Nem rég műtöttek fitymaszűkülettel és lenne egy fontos kérdésem? (lent. Kép)
Az orvosom körülmetélés párti volt ,de én mást választottam és azt mondta,hogy szerinte majd körbefogom magam metéltetni csak idő kérdése.
Kicsit megijeszt.
Nem tudom,hogy fog kinézni a gyógyulás után ,de most így néz ki: [link]
5 nap után.
Ez így is fog kinézni vagy változni fog??
Nem kell idegenkedni a körülmetéléstől! Sokan félnek emiatt, de a műtét után rájönnek, hogy alaptalanul. Nem véletlenül alakult ki, hogy ez _A_ megoldás a fitymaszűkületre.
Szerintem menj el egy másik Urológushoz!
"Ha beviszel az autószerelőhöz javításra egy trabit ne várj tőle vissza egy BMW. Ez ugyan így van az orvosokkal."
Épp ez a probléma, ha egyszer nem lehet megcsinálni miért csinálta meg?! Ő az orvos nem én, mindenki BMW-t akar a Trabi helyett,én is ezt akartam ő meg egy szóval sem mondta,hogy iylen ronda lesz.
Csak javasolt, én elutasítottam,ezzel letudta megcsinálta amit én akartam és tessék.
Ha tudom,hogy ez lesz nem csinálom meg, csak el kellett volna mondania.
Már 6 nap :)
Szerdán szedik ki a varratokat (jövőhét) és hétfőn beszélek az orvossal.
Az az igazság,mindegy melyik megoldást választja valaki a szükülete kezelésére,ha van választási lehetőség,mert ha olyan mértékű a szükülete akkor úgyis csak a metélés marad, és nincs választása,mert mást nem tud az orvos csinálni,igen is vannak jó és rossz orvosok,műhibák is,metélést is szúrtak el rendesen,arról is lehetet képet látni és elég durva volt.Itt erről is írni szokott egy srác.Az sem (metélés)garantált volna itt most semmit,ha ezt elszúrta,akkor azt is elszúrhatta volna a doki.
Itt nem arról van most szó,hogy melyik megoldást választotta a kérdező,hanem mit művelt az orvos.Az orvos ügyességén,szakértelmén igen sok múlik,meg lehet nézni mennyi műhiba van most,(mandula műtétben hallnak meg gyerekek nálunk,utóbbi éveben hányszor lehetet erről hallni,rutin műtét).
De bízotos gyógyulni fog,nem marad ilyen,csak nagyon gyulladt még,de keress fel egy másik orvost és mutasd meg neki mindenképp.JObb ha vizsgálat céljából valamilyen magánorvoshoz jelentkezel be.
Igen abban igazatok van, hogy az orvos megmondhatta volna a srácnak lehetetlent kér. De se Én se ti nem voltatok ott amikor eldőlt mit fog csinálni. 15 éves tehát a szülőnek is ott kellet legyen, és közreműködött. Nem tudjuk mi hangzott el. Ha Én vagyok az orvos Én kizavarom és azt mondom, hentes munkát nem csinálok menjen oda ahol megcsinálják.
Miért csak a körülmetélés neki az egyetlen megoldás, mert túl nyúlik vagyis fityma túltengése van és ez a túl lógó szűkül be neki. Ez pedig mindég be is fog szűkülni. Elég egy enyhe gombás vagy bakteriális fertőzés ami csak egy kis viszketést okoz és elindul a folyamat ami a szűkülethez vezet. Mivel a nap 24 órájából 23 és felet az a bőr nyugalomban ott elől pihen. Ezért szűkül be.
Amíg a seb nem gyógyul meg ne fürödj, csak zuhanyozz. Kamillás teával mosogasd az segíti a gyógyulást.
@ #26-os
"EE/33-nak: nem az orvos hibája, van amit meg lehet csinálni és van amit nem. Ha beviszel az autószerelőhöz javításra egy trabit ne várj tőle vissza egy BMW. Ez ugyan így van az orvosokkal."
_ Rossz a példa. Ez nem autó, hanem fityma, és ha az orvos alapból úgy áll hozzá, hogy ez a fityma megment7ő, akkor talán nem baxxa el ennyire.
Magam is jól tudom: Ahány férfi, annyi bré, megannyi fitymagond-variáns. DE! Le7 ugyan, h. a sok szűkület kbözik, de a bemetszés egy igen 1xű, nem komplikált rutineljárás, ez vixont, -- amint az a kérdező által mellékelt fotón is jól látszik, -- erősen nem annak tűnik, vagy ha mégis, el nem tudom képzelni, hogy le7ett ezt így ennyire elcsexni. S:-s
Azonban haxnos le7 néhány műtét előtti kép készítése is, csak erre érdekes módon csak azok gondolnak, akik alapból legelőször a TKM-re voksolnak. Ők általában csinálnak előre-utána fotóösszehasonlítást, ami sztem abszolút nem hülyeség.
"Ugye hogy lepontoztatok!"
