Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Iskolai orvosi vizsgálaton...

Iskolai orvosi vizsgálaton ténleg meg fogják nézni a fiuk fütyijét?

Figyelt kérdés
Mért nézik meg és még mást is csinálnak?

2012. szept. 3. 22:05
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
58%

A 19. válaszadó /00:01 h/ vagyok, (a fiús anyuka).

Azért örülök, hogy akad itt több férfi aki nem ellenzi ezt a vizsgálatot. Persze felnőtt fejjel az ember ésszerűbben gondolkodik, kamaszként biztos ők is kiakadtak, hogy megnézik a fütyijüket és a zacsi tartalmát, de ez normális reakció tizenévesen.

Kedves kérdező, nem tudom túlestél-e a vizsgálaton?

Ha még nem , ne izgulj! Ha nincs problémád nincs is mitől tartanod, ha meg netalán van, elküldenek a megfelelő szakrendelésre!

Persze lehet, hogy nálatok meg sem nézik a fütyit.

Azért jelentkezhetnél, hogy mi volt a vizsgálaton, ha már ilyen vita alakult ki a topikodban erről!

Köszi!

2012. szept. 11. 09:54
 22/36 anonim ***** válasza:
49%
szia fiús anyuka! Gondolom, a te fia(i)dat is rendszeresen vizsgálták...hogy viselték? èn annak idején nem nyavalyogtam a suliban sem, csak megkértem a doktor nénit, hogy egyedül szeretnék a vizsgálóban lenni. Szó nélkül beleegyezett. Így már nem is volt olyan kellemetlen a "kuki tapi". Jó, nem azt mondom, hogy nem éreztem cikinek akkor, dehát ennyit megér az egészség...Így utólag úgy fogom fel, hogy mi különbség van a között, hogy saját magamnak húzom hátra a zuhany alatt, vagy éppen orvosi vizsgálaton történik mindez...
2012. szept. 11. 21:35
 23/36 anonim ***** válasza:
52%

Nem volt belőle semmi cirkusz. Otthon előtte megbeszéltük mi lesz, és nem kell félni, meg szégyenlősködni, mert ez természetes dolog. Azaz meg volt a pszichés felkészítés!

Amúgy még ált.sulisok.

2012. szept. 13. 21:36
 24/36 anonim ***** válasza:
38%

Kedves fiús anyuka!

Nem csak itt hanem igen sok topikban,fiúk és lányok részéről is sok negatív tapasztalat,maradandó emlék maradt.Elolvastam a bemásolt cikket,amit ide írtál, ami a vizsgálatokra vonatkozik,viszont kifelejtettél belőle egy valmait,van önrendelkezési jog is,ez a testedre is vonatkozik,ahogy van személyiség jog is.

De amit kifelejtettél az ide bemásolt szövegből,hogy valahol igen részletesen írtak a vizsgálatokról és ott említették a vizsgálatokra nem kötelezhetnek,tehát nem kell minden vizsgálatot elvégeztetned,a nemiszerv vizsgálatánál volt ez feltűntetve,ombudsmanhoz úgyanis ment panasz erről a témáról!!!.

Nagyon sok fiatalból viszont komoly ellenérzéseket vállt ki az egész.Nem hinném továbbra sem hogy erre bákit is rá kellene kényszeríteni,a fiataloknak tudniuk kellene hogy nem kötelezhetik erre őket,ezen vizsgálatokról,az önrendelkezéshez való jogukról tájékoztatni kellene őket,szüleiket is,mert sokan azért nem mernek tenni semmit,mert úgy érzik,hogy meg van kötve a kezük és emiatt sokszor elég megalázóan mennek le a dolgok és le kell nyelniük.

Amúgy a lányok nemiszervénél is lehetnek elváltozások,szóval ez duma,pl ahogy a fehér folyással vagy mivel is van akinek gondja van,amit csak orvos vesz észre,de továbbra sem tartom jó dolognak,hogy ellenkező nemű doktorokat hívjanak ilyen vizsgálatokra,vagy bárkit is tájékoztatás nélkül szinte kényszerítő helyzetbe hozzanak.Az aszisztenssel a következő a bajom,van aszisztens aki úgyebár kapott gyakorlati képzést is és vannak a receptet felírok akiknek semmi gyakorlatuk,na a lényeg hogy a vizsgálatot úgy kell lefolytatni hogy azok azért ne nézzék már végig a vizsgálat menetét ezzel még cikibb téve az egészet.

Sok fiatal problémázott a vizsgálatokkal kapcsolatban,és szintén az interneten keresztül olvastam hogy volt amikor már az ombudsman elé is került ez a téma,ott írták le nyiltan nem kötelezhetnek senkit a vizsgálatokra.

