Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Az normális, hogy folyadékbevi...

Az normális, hogy folyadékbevitel (víz) után fél órával már pisilnem is kell?

Figyelt kérdés
Fogyókúrázom így igyekszem tartani magam a napi 3 l folyadékhoz. Így 1-2 óránként iszom 0,5 l vizet. Miután megittam félórával rögtön mennem kell wc-re. Normális ez?
2013. aug. 26. 23:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
48%
Akkor igyál, mikor szomjas vagy. A fogyás nem a víziváson múlik. Bárki is tömte a fejed ezzel, nagy hülye volt.
2013. aug. 26. 23:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát a fogyókúrához én csatolom a méregtelenítést, salaktalanítást és magát az egészséges életmódot. A szakik azt mondják minimum 1,5-2 l folyadék, de ideális a 3 l. Ezért iszom annyit. Elvben jót tesz a vérnek, a szívnek, a veséknek.
2013. aug. 26. 23:53
 3/11 anonim ***** válasza:
De ha egyszerre viszed be, akkor átfolyik rajtad, nyáron én is volt, hogy napi 4 litert ittam, de 5 percenként jártam wc-re. Abba az 1-2 óra üresjáratba próbáld meg beiktatni, kortyonként, fél poharanként azt a fél litert, és a napra arányosan elosztva.
2013. aug. 26. 23:56
 4/11 anonim ***** válasza:
27%
Sarlatán homeopatáknak, természetgyógyászoknak nem kellene hinned. Azért alakult ki a szomjúságérzetünk, hogy jelezze, most kell a víz.
2013. aug. 26. 23:58
 5/11 anonim ***** válasza:
49%

dietetikusként az okoskodót cáfolnám

a szomjúságérzet embernél nem egy jó szabályzó

2013. aug. 27. 04:30
 6/11 anonim ***** válasza:
49%
Az első jó nagy hülyeséget mondott. nem szabad megvárni még szomjas leszel. a dehidratáltság nem csak akkor van ha már szomjas vagy. ne várd meg mert ha keveset iszol jön a fejfájás stb. nem kell benyakalni 2litert egyben. kortyolgass
2013. aug. 27. 08:59
 7/11 anonim ***** válasza:
62%

Szerintetek a ősember állandóan "kortyolgatott"? Micsoda hülyeség ez. Evolúciósan évmilliók alatt kialakult egy jó szabályozórenszer, ha az embernek vízre van szüksége, a szomjúságot érez. És kész. Ez még mindig megbízhatóbb, mint a dietetikusok tanácsai. A dietetika még a fent említett sarlatánságoknál is rosszabb, mert azok legalább nem hirdetik, hogy TUDOMÁNYOK lennének. Akkora belső ellentmondások vann a dietetikán belül, hogy nem lehet tudománynak tekinetni. Gyakorlatilag összevissza beszélnek.

Én vagyok az "okoskodó".

2013. aug. 27. 09:21
 8/11 anonim ***** válasza:
68%
Okoskodó maradj annál amit már tanultál. Ha igazad lenne az idősek és gyermekek nem száradnának ki gyorsan erős szomjúságérzet nélkül. Ha az éhség jó szabályzó lenne akkor túlsúlyosak sem lennének (ez kísérletekben még állatoknál sem működik, nincs megfelelő szabályozás). Ha az agy jól szabályozna drogosok sem lennének. Amihez nem értesz ne szólj bele. ;)
2013. aug. 27. 11:13
 9/11 anonim ***** válasza:

Fu de okos valaki....

Könyörgöm az evolúció meg az ősemberek h jönnek ide??? Egyrész t már párszormegcáfolták az egészet másrészt evmilliókkal ezelőtt az emberek nem zabáltak hamburgert meg granulátumokat meg tartósítószereket, nem ültek egésznap egy irodában vagy betonozták az utakat. egy barlangban ültek és kapirgálták a falat meg a gyerekeikkel foglalkoztak. és ki mondta hogy nem kortyolgattak? mi azzal a probléma??? Nem tudom léreztél e már olyan hogy remegtél, kivert a víz és olyan rosszul voltál hogy fekve is elájuktál....na ezt például a dehidratáltság okozza. és nem azért mert nem ivott az illető amikor szomjas volt. Hanem mert a teste nem várta meg hogy szomjas legyen kikészült. a folyadék kell a testnek ha nem kapod meg az agyadtól veszi el ami fejfájáshoz, koncentráció zavarhoz, fáradsághoz és súklyosabb tünetekhez vezet. a súlyos dehidratáltság odáig fajulhat hogy a mentő visz be és infuzióval pótolják a folyadékot. Nem kell idáig eljutni. Minden szervezet más, az időjárás is gyakran változik. Inni kell állandóan. 1-2dl is elég egyszerre de nem 0,5litert kell meginni egy nap egyszer amikor már megöl a szomjúság...

Ezen amúgy baromi felesleges vitatkozni

2013. aug. 27. 11:32
 10/11 anonim ***** válasza:

Az itt folyó vitába nem folyok be.

A napi folyadék mennyiség nem arról szól hogy mennyit iszol. Itt egy össz mennyiség van megadva ,amibe minden táplálékkal bevitt folyadék bent van.A többlet folyadék terheli a szivet,veséket.Teljesen normális ha ivás után

rövidesen pisilned kell .Erre alapul a vesekő eltávolitása is .Ilyenkor gyors folyással lemegy 1 l infuzió,majd inni,és csak inni.Alul meg folyik ki,félóránként .Ez a módszer a fogyókúrára alkalmatlan .

A felesleges súlyt sok mozgással kell leadnod .

2013. aug. 27. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!