krémet amivel már vagy egy hete kenem a brét :)
Még pici koromban is már fitymaszűkületem volt de anya valahogy megoldotta és 1-2éve előjött ez a gond :/
Hali!
˙
Nah, ennek örülök, hogy időközben sikerült visszanyomni a makkot a fitymába! Ha nem sikerült volna, akkor AZONNAL az orvoshoz küldtelek volna szüleiddel, ahol visszasegítették volna a makkodat! :-o
Tudom, hogy fájt, de te is tudod, érezted, hogy ezt most ki kellett bírnod, akkor is, ha nem volt kellemes! :-o
˙
A kórházban, ha neadjasors ezzel kerülsz ismét, -- amit úgy hívnak másként, hogy "PARAFIMÓZIS" (azaz "a makk mögé szorult fityma"), -- akkor felfektetnek egy vizsgálóasztalra, az orvostól nagy vszséggel kapsz egy érzéstelenítő szurit a fütyid tövébe, ha felduzzadt ill. beödémásodott a fityma, azt tűvel kiböködi, majd összeszorítja, hogy ne duzzadjon tovább ill. leengedjen, közben jegeli, hogy a szövetek összehúzódjanak, így nyer7sz egy kis esélyt arra, hogy talán bemetszés nélkül táguljon a beszűkült fityma, hogy azután majd, amikor a makkot is összeszorítva a vért kinyomják belőle, s ne duzzadjon az is túl, akkor a fityma a vér távozásához tágulni tudjon! Sorrendbe téve vhogy így...
1.) >> [link]
2.) >> [link]
3.) >> [link]
4.) >> [link]
Rosszabb esetekben ha a fityma az összeszorítás, esetenként kiböködése ellenére nem tud méretére visszacsökkenni, hogy a makkból is ki tudják összenyomással szorítani a benne pangó vért, akkor a makk elhal6 egy idő után, éppen ezért ez egy AKUT, SÜRGŐS, VESZÉLYES ÁLLAPOT, ergo AZONNALI ELLÁTÁST IGÉNYEL, éppen ezért a fitymát bemetszik vhogy így...
5.) >> [link]
>> [link]
... vagy akár sürgősséggel körül is metél7nek teljesen (TKM), éppen ezért RENDKÍVÜL FONTOS, HOGY MEGŐRIZD A NYUGALMAD, szólj vkinek, hogy sürgősen vigyen be a kórházba, mert orvosi ellátásra van szükség! Ha ez megtörténik ott is csak ésszerűen! TKM-et ne engedj, amíg nem elkerül7etlenül vészes a helyzet, amikor már muszáj! :-o
Maga a parafimózis helyretétele vhogy így zajlik élesben...
>> http://www.youtube.com/watch?v=2FOJ6Hstibg
_ KÉRLEK, CSAK ___4:20--5:54___ KÖZÖTT NÉZD MEG!!! :-o
...de itt talán közért7őbb:
>> http://www.youtube.com/watch?v=Enhefyoczro
Én már végeztem parafimózis miatti fityma-repozíciót (helyretételt), jobb, ha az ember tudja, mit tegyen akkor, ha baj van. A páciens szerencsére nem szenvedett nagyon, és nem volt annyira nehéz dolgom sem, mert hamar észre lett véve a baj, éppen ezért legközelebb is mihamarabb szólj a szüleidnek, ha ilyen van, és ne félj, még akkor sem, ha a dokihoz kell menni! Ilyenkor aki fél, az a fütykösének megmaradását kockáztatja! :-o
˙
Egyelőre ennyit! Örülök, hogy jól vagy! :-)
Ha legközelebb ez előfordul, akkor most már bízom benne, hogy te is tudod, mit kell tenni!?
A fitymaszűkületeddel viszont hamarosan nem ártana kezdeni vmit, mert te is tudod, hogy ez, hogy a makk mögött ragad a fitymád, ez az állapot felnőttkorodig nem tart6ó! :-o Az alábbi topikban részletezem, hogy mik a le7őségeid a fitymaszűkületed megszüntetésére. Olvasd el figyelmesen:
>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__1..
Fel a fejjel! ;-)
Üdv: EE
"In the case of emergent surgery, when paraphimosis has developed, a dorsal incision should be performed under local anaesthesia, which enables reposition of the foreskin tissue over the glans in a normal position that will not any more disable the circulation. Afterwards, a complete circumcision can be performed."
A paraphimosis megoldása a körülmetélés. Akinél egyszer kialakult, annál máskor is ki fog alakulni, hiába húzzák előre a fitymát. Ha újból hátrahúzzák, megint meg fog szorulni!
Hát ez már a Te dolgod. Azért beszélj a szüleiddel és mindenképpen nézessétek meg egy orvossal! A körülmetélést azért írtam, mert az tuti véglegesen megoldaná a gondodat.
Viszont ha a tegnapi probléma újra kialakul, amire sajnos minden esélyed megvan, azzal nagyon kell vigyázni! Ugyanis ilyenkor elszorítja a fitymád a makkodat, amibe nem jut elég vér. Ez pedig hosszú távon a makk elhalásához vezet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!