Aztán nem besztéltünk még arról sem ,hogy a szülők sem tudnak sokszor hogy ilyen vizsgálatok lennének,mivel nincsenek tájékoztatva,vagy az ő idejükben sem volt ilyen vizsgálat,így nem is tudják átbeszélni a gyerekükkel és megvitatni mi is fog történi,mit tud tenni,milyen lehetőségeik vannak,mert van hogy az orvos nem szimpatikus,vagy ahogy a vizsgálat menne,és van lehetőség a vizsgálatot mással elvégeztetni,vagy akár kihagyni egy vizsgálatot.Nem tartom jó dolognak,hogy a gyerek azt sem tudja mit csinálnak vele,meddig kellene levetkőznie,sőt hogy ha akar nem is kell levetkőznia akár.Nekem senki nem mondja hogy egy kisebb/tényleg kis gyereknél normális lenne,hogy nincs ott a szülője és azt sem tudja mit csinálnak vele,még meg is ijjesztheti,ahogy egy nagyobbat meg cikibe hozhat.

Anyuka fiatalkori vizsgálatáról meg annyit,ahhoz hogy megnézze azorvos hogy van e fanszőr,nem kell senki bugyijába belenézni,azt lehúzni,elég csak kicsit lejebb húzni azt,ez is azt mutatja valójában semmi beleérző késségűk nincs jó pár orvosnak,a mell befelé görbülését meg a háziorvos is látja,hiszen ha beteg a gyerek akkor a mellkasát meghallgatja és lehet is látni az eltérést.

Még valamit van olyan fitymaszükület ahol csak merev állapotban nehéz a fitymát mozgatni,ezt egy sima orvos nem veszi észre ilyen szűrésnél.

Ezt a vizsgálatot továbbra is azt mondom lehetőségként kell megteremteni a gyerekeknek nem rákényszeríteni őket.Igen sok fiatal,gyerek leírta a negatív érzéseit,ami tök érthető is.Attól hogy más mindenkire rákényszeríteni a szűréseket attól még nem jó megoldás,más ne akarjon se az ember teste,se élete felelett ítélkezini.Mindenkit szűrésekre kényszerítenének akkor is lenne betegség,sőt igen erős ellenzék,viták.Könnyű másról dönteni.Ezért is mondom ezt a vizsgálatot csak felajánlani szabad.

De az sem igaz,hogy az nem akar résztvenni akinek egészségügyi gondja lenne,egyszerűen szégyenlősek,nem hinném bárkit is rá kell kényszeríteni hogy meztelenül mutogassa magát.

Anyuka ne hogy azt mond hogy normális hogy egy száll bugyiba kellett ott állnod utána meg bugyiba is belenéznek,olyat is hallottam ahol levetette azt,végülis szinte meztelenül nézegettek.

Ha felnőttként elmész egy nőgyógyászhoz ott is ha megvizsgál csak azt a ruhadarabot veszed le amit éppen vizsgál aztán öltözhetsz is fel,anyunál legalább is így van,meg ha megkérdezi hogy a melleit megvizsgálja akkor csak a felsőjét veszi le,szóval nem egy bugyiba megy be hozzá,vagy tök meztelenül van ott.Urologusnál is csak alul vetkőzől le,nem egy boxerba mész be,aztán az lehúzod és meztelenül vagy.Na ez itt a gubbanc.És mint mondtam megkérdezi,nem természetesnek veszi a dolgokat.

MInt mondom nem szerintem lehetőségként kell megadni a vizsgálaton való részvételt,leszögezni annak menetét is,de nem rákényszeríteni erre bárkit is.Azt is meg lehet nézni,hogy akik meg azt hitték részt kell venniük,tehát nem tudták hogy nem és később valami bajuk volt,volt hogy pont a negatívumok miatt nem mentek el orvoshoz sem.

Szerintem a tájékoztatás sokkal fontosabb lenne,hogy mire kell a test változásával kapcsolatban figyelni,milyen jelek lehetnek,mint hogy mindenkit erre kényszeríteni.A fitymaszükület gyanúját is észre tudnák így venni,beszélgetésre adni lehetőséget.

Több haverom is van akik résztvettek ilyenek amíg nem tudták nem kell és a röhögcsélés a zavarukat mutatta,meg a dühüket is.Meg lehet nézni sokan hogyan beszélnek az iskolai vizsgálatokról,az orvosokról,benne van az összes érzésük az biztos.Továbbra sem tartom normálisnak hogy meztelenül vizsgálgassák a fiatalokat.

