Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Berepedezett, száraz fityma?

Berepedezett, száraz fityma?

Figyelt kérdés

Néhány hete apró, de annál fájdalmasabb repedések jelentek meg a fitymámon, a bőr szárazabb lett és a fityma beszűkült, merevedéskor csak nehezen tudtam teljesen hátrahúzni. Pár napig testápolóval kentem, megszűnt a probléma, de egy hét után most újra előjött. Szárazság, repedések, szűkület. Azt olvastam, hogy a fitymán a sebek csak hegesen gyógyulnak, azaz később újra felszakadhatnak, ezért körülmetélés javasolt. Volt már valaki hasonló helyzetben, vagy emiatt műtéten esett át?

A neten egyébként egy neves urológus (dr. Fekete F.) bőszen hangoztatja a videóiban, mennyire nem fájdalmas a műtét. Ehhez képest elég sok helyen olvasni hetekig tartó fájdalmas gyógyulásról, komplikációkról, hanyag módon elvégzett műtétekről.

#körülmetélés #seb #heg #fityma műtét
2013. febr. 18. 18:57
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
87%
Igen, igen! Ha meg nem végezteted el az egyszerű műtétet, akkor hetekig irogathatsz a berepedezett száraz fitymáról. Te tudod...
2013. febr. 18. 19:43
 2/27 anonim ***** válasza:

Hanyag munkát még magánban is végeznek.Ha nincs meg a kellő gyakorlat,hozzáértés bizony nagyon eltudják fuserálni .Nem egy ilyen esetről olvastam már itt.

Fekete dr jól monja,hogy a műtét nem fájdalmas.Tökéletesen igaza van,hisz csak 1 kellemetlen szúrit lehet érezni,amit

a fityma elejébe szúrnak.A többit már nem ,hisz már hat is

az érzéstelenitő. De arról már nem szól a fáma ,hogy

az érzéstelenitő hatása elmúltával milyen fájdalmak vannak

Főleg az első hét a nagyon keserves,ezt irta szinte minden fiu,akivel beszélgettem egy ilyen műtét után .

Pár napja irt itt valaki a hanyag munkáról is .

Vannak orvosok akik csak végső estben nyúlnak a teljes

metéléshez .

2013. febr. 18. 19:54
 3/27 A kérdező kommentje:
#1 Nem a műtéttől félek, hanem ami utána következik. Olvastam olyanról is, hogy egy évvel a műtét után sem úgy működött a cerka, mint azelőtt. Csökkent az élvezet, túl érzékeny volt a makk, fájdalmakkal járt a nemi élet. Gondolom, te már átestél egy körülmetélésen, azért vagy ilyen biztos a dolgodban.
2013. febr. 18. 20:19
 4/27 A kérdező kommentje:
A fájdalmas, hosszan tartó "gyógyulásról" nem is beszélve.
2013. febr. 18. 20:21
 5/27 A kérdező kommentje:
Egyébként ilyen panasszal bőrgyógyászhoz vagy urológushoz kell fordulni?
2013. febr. 18. 21:10
 6/27 anonim ***** válasza:
47%
Ne félj! Nekem is ilyen volt. Most minden rendben!!!
2013. febr. 19. 08:52
 7/27 anonim ***** válasza:
43%

Urológushoz kell menni. A műtét nem fájdalmas, max kellemetlen. A gyógyulási időszakban az első 2-3 hét igényel komolyabb odafigyelést, a szexuális életet 1.5-2 hónapig kerülni kell.

Érdemes megcsináltatni, ne félj ettől!

2013. febr. 19. 10:04
 8/27 A kérdező kommentje:
#6 És mi volt a diagnózis? Vagy nem voltál vele orvosnál?
2013. febr. 19. 11:57
 9/27 anonim ***** válasza:
43%

Ke4dves kérdező!

Az első vagyok. Igen én átestem ezen a műtéten, még kisgyerek koromban. Nem is emlékszem rá. Ne haragudj, hogy ezt írom, de a szülő felelőssége ezt a dolgot elrendezni időben. Ha nem tette, most te bánod. Sajnos

2013. febr. 19. 12:50
 10/27 anonim ***** válasza:
10:04- es Nekem volt ilyen műtétem. Pont így kezdődött mint neked. Fitymaszűkület ez. Nem kell félni a műtéttől egy félóra az egész, több idő míg a fertőtlenítőt rád kenik meg az érzéstelenítés mint maga a műtét.
2013. febr. 19. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!