Naponta 8-10x vizelés normális még?
nem vagyok szomjas, nem iszok sokat max 1-1,5 litert naponta. de ugy vettem észre hogy többet járok wc-re mint korábban. kb 1hónapja pedig éjjel is ki kell mennem 1x wc-re 3-4 körül mer annyira feszül.
de azt se értem hogy sztem befelé megy 1liter kijön 2liter
ez normális dolog?
Nálad valami nem OK.
A bevitt folyadékhoz képest iszonyat sokat vizelsz.
Vigyázz, ki ne száradj!!!!
Okvetlen menj orvoshoz, szerintem kardiológushoz is el kellene menned.
De a körzetid tudja hova küldjön!
Ez nem jó, amiket leírtál.
Hány éves vagy? Ez mindennapos dolog, vagy időszakos? Nem derült ki a levélből, hogy milyen nemű vagy. Ha férfi, akkor a következőt tudom mondani.
40 év alatt általában nagyon ritka a prosztata megnagyobbodása, bár azt olvastam, 30 év felett bizonyos mértékű növekedés már van, de ez nem szokott gondot okozni a vizelésnél.
Ha könnyen meg tudod indítani a vizeleted és folyik rendesen, nem vékony, akadozó a sugár, továbbá megkönnyebbülsz és nincs kiürítetlenség érzésed,akkor valószínűleg nincs gond a prosztatáddal.
Prosztatagyulladás kortól független, de ott általában fájdalom kíséri a vizelést, és láz is előfordulhat, továbbá véres az ondó, továbbá fáj, amikor elélvezel.
Lehet, hogy egyszerűen csak felfáztál. Ilyenkor a hólyag állandó irritációban van, akkor is, ha kiürítetted. (Sok C-vitamin+tőzegáfonya segít).Télen én sokszor veszek fel egy vékonyabb nadrágot a felső alá.
Hasznos lehet egy vizelet-tesztcsík beszerzése is, ezt patikában meg lehet venni. Több paramétert mutat.
Én 34 vagyok, időnként előfordul, hogy erősebb az inger nálam is, de ez változó. Általában ha reggel elmegyek WC-re, akkor délig elég egyszer, lefekvésig 3-szor, de ez sok mindentől függ.
Ha minden naposak a tüneteid, és nem szűnnek meg, akkor keress fel egy orvost mindenképp, nehogy egy esetleges gyulladás a vesédet is károsítsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!