Az meg megint hül-ye duma hogy nem mindegy hogy a zuhany alatt(én egyedül szoktam lenni legalább is ott)magamnak húzkodom fürdéskor,na ná meg kell mosni,vagy orvos húzkodja éppen,azért bármelyik orvos ne húzkodja,majd ha én kérem rá,vagy én megyek el hozzá.De mint mondtam nem hiába szakosodtak az orvosok sem,és nem kell náluk meztelenül lenni,vagy többnyire külön vizsgálórész is,tehát diszkréció,nem kényszer helyzet.

A sok fiatal aki meg ide ír,van nincs is semmi baja,mert nem csak szükülettel küzdők írnak,egyszerűen ezért kellene a tájékoztatás hogy tudják milyen előjelek vannak,és mi az ami semmi problémát nem jelent,van aki nem tudja hogy a fordyce pöttyök ártalmatlanok és ezért parázik,nem tudja hogy van előváladék és fél mi az a cucc a gatyájába,lányoknál hallottam aki nem tudja mi az a folyás és azt hiszi fertőzése van.Van egy csomó para ami normális valójában a testükkel kapcsolatban.Felvilágosítás fontosabb lenne,tudják mi a normális és mi a nem normális.Aztán meg azt sem tudjuk magyarország tekintetében,a diákokra nézve valójában hány százalék is a fitymaszükület valójába,ami itt sok kérdésnek tűnik lehet hogy valójában igen kicsi.

Ha meg 100-ból 4-5 aki szükületes akkor nem kell ha csak a fiatal/diák maga nem kéri az orvost a vizsgálatra,hogy a nemiszervüket megnézzék.Sokaknak ciki ez és kész,rossz érzés,az hogy másnak nem az egy dolog,vegyenek nyugodtan részt rajta,de más helyett ne döntsenek ennyi.

És nem igaz hogy csak az nem akarja megnézetetni magát akinek valami betegsége lenne,akiben van némi szeméremérzet az nem szeretné ha meztelenül nézegetné bárki is ilyen egyszerű,a szülő sem mászkál be a gyerekhez bizonyos kor után,idegen előtt meg elég kínos.

2012. szept. 17. 10:57
 25/36 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező fiú!

Fitymaszükületet szokták megnézni,magadnak is meg tudod nézni,lankadt és merev állapotban húzd otthon hátra a fitymád és ha hátra tudod húzni akkor nincs fitymaszükületed.

Ha hagyod hogy megnézzék akkor megnézik,ha azt mondod hogy nem szeretnéd akkor meg nem.A vizsgálat nem kötelező,ha nem akarod nem kell megnézetned.Rajtad múlik megnézik vagy sem,szerintem otthon is beszélj róla te mit szeretnél,apud idejében volt ilyen,vagy ő vagy anyukád mit szólt volna ha ők lettek volna ilyen helyzetbe stb.Beszélgess otthon erről,gondold át.

Általában a vizsgálat annyiból áll ha alaposabbak,hogy a golyódat fel kell emelned,a fitymád hátra kell húznod,a húgycső nyílásod is kicsit szét kell húzni,vagy magad csinálod,vagy az orvos,de ő a golyókat is megnyonkodhatja és van hogy a végbél nyilásod,tehát a feneked is szét kell húzni hogy megnézze aranyered van,de ez igen ritkán fordul elő. Azért 90%-ban csak a fitymád kell hátrahúzni saját magadnak,szerintem csak fityma hátrahúzás,eseteleg golyó megemelése lesz.A mi osztályunk nem vett annó részt rajta,nem volt semmi ügy belőle.Anyám meg csak nézet hogy milyen vizsgálat,ilyenről nem is hallott amikor meséltem mit akartak.:-)

Te döntsél mit szeretnél.Na volt valami?

60%-os a privit elolvastad?,én értem miről beszélsz,de rövidebben kellene írnod,mert nem lehet nyomon követni.Érelek mit akarsz,meg igazad is van.

2012. szept. 17. 11:54
 26/36 anonim ***** válasza:
44%

Elolvastam,kösz,hasznos volt.Véleményenhez továbbra is tartom magam.

Annyira osszák az észt a gyerekeknek,kíváncsi lennék hány felnőtt férfi megy szűrésre,hány vizsgáltatná meg a férfiasságát a munkahelyi orvossal?A suli orvos is olyan mint a munkahelyi doki,a gyereknek az iskola a munkahelye ezt nagyon jól fogalmazták meg,nők esetében szintén hány szűretné le magát a munkahelyi orvosával,hány kislány szűrettette le magát 12-14 évesen iskolaorvossal hogy nemileg minden rendben van,vagy hány szülő vinné a gyerekét iskolaorvoshoz hogy az csinálja ezt a szűrés fajtát?Ezeket a kérdéseket végig kellene gondolni.

