Miért nem tudok vizelni nyilvános helyen?
Már pár éve van ez. Nagyon idegesít. Iskolában ha bemegyek a wc-re, egyből egy fülkébe bemegyek, magamra zárom az ajtót, és addig nem tudok vizelni, amíg bent van valaki a toalettben. A piszoárt soha nem tudtam használni. Ha hallom, hogy valaki van bent, nem bírom kierőlködni magamból a vizeletet sehogy.
Erdei túrákon is részt szoktam venni, és ott is csak úgy megy a vizelés, ha jó messze elmegyek a többiektől, és megbizonyosodok, hogy teljes takarásban vagyok, és senki sem lát. Mi lehet a gond?
És valahogyan meg lehet szüntetni ezt a "blokkolást"?
Régebben hatásos volt, ha bedugtam a fülest, és akkor ment. De idővel már úgy sem, mert zenehallgatás közben is "érzem", ha más is tartózkodik a wc-ben.
A tünetek paruresisre utalnak. Ez egy szociális fóbia, az ember csak otthon tud vizelni, vagy olyan helyen, ahol tudja, hogy nem zavarhatják. Nem vagy egyedül a problémáddal, több millió embert érint a világon.
Látogass el a magyarországi paruresisben szenvedők oldalára:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!