Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaletapadás kezelése...

Kissrobi12 kérdése:

Fitymaletapadás kezelése otthon? 14/F 5 éve van ez a probléma de nem mertem szólni senkinek sem azt hittem magától megoldódik.

Figyelt kérdés
Fitymaletapadásom van kb 5 éve és merem el mondani senkinek sem nem merek el menni orvoshoz mert félek a fájdalomtól meg a többitől az utókezeléstől. Mit tudok tenni ez ügyben otthon egyedül vagy valami kenőcsöt tudnék venni a patikában vagy nem tudom? Legvégső esetben 18 éves koromban mennék el orvoshoz abból lehet bajom, ha addig várok? Nagyon félek a ráktól meg a gyulladásoktól de az orvos meg fáj és nem merem.

#fityma #letapadás #Kezelése Orvos nélkül műtét nélkül.
2012. szept. 29. 11:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
ha előbb mész mindig jobb.. lehet 18évesen már csak a műtét marad..most még lehet javasolgat valamit,és felrántja.. a rántás jobb a műtét..amihez am szülői beleegyezés kell..de te tudod
2012. szept. 29. 14:27
 12/23 A kérdező kommentje:
Még meggondolom köszi a választ de ha esetleg találsz valami krémet vagy nem tom ki azt belinkelnéd ide?
2012. szept. 29. 14:37
 13/23 anonim ***** válasza:

Ha öt éve van letapadásod, az azt jelenti, hogy 11 éves korodtól. Most nem mersz szólni a szüleidnek, mert kellemetlenül érzed ettől magad, hiszen kamaszodsz. 11 évesen, mikor még gyakorlatilag kisfiú voltál, miért nem szóltál??

Ha tényleg nincs szűkületed, akkor a letapadásnak már fel kellet volna ennyi idős korodra oldódnia.

Meleg vízben ülve próbálgathatod magadnak hátrahúzni, és oldani a letapadást, de tanácsosabb gyereksebészetre menni. Bekenik érzéstelenítő kenőccsel és feloldják, vagy kézzel, vagy, ha szükséges eszköz segítségével. Utána nyilván fájni fog, de ezen lehet segíteni kenőccsel, áztatással.

Ha nem oldod meg ezt a letapadást, akkor -ahogy írod is- nem tudod megfelelően kitisztítani a fityma alatt meggyűlt váladékot(ami a Te korodban igen csak termelődik már). Ez jó táptalaj a kórokozóknak lesz egy jó kis balanitised (fityma-és makkgyulladás), amivel szintén orvoshoz kell fordulni, mert kezeletlen esetben kialakulhat akár egy szűkület is. Gondolom ezt nem szeretnéd!!!! Ha csak várakozol 18 éves korodig, háááát...........

Végy erőt magadon, szólj apukádnak, vagy anyukádnak, kísérjen el valamelyikőjük orvoshoz (a Te esetedben a gyereksebészetet ajánlanám!). Nem kell ott állniuk melletted a kezelőasztalnál, hanem szépen kint megvárnak amíg megoldják a problémádat!

Ha csak letapadásod van nem fognak kés alá fektetni, sőt, ha kiderül, hogy van egy kis szűkületed, akkor sem!!!

2012. szept. 29. 17:35
 14/23 A kérdező kommentje:
Ha nem operáénak meg akkor mit csinálnak velem?
2012. szept. 29. 17:39
 15/23 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó a múlthéttől el kezdtem azt a húzogatósat ,mert valahol írták és látom hogy kezd nyúlni a bőr ott csak nagyon nagyon lassan azért írtam ide mert azt szerettem volna kérdezni nincs e valami gyorsabb módszer.
2012. szept. 29. 17:50
 16/23 anonim ***** válasza:
A leggyorsabb módszer az, amit írtam: gyereksebészet, adhesiolysis (feloldják a letapadást).
2012. szept. 29. 18:39
 17/23 A kérdező kommentje:
Akkor ha húzogatom akkor kb menni idő amíg célt érek?
2012. szept. 29. 18:42
 18/23 anonim ***** válasza:

Gondolataim a témában

18 év és mi van ha addigra csak a műtét marad: szerintem az egyedfejlődés nem arról szól, hogy ha valaki jogilag felnőtté válik, akkor PUFF, biológiailag is minden megváltozik. Sok mindentől függ, hogy ez az adott szituáció meddig tud fajulni, de hogy nem a 18 * 365 naptól, az szent.

lassan, de alakul (kérdező legutolsó kommentje): na, akkor gratula, csak türelem! :) Kerget tán a tatár, hogy instant megoldást akarsz? A többiek nem írtak hülyeséget, az instant megoldás az, hogy valaki más (aki nem érzi a fájdalmadat) nekiesik és leválasztja a bőrt a makkodról. Már persze ha lehet. Vagy te magad játszol vele és akkor szépen fokozatosan fejted vissza. Jómagam valami ilyesmit csináltam 5-6 évesen, és ha ez szokványos letapadás (olyan, ami minden kisfiúnak van) akkor meg tudod magad is oldani. Legfontosabb, hogy ne tégy magadban kárt, és ha neadjisten mégis sikerül felsérteni a bőrt vagy a makkodat, akkor próbáld megakadályozni, hogy a két cucc összeforrjon.

Arról nem írtál, hogy előtte mi volt, minek okán jöhetett létre, hogyan jöhetett létre a letapadás. Mert csak úgy nem szokott, az vagy van magától, vagy valami trauma eredménye, de akkor viszont eleve komolyabb problémával állunk szemben, amin valószínűleg orvos tud csak segíteni.

2012. szept. 29. 22:56
 19/23 A kérdező kommentje:
Úgy alakult ki ,hogy egyszer ,de csak egyszer nem mostam mg rendesen.
2012. okt. 2. 14:33
 20/23 anonim ***** válasza:

@19: Na, hát attól meg hogyan? Ez azért eléggé fura. :)

No de akkor: mennyire tudod hátrahúzni, és hol van letapadva? Ha mereven kevésbé megy hátra, akkor mennyire?

2012. okt. 2. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!