_ A magam nevében: Engem is folyton lepontoznak, pedig én is törekszem valós dolgokat írni, hülyeség helyett. Az emberek sajna túl felszínesek, kivéve talán azokat, akik képesek egyáltalán felfogni azt, amit olvasnak, esetleg leírnak. Engem nem érdekel a lepontozás. Csak, ha vki hülyeséget ír, vagy feltűnően OFF-ol, ill. végigspameli az összestopikot uazzal a hülyeséggel. Én elfogadom azt, hogy te érveltél, noha nem a legszerencsésebb példát húztad elő, de ezt tixteletben tartom.
Uúgy tixteletben tartom a #21-es Naszlady Anna véleményét is, aki nő létére okoskodik bele rendszeresen, jellemzően férfidolgokba, nem mintha lenne neki pénisze, és azon fityma,... (max a csiklóján, de az nem tud beszűkülni, igaz, azt is körül le7ne metélni, de az nem lenne vsz. annyira élvezetes dolog neki,) ...ahogyan férfi létemre mjuk én se le7ek terhes. (max. gondterhes.) éppen ezért én nem megyek szülész-nőgyógyász témakörbe, és okoskodok azzal, hogy a szülés ilyen meg olyan érzés, amikor halvány lila f*ngom nincs róla, noha magam is kíváncsi természetű vagyok, és nagyon érdekel ez a témakör de nemcsak anatómiai, hanem emocionális értelemben is.
@ #21 Anna:
"Nem véletlenül alakult ki, hogy ez _A_ megoldás a fitymaszűkületre. (Körülmetélés)"
_ Igen, ez is egy opció. De nem feltétlenül, ill. NEM MINDEN ESETBEN KELL a TELJES!
Van amikor a bemetszés is elég, de pl. múlt pénteken egyik GyK-s srác (16 éves) aki hallgatott rám, most esett át egy RKM-en, amikoris alig szedtek le neki vmit. A fitymája zöme megmaradt, az orvos korrekt volt, úgy is állt hozzá, és most maradéktalanul boldog. :-)
Én meg örülök, mert segít7tem neki, mert az ő sikere részben az enyém is. :-)
========
@ KÉRDEZŐ:
Sztem menj vissza az orvosodhoz, de szüleiddel együtt, és kérjétek számon a "művét" rajtad, ha addig nem javul.
Tudnod kell, jogod van az érdekedet megvédeni betegjogi képviselő révén, ám a te korodban még csak szülői képviselet mellett. Keresd ki az illetékes képviselőt az alábbi weboldalról, mert ehhez jogotok van, ahogy jelenteni azt is, ha az orvos nem betegcentrikus hozzáállást tanúsított, amit a munkája minősége is elég látványosan (sajna) tükröz. :-o
>> [link]
Itt megtalálod azt, aki képviselhet az orvossal szemben, és ne ijedj meg a feladattól! Ha kiállsz (ill. kiálltok) az igazad mellett GYŐZNI FOGSZ! >:-|
Amíg az ügy zajlik, ne tervezz be műtétet akkor se, ha türelmetlen vagy. Azonban a bemetszésen kívül le7őségképpen már csak nagy vszséggel az RKM vagy a TKM maradt, tehát ha nem javul a dolog, akkor az RKM még mindig jár6ó út,
> HA NEM KAPKODOD EL MEGINT A DÖNTÉSEDET, AKÁRMI SÜRGESSEN IS TÉGED,... és
> N.E.M . A . K.É.T.S.É.G.B.E.E.S.É.S . V.E.Z.É.R.E.L.!.!.! :-o
=~=~=~=~=~=~=~=~=
!!! A FITYMASZŰKÜLET MEGOLDÁSAIról az alábbi topikban KÉPEKKEl és ÁBRÁKKAL szemléltetve ill. illusztrálva olvas6sz!
>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__2..
>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__1..
(Remélem ezt legalább belátják egyesek is, hogy hasznos célt szeretne szolgálni, és nem pontozzák le irígységből, unalomból, vagy egyéb emberi gyarlóságból!)
=~=~=~=~=~=~=~=~=
Bármi gond van, kérdésed merülne fel, vagy segítség kell a megoldásban, esetleg egy jobb orvos választásában, >>privizz bátran! Segítek! ;-)
FEL A FEJJEL, Pajtás! ;-D
Üdv: EE
Barátom EE sajna a női anatómiai dolgokkal sem vagy tisztában. Igen a nőknek is van fitymája és az is betud szűkülni. És azt is körül lehet metélni de nem csak úgy ahogy te tudod, ahogy az arab országokban csinálják. /Azt csak nevezik körülmetélésnek valójában csonkítás és nem is az a célja/ Hanem csak azt a néhány milliméter bőrt vágják le. Angol nyelvű lapokon sokat megtudhatsz róla. /clit hood removal,Hoodectomy/ Akiknek megcsinálták azok csak jót írnak róla. Sokkal könnyebben van orgazmusuk, és tisztább. Nem én mondom hanem az a sok nő akinek megcsinálták. Olvass utána.
Ja csinálj valamit a gépeddel "T" helyett 7-est ír.
Kérdező!
Látsz már valami javulást,változást,hisz azért már 2 hét eltelt és egy műtéti gyógyulás akár 4 hétig is eltarthat.Másik orvos kerestél már fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!