Ha kislánynál nem mindegy ki vizsgálja,mikor és hogyan,még az sem hogy férfi,vagy nő orvos,mert olyan 14 éves korig a legtöbb lány női orvost akar,akkor fiúnál sem az.

Minden vizsgálatra lehet okot keresni,meg magyarázatot legyen az felnőtt vagy gyerek,korábban sem voltak ilyen vizsgálatok,csak elvétve.Csomó kérdést fell kell tenni,mielőtt azt mondjuk szűrjenek le mindenkit akár akarja akár nem.Mi mit szólnánk fordított helyzetbe?Tetszene?Megfelelne?stb.

Általában rosszul vannak megszervezve,mert itt is lehet látni a gyerek,tehát a szülő sem tudja mi is lesz,hogyan fog pontosan zajlani,mit,hogyan vizsgálnak,mennyire diszkrétan,azért ez elég gáz önmagában is,mert ez nem egy sima kis rutin vizsgálat,nem olyan testrész amit mindenki láthat,nem a szemünk nézik,,nem minden napos vizsgálat.NŐk és férfiak is ilyen szűrésekre sokszor szinte felnőttként mennek el önszántukból,utóbbi sokszor már középkorú itt meg gyerekekről van szó,sokszor kicsikről is.

2012. szept. 17. 16:11
 27/36 anonim ***** válasza:
28%

26/26 igen a kérdésekkel kapcsolatban igazad van.Ha felnőtt férfiak sem vesznek rajta részt nem várhatják el a gyerektől sem.Ha egy felnőtt nőnek nem mindegy ki az orvosa,a gyereknek sem az.

De eleve más orvossal is el lehet végeztetni a szűrést,nem tudom ha már szülő volnék nekem nem lenne mindegy ki szűri és hogyan le a gyereket,akkor egy olyan orvost választanék akiben megbízok,lehet írtam is ezt már,meg a gyerekkek is megbeszélném az tuti.Ez tényleg nem minden napos vizsgálat,hogy lenne már mindegy az egész.A gyerekem ki lenne okosítva,hogy ha valami nem elvárható diszkrét,kulturált módon megy akkor nyugodtan mondjon nemet,aztán majd itthon elrendezzük,megoldjuk.

2012. szept. 17. 16:38
 28/36 anonim válasza:
Nekem apám nézte meg midnig.Kissebb koromban meg is vizsgálta, később már csak meg kellett mutizni. Amúgy szerintem mindegy, hogy anyuka vagy apuka nézi meg. De nagyon sokáig nézte meg, egy idő után már elég ciki volt azért, hogy még mindig meg kellett mutatni. A sulis vizsgálatok már nem is zavartak. De nálunk is volt hogy mindenkit egyszerre vizsgáltak, ahogy feljebb is írta valaki.
2012. szept. 23. 21:06
 29/36 anonim ***** válasza:
41%

Meg bizony . Kicsit meglesztek mogyorózva .:-))

Úgy is olyan nagyfiúnak képzelitek magatok .

Még meg is fogják mérni,mindkét formájánban .

Én aznap nem mennék suliba ,:-)))

De ha fiatal doktornő jönne ,akkor mégis .:-))

Még mondanám is ,kicsit csak vizsgálgassa . :-))

2012. szept. 26. 20:53
 30/36 anonim ***** válasza:

Nekünk minden évben megnézik én is most vagyok 7-es és eléggé parázo tőle mert nekem ő a körzeti dokim is és mielőtt elkezdődött ez a fütyivizit akkor tökre szerettem de mostmár csak ha meglátom őt érzem hogy elvörösödök, és rögtön inkább másfele megyek vagy kimegyek a boltból. persze ő is nő. nálunk úgy megy hogy póló le nadrág le és odamész háttal a többieknek gatyeszból előveszed, megmutatod VÉLEMÉNYT NYILVÁNÍT (!!!!) aztán golyómutatás majd eltesz, de elég ciki mert tavaaly például mindenki velünk egyidőben kapta az oltást és nekünk is ekkor nézték meg aztán ott beszélgettek és odanéztek amikor hátrahúztad és ez elég ciki volt de idén még jobban parázok. úgy érzem semmi köze hozzá pláne amikor a többiek végighallgatják a véleménynyílvánítását a z a ciki pl. ezt még éppen elfogadom stb és aztán persze el vagy vörösödve.

amúgy megvlt a vizsgálatod? mi történt?

2012. okt. 12. 21:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!