Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Félek, mit tudnék tenni?

Félek, mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok és nyugodt állapotban könnyen fel tudom húzni a figymámat de mereven nem megy. Olvastam erről és azt hiszem fitymaszűkület. Nem tudom mit tegyek...ez normális, hogy mereven nem jön fel, de másképp igen? Mit tudnék tenni, a szüleimmel nagyon jó viszonyban vagyunk de nem szoktam ilyenekről beszélni velük, olyan ciki. Nagyon félek, hogy körülmetélni kell...segítsetek! Mit kéne tennem???
2012. márc. 19. 19:13
 1/5 A kérdező kommentje:
Elnézést, fityma csak elírtam...
2012. márc. 19. 19:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Figyu nekem is volt ilyen kisebb koromban.Apumnak szóltam és ő vitt el orvoshoz és nem tudom mit csinált vele(valahogy kitörlődött az agyamból ;)...de hidd el ezt muszáj megcsinálni a későbbi szexuális életed miatt.
2012. márc. 19. 19:20
 3/5 anonim ***** válasza:

A legvégső esetben kell csak körülmetélni valójában,nagyon komoly szükület esetében,de vigyázzni kell az orvosokkal,mert náluk most nagyon nagy divat,hogy azt mondják hogy ez a megoldás és lett volna rá más is,szóval körültekintőnek kell lenni.

Meleg vízben fürdéskor esténként húzogatnod kellene a fitymádat ha feláll a péniszed közben még jobb,mert úgyis merev állapotban van vele gond,és mivel még fiatal vagy elvileg lazulhat az bőr és idővel mindig kicsit hátrább tudod húzni és már nem feszül és fáj annyira.

De ha jó a szüleiddel a kapcsolat akkor nekik is nyugodtan elmondhatod,hogy anya-apa azt hiszem fitymaszükületem van,merev állapotban nem tudom a fitymámat hátrahúzni,tudnátok nekem segíteni.De kiskorú gyerek is elmehet egyedül orvoshoz,urolgushoz(bár jobb lenne ha az apukád kísérne el)de a gyerekorvosoddal is beszélhetsz róla,ő is megvizsgálhatja,adhat tanácsot,vagy a megfelelő helyre irányíthat,oda is mehetsz egyedül is.

Fitymaplasztikával meg lehet oldani a szükületet,ekkor a fitymán vágást ejtenek és lazítanak a bőrőn,így a fitymád megmarad,gyorsabban gyógyul.(metélést nem javasolnám az egész bőrt eltávolítják később gyógyul és sokak szemében látványilag sem szép.)Ha orvoshoz kellene mennetek mondjátok meg neki,hogy szeretnétek a fitymádat megmenteni.

De az is lehet hogy kenőcsőt,vagy más szert adna az orvos otthoni kezelésre.De ha még időben mész el orvoshoz vele akkor nagyobb esélyed van hogy a körülmetélést elkerüld.

Ülj le a szüleiddel és beszéljétek meg otthon és körültekintően keressetek egy jó orvost,meg jobb ha az összes orvosi megoldásnak is utána néztek.

Beszélj a szüleiddel,írd meg mire jutottál!

2012. márc. 19. 19:26
 4/5 anonim ***** válasza:

amit az előző leirt az teljesen jó, illtve renheteh ilyen kérdés volt már, olvasgad el azokra írt válaszokat

lényeg, ha lehet kerüld el a körülmetélést

2012. márc. 21. 04:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Hali!

1.)

"Mit tudnék tenni, a szüleimmel nagyon jó viszonyban vagyunk de nem szoktam ilyenekről beszélni velük, olyan ciki."

_ Na, ha olyan jó viszonyban vagytok a szüleiddel, akkor mi a gond? Ez nem cikiség kérdése, Pajtás! Ilyen szó hogy "CIKI" NINCS! Csak kellemetlen... de hát mi nem az, amit az ember nem szeretne megtenni? Ezt a szót, hogy "ciki" csak a hülyék találták ki, hogy legyen mire hivatkozniuk, ha kifogásokat keresnek. A többi hülye meg rendszerint átveszi, és "megszokják", hogy van mire fel kifogásokat keresni. Nemde? Ezelőtt érdekelt tégedet az, hogy mi "ciki" és mi nem az? Lefogadom, nem, mert a gyereket nem érdekli általában. Ezen kívül számtalan olyan dolog van, amit még "nem szoktál",... igaz? Na most ezt is 1x el kell kezdeni. Minél előbb, annál jobb (neked)!

