Miért nem ajánlott 18 éves kor alatt a kontaklencse?
kb 2 hónapja voltam bent az ofotértnél,és megkérdeztem,hogy mikortol ajánlott.azt mondták hogy 18 alatt nem,az én érdekemben. de miért ? én caak a suliba hordanám ...
14/L
Ami soha nem változik miután egy kisbaba megszületik, az a szem mérete!!! Ezért látszik minden kisbabának a szeme olyan nagynak, csak az arc változik az évek során, de a szem nem, tehát ennyiből nyugodtan kaphatnál kontaktlencsét.
Szerintem a lehetségesen fellépő allergiás reakciók miatt nem ajánlják 18 év alatt, mert lehet így gyulladást is kaphat a szemed, de pár év múlva nem lenne semmi gondod vele.
Szerintem az nem ok hogy a szem növekszik, mert attól még a lencse jó lesz rá. Egyébként is rendszeresen vissza kell járni vizsgálatra, szóval kiderül ha már nem jó a régi lencse.
Inkább azért nem szeretnek lencsét adni fiataloknak mert felelőtlenek, sokszor nem tudják milyen fontos a higiénia, a tisztítás, megfelelő tárolás, stb.
De ha kontaktlencsét akarsz akkor kötelesek megvizsgálni és rendelni neked. Meg nem tilthatja senki.
köszönöm mindenkinek a választ :)
kedves 12:13-as. oh bocsáss meg,hogy azt a té betűt nem írtam oda. :) ... (N)
tegnap 16:45
Nem növekszik a szem semennyit sem, mindenkinek akkora, amekkorával megszületik... Az arcod változik, meg a csontozat, de a kontaktlencse méretét nem befolyásolja.
És végeznek szemműtétet egész kicsi korban is! Volt egy osztálytársam, neki ovi óta 5.osztályig évente műtötték a szemét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!