Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Berepedezett, száraz fityma?

Berepedezett, száraz fityma?

Figyelt kérdés

Néhány hete apró, de annál fájdalmasabb repedések jelentek meg a fitymámon, a bőr szárazabb lett és a fityma beszűkült, merevedéskor csak nehezen tudtam teljesen hátrahúzni. Pár napig testápolóval kentem, megszűnt a probléma, de egy hét után most újra előjött. Szárazság, repedések, szűkület. Azt olvastam, hogy a fitymán a sebek csak hegesen gyógyulnak, azaz később újra felszakadhatnak, ezért körülmetélés javasolt. Volt már valaki hasonló helyzetben, vagy emiatt műtéten esett át?

A neten egyébként egy neves urológus (dr. Fekete F.) bőszen hangoztatja a videóiban, mennyire nem fájdalmas a műtét. Ehhez képest elég sok helyen olvasni hetekig tartó fájdalmas gyógyulásról, komplikációkról, hanyag módon elvégzett műtétekről.

#körülmetélés #seb #heg #fityma műtét
2013. febr. 18. 18:57
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Bocsi nem10:04 hanem az előző, elnéztem!
2013. febr. 19. 14:11
 12/27 A kérdező kommentje:
Oké, de eddig nem volt ilyen problémám, pedig már 30 vagyok. Arra gondolok, herpeszem lehet, vagy gomba, ezek pedig legyengült immunrendszernél jönnek elő, ami meg a HIV fertőzés tünete. Be vagyok tojva, holnap elmegyek szűrésre.
2013. febr. 19. 14:46
 13/27 anonim ***** válasza:

Vércukrod rendben van?????????????

Mert attól is lehet!

2013. febr. 19. 14:57
 14/27 A kérdező kommentje:
#13 Igen, vércukor problémára is gondoltam, a következő vizsgálat az lesz :P
2013. febr. 19. 14:59
 15/27 anonim ***** válasza:
Nem a következő, hanem az első. Nekem is ez okozta.
2013. febr. 19. 15:07
 16/27 anonim ***** válasza:

Tényleg érdemes megnézni a vércukorszintet...

Amúgy az egész fitymát nem kellene levágni, ha nem muszáj, nekem is nagyon rosszul sikerült a műtét és sajnos utóbb már SEMMIT vagy csak nagyon keveset lehet korrigálni.... minél többet meg kell hagyni a fitymából. Ha valami fertő van és nem cukorbaj, akkor krémekkel kell operálni szerintem, de nem mindegy, hogy melyikkel. Ha rám hallgatsz, akkor vigyázol a fitymádra, vagy annyira legalább, amennyit meg lehet tartani.... nyilván egy részleges metélés elég lenne nálad is és nem kell az egészet lecsonkolni.

Akik idejárnak és ajánlgatják a teljes körülmetélést mindenkinek, azokkal nagyon vigyázz...

2013. febr. 20. 00:03
 17/27 anonim ***** válasza:

Kedves előttem szóló! Ha valóban a vércukor ingadozás okozza akkor nincs választási lehetőség!!! Ez nem kívánság műsor. Vagy le rohad a farka. Már bocs a durva kifejezésért. Nem vagytok vele tisztában, minek mi a következménye, akkor ne szóljatok bele.

Ha nem az az oka akkor természetesen van választási lehetőség.

2013. febr. 20. 00:44
 18/27 anonim ***** válasza:

Utolsó,

Olvass kicsit figyelmesebben, nézd:

"Ha valami fertő van és nem cukorbaj, akkor krémekkel kell operálni szerintem"

Tehát, ha NEM cukorbaj...

2013. febr. 20. 19:40
 19/27 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó utáni.

Én is ezt mondom, ha nem cukor okozza akkor még van remény.

De ilyen idős korban leginkább a vércukor ingadozás okozza. Akkor pedig NINCS választási lehetőség!!!!!!!!

De mivel Én már ezt végig csináltam, engedd meg hogy tapasztalatból szóljak.

2013. febr. 20. 20:10
 20/27 A kérdező kommentje:
Ahogy így utánaolvastam, ha nem cukor okozza, akkor is előfordulhat, hogy műteni kell. Pl. egy gombás fertőzés esetén a seb hegesen gyógyul, ami állandóan fel fog szakadni és a fityma egyre szűkebb lesz. Az eltávolításra még rá is szánnám magam, csak a gyógyulási időszaktól tartok. Nincs senki, aki körbeugráljon, segítsen kötözni stb.
2013. febr. 20. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!