Hogyan zajlik egy perverz suli doki vizsgálat?
egy előző kérdés kapcsán merült fel bennem...
behívnak külön-külön egy szobába és vetkőztetnek le? vagy az egész osztály elött? O.O???
mik történnek ott? ^^
A bemásolt linket én is néztem és nincs olyan,hogy kötlező,ez csak duma,bárki megtagadhatja a vizsgálatot,le is van írva.Az biztos én senki előtt nem vetkőznék le meztelenre és semmiképp nem hagynám hogy iskola orvos tapogassa a mellem v. nézegesse a nemiszervem.Semmi köze hozzá,erre van szakorvos,szakrendelés ahol senkit sem vetkőztetnek meztelenre,csak az adott testrészt vizsgálják,csak annak kell szabadon lennie.Ki lett volna zárva,hogy félmeztelenül felfeküdtem volna az ágyra és még az alsóm is lehúzza,szóval a végén meztelenül pozoljak neki.Ehhez nincs joga.Egyébként meg tájékoztatni kellene a szülőket és a diákokat a vizsgálatról és elmondani a jogaikat és csak szülői beleegyezéssel engedni az ilyesfajta vizsgálatokat,úgyanis sok helyen a meztelenre vizsgálatok kívül,ami szerintem etikátlan és megalázó még arról is írtak sokan,hogy mindezt úgy végezték,hogy a többi osztálytársnő,fiú látta.Akárhány orvoshoz megy az ember nem vetkőztetik sehol se meztelenre,főleg más vizsgálatra váró személy ellen.A másik igen is megalázó félmeztelenül ácsorogni az osztálytársak előtt.
Etikátlan,hogy nem közlik a diákokkal hogy joguk van egyenkénti vizsgálathoz és ha nem akar akkor nem kell levetkőznie a többi osztálytárs előtt és nincs olyan hogy kötelező,ha nem tetszik valamely vizsgálat akkor joga van az megtagadni,ha nem akarja valaki levenni a bugyiját,melltartóját megteheti.Ezeket mind elhallgatják a diákok elől.
Igen a szülő nyilatkozhat arról, hogy nem járul hozzá, hogy az iskolaorvos megvizsgálja a gyermekét.
A nemiszervek vizsgálatáról NEM köteles papírt bemutatni a szülő.
A "papír bemutatás" másra vonatkozik. Az olyan esetben szükséges ha a szülő MINDEN vizsgálatot MEGTILT az iskolaorvosnak. EBBEN az esetben kell olyan papírt bemutatni, hogy a háziorvos (vagy más a szülő által választott orvos) igazolja, hogy a gyermeknek nincs fertőző betegsége, járhat közösségbe és a szükséges védőoltásokat megkapta.
Tehát a konkrét kérdésedre válaszolva ILYEN jellegű vizsgálatoknál (vagyis a nemiszervek stb) IGEN elég ha a szülő MEGTAGADJA a hozzájárulást az orvosi vizsgálat elvégzéséhez az iskolaorvosnak.
Igen a szülő nyilatkozhat arról, hogy nem járul hozzá, hogy az iskolaorvos megvizsgálja a gyermekét.
A nemiszervek vizsgálatáról NEM köteles papírt bemutatni a szülő.
A "papír bemutatás" másra vonatkozik. Az olyan esetben szükséges ha a szülő MINDEN vizsgálatot MEGTILT az iskolaorvosnak. EBBEN az esetben kell olyan papírt bemutatni, hogy a háziorvos (vagy más a szülő által választott orvos) igazolja, hogy a gyermeknek nincs fertőző betegsége, járhat közösségbe és a szükséges védőoltásokat megkapta.
Ezt a bemásolt linkben találtam szóval nincs olyan,hogy kötelező.
Tehát a konkrét kérdésedre válaszolva ILYEN jellegű vizsgálatoknál (vagyis a nemiszervek stb) IGEN elég ha a szülő MEGTAGADJA a hozzájárulást az orvosi vizsgálat elvégzéséhez az iskolaorvosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!