Kontaklencse hány éves kortól használható?
Figyelt kérdés
2009. okt. 2. 14:31
1/9 anonim válasza:
18 éves kortól, de volt olyan, 14 évesen hordott.
2/9 anonim válasza:
18 éves kor után ajánlják. Addigra valószínűleg már beáll a szemed és nem romlik tovább.
Meg tudni kell hogy kontaktlencsét valószínűleg nem fogsz 20 éven át hordani. A szem egy idő után elfárad és majd újra szemüvegre kell váltani.
3/9 anonim válasza:
Nézd ha igényled akkor valószínűleg hamarabb is hordhatsz, mielőtt betöltöd a 18-at de nem feltétlenül kéne egy fiatal szervezetet idegen anyagokkal bombázni(kontaktlencse folyadék, szemcsepp), kapunk így is eleget a környezetünkből.
4/9 anonim válasza:
16! De van aki 12 évesen is kap...Egyébként meg lehet, hogy nem tesz túlzottan jót a szemnek, de nekem 1 hónapja van kontaktlencsém, és soha többé nem akarok szemüveget! Olyan szabadnak érzem magam, mint még soha. Isteni jó érzés! És ha egyszer megtapasztalod a jót, többet nem akarsz rosszat...A szemüveg csak egy kis részét mutatja a világnak. A kontaktlencsével meg akármerre forgatod a szemed, mindenfelé látsz. És odabújhatsz ahhoz akit szeretsz anélkül, hogy nyomná valamelyikőtöket a szemüveg szára. És nem lesz állandóan maszatos. Meg egy csomó mindent csinálhatsz, nem úgy mint szemüvegben! Csak ajánlani tudom. 15 és fél éves vagyok.
5/9 anonim válasza:
Én 15 éves korom óta azt használok, sokkal jobb, mint a szemüveg. Azt hallottam, hogy a mai modern lencséket egész életünk során lehet hordani.
6/9 anonim válasza:
Én most leszek 14 én is szeretnék kontaklencsét
mert a szemüveg irtóra idegegsít
akkor ez lehetséges?most leszek 14 2 hónap mulva
MInden felorvos felirhatja nekem?
7/9 anonim válasza:
A mai lencsék már megakadályozzák a látás romlását, vagyis lassabban romlik a szem.én 12 vagyok, és nekem már van kontaklecsém... A szemész ajánlotta.... [:
8/9 anonim válasza:
Én 13 vagyok és van.Az orvos azt mondta h az számít hogy mennyire vagy érett,tehát hogy ki tudod e venni magadnak,tisztán nyúlsz hozzá tudod e használni
9/9 anonim válasza:
A kontaktlencse viselése a megfelelő ápolás kérdése. Nagyon nagy különbségek vannak egyénenként. Van, aki huszonévesen sem tudja megfelelően kezelni a lencsét, van, aki 12 évesen tökéletesen használja. Hivatalosan a javasolt korhatár 16 év. A kontaktlencse viselése egyéni elbírálás szerint történhet. Feltétel a biztonságos lencse betétel és kivétel. Érdemes napi lencsét választani elsőre, amit csak az edzés napján kellene viselni, majd este egyszerűen kidobni. Ilyenkor nincs gond a tisztítással, ápolással. Reggel segíthetnek a felhelyezésnél, este pedig a kivételnél. Ezt követően jöhet a havi, naponkénti cserés kontaktlencse. A szemüveg viszont mindig legyen kéznél, ha a lencsével bármi történne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!