Sokszor kell wc-re mennem. De miért?

Milyen kis okos vagy! Ezt most olvastam:
"A szénsavas víz másik intenzív hatása, hogy növeli a vesék kiválasztó tevékenységét, gátolja a kőképződést, így az emésztőrendszer mellett "átöblíti" a veséket is."
Ezek szerint megoldva a problémád?
ezt találtam:
Például ha egy ásványvízben túl magas a kálcium- vagy a magnéziumtartalom, és ha rendszeresen és sokat fogyasztunk belőle, akkor megnőhet a vesekő kialakulásának veszélye. De problémát jelenthet a magasabb nátriumtartalom is, főleg a magas vérnyomással rendelkezőknek, a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek."
ettől most nagyon kell tartanom?

A kérdésedre Te magad adtad meg a választ:
"igen de lehet hogy a szóda játszott közbe a szénsavval"
Ne nekem köszönd, én csak utána néztem a feltevésednek.
Ugye nem vagy hipochonder?? Amúgy a túlzott ásványi anyag bevitel valóban kőképződést okozhat a húgyrendszerben. Ezért szokták mondani, hogy érdemes váltogatni az ásványvizek márkáját, és figyelni melyikben mennyi oldott ásványi anyag van. Télen inkább fogyassz gyümölcsteát /de valódit, ne fekete .teás, ízesítettet!/.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!