Hegesztéstől impotencia?
Szerintem ez nagy baromság, de nagyszüleim ezzel jönnek, hogy ne mennyek hegesztőnek, mert impotens leszek.
Igaz ez?
Én konkrétan az alumínium hegesztésére gondoltam, de de más anyagokkal való munka is veszélyes. A fémgőzök általában veszélyesek, vannak "csak" mérgezőek és vannak különösen mérgezőek. A megfelelő pajzsok és védőruhák arra szolgálnak, hogy ezek az anyagon ne érintkezhessenek sem bőrrel, sem a tüdővel. Magyarországon ezeket az előírásokat nem szeretik betartani, mert ezek az eszközök rendkívül drágák és olcsóbb a munkaerő és az emberélet, mint nyugaton. A munkavédelem sajnos itthon, hasonlóan a világ számos országához, nem prioritás még.
Tehát ha hegesztőnek mész, olyan helyre menj, ahol figyelnek az egészségedre, vagy ha teheted, vedd meg magadnak a védőfelszereléseket. Ez milliós tétel is lehet, de az egészséged ennél sokkal többet ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!