2.) Aki IDŐBEN és ELŐRE TÁJÉKOZÓDIK A LE7ŐSÉGEIRŐL, vmint van neki kiállása, azt nem fogják körülmetélni, mert eléri hogy ne tegyék. Akkor a legrosszabb, ha kiszolgáltatottá válsz a "gyávanyuszi" viselkedéseddel. ÁLLJ A SARKADRA és legyél magabiztos, akkor is, ha az nem megy! Akkor nem annyira áll fenn az a veszély, hogy olyasmit tegyenek veled, amit nem akarsz.

Plusz, még ha az igazi serdülés előtt vagy, akkor sokkal többféle variáció van helyrehozni azt, amire te most RÁFOGOD, hogy szégyelled magad. NEM SZÉGYENKEZNI KELL, HANEM FELFOGNI HOGY BAJ VAN, ÉS LÉPNI A MEGOLDÁS FELÉ! A hülyék magukba fordulnak és akár életük végéig is félnek. AZ OKOSAK MEGGYŐZŐDNEK ARÓL, HOGY BAJ VAN, ÉS MI OKOZZA, MAJD MEGKERESIK A MEGOLDÁST, ÉS MEGSZÜNTETIK A PROBLÉMÁT!

3.) NEM A "HOGYAN?" SZÁMÍT, HANEM A "MI?"?

Kellemetlen vagy sem, szólnod kell szüleidnek, mert ha nem szólsz, a szűkületed napról napra rosszabb le7, és akkor napról napra közelebb kerül7sz a TKM-hez is. (Teljes KörülMetélés) Ezért szólj nekik, és fejezd be ezt a tökértelmetlen önsanyargatást, hogy "szégyellem", "félek", "ciki". Nem vagy te mazochista (önsanyargató), hogy te ezt csináld!

SZEDD ÖSSZE MAGAD!!! :-o

Nem AZ A CIKI, ha fitymaszűkületed van (amiről ráadásul nem is te7sz), és szólsz róla szüleidnek, hanem az, HA NEM SZÓLSZ RÓLA, ÉS ÍGY HAGYOD, MERT FÉLSZ, ÉS NEM A MEGOLDÁSRA TÖREKSZEL!

SOSEM LESZEL IGAZÁN KÉSZ ARRA, HOGY ELMONDD EZT SZÜLEIDNEK! :-o

Ha a szüleid valóban szeretnek, meg fognak védeni attól, amit nem szeretnél, CSAK MERJ SZÓLNI NEKIK! Pl. így:

--- "Apu, kérdezhetek tőled valamit? Neked volt olyan problémád, amikor te is annyi idős voltál, mint én, hogy amikor felállt a fütyid, hogy nem jött hátra rajta a bőr (a fiTYma)?

--- Csak mert úgy vettem észre, és elkezdtem utánaolvasni, mert nekem azt hiszem ez a bajom, és zavar! Félek, ha felnövök, hogy problémát okozna, ha csajozni szeretnék, vagy fájni fog, azonban félek attól is, hogy teljesen körülmetélnének (TKM), és én azt nem akarom. Segíts abban, hogy ezt megoldjuk! :-( "

Ha így kezdeményezel nála, sztem nincs az az apa, aki ezt a szituációt cikinek fogná fel, és fittyet hányna a kérésedre! Érted?

A fitymaszűkületeddel kapcsolatban pedig az alábbi topikokon át PONTOSAN a megoldási alternatívákhoz vezetlek. Itt PONTOS információkat találsz, amelyek EGÉSZEN BIZTOSAN segíteni fognak neked, ha megfogadod, ami benne le van írva!

>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__2..

>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__1..

Ha bármi kérdésed merül fel, úgy érzed, további segítségre lenne szükséged, akár beszélgetni akarsz a problémádról, nyugodtan >>privizz rám, és segítek!

Ne érezd tovább ezt az EGÉSZET cikinek, mert nem az, ha eltökélted, hogy meg akarod oldani, és teszel is lépéseket a megoldásra! Nem vagy egyedül, sokan vannak még a te cipődben! :-o

FEL A FEJJEL, Pajtás! ;-)

Üdv: EE

2012. márc. 21. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.