Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Nem rég műtöttek fitymaszűküle...

Nem rég műtöttek fitymaszűkülettel és lenne egy fontos kérdésem? (lent. Kép)

Figyelt kérdés

Az orvosom körülmetélés párti volt ,de én mást választottam és azt mondta,hogy szerinte majd körbefogom magam metéltetni csak idő kérdése.

Kicsit megijeszt.

Nem tudom,hogy fog kinézni a gyógyulás után ,de most így néz ki: [link]

5 nap után.

Ez így is fog kinézni vagy változni fog??

2011. dec. 12. 10:05
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
75%
Az orvos nem vághatta le, mert te nem engedted meg neki. Az a körülmetélés, hogy azt a "gallért" lemetszik. Így már ott kellett hagyja az orvos, a te kívánságodra. Igen, az a bőr ott fog maradni.
2011. dec. 12. 13:40
 12/36 A kérdező kommentje:
és ilyen csúnya lesz mindvégig?
2011. dec. 12. 13:42
 13/36 A kérdező kommentje:

Nem tudom elhinni ,nagyon dühös vagyok, magamra is meg az orvosra is.

Azt mondta,hogy a metélést javasolja ,de azt nem mondta,hogy egy ekkora gusztustalan púp lesz ott ha ezt választom.l

Ilyet még nem is láttam, ettől én is rosszul vagyok nem ,hogy egy lány.

Olyan érzékeny a makk mint az állat ha körbemetélnek beszarok a fájdalomtól mert olyan érzékeny lesz a makk.

2011. dec. 12. 13:57
 14/36 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Nem vagyok orvos, de szerintem jobban fog kinézni gyulladás után mint most. Lehet h lesznek hegek, de szerintem nem lesz ekkora púp. Lehet h lesz, de kisebb, az is lehet h nem lesz. Ez az én véleményem.

"Olyan érzékeny a makk mint az állat ha körbemetélnek beszarok a fájdalomtól mert olyan érzékeny lesz a makk."

Idővel hozzászokik a makk azt mondják.

Kiskoromba végigért a fitymám a makkomon, nem volt ilyen gondom szerencsére, a makkom az érzékeny volt ha hozzáérnek ... Ahogy nőttem kamasz koromban a fitymám hossza nem úgy nőtt és egyre jobban kint volt a makkom sz@r volt ahogy hozzáért a nadrághoz meg főleg a szőrömhöz, annyira nem volt szar mert apránként lett "adagolva" nem egyszerre, most már kint van a makkom és megszoktam.Jó ez nem olyan mintha körülmetéltek volna, de leírtam az én tapasztalatomat.

2011. dec. 12. 14:26
 15/36 anonim ***** válasza:
62%

Az meg nem minden esetben igaz, hogy aki körül van metélve, annál elmúlik idővel az érzékenység. Egyik osztálytársamat is teljesen körülmetélték akarata ellenére (az orvos nem akarta másképp megoldani), a mai napig becsavarva hordja a makkját, annyira fáj neki, amikor a gatya hozzáér, pedig a műtétjének már több mint 2 éve.

Amúgy nem akarom az ördögöt a falra festeni, de nem gondolod úgy, hogy az orvosod esetleg "szándékosan" csinálta ezt ilyenre meg, hogy visszamenj hozzá körülmetélésre? Mert szerintem nagyon úgy tűnik, hogy erre megy ki a játék. :s

Hallottam egy olyanról itt a GYK-n, hogy az orvosa a gyereknek nem szívesen végezte el a bemetszését, fékátvágását, mert ő maga is metéléspárti volt, mint a többi debreceni urológus, de a gyerek addig erősködött, míg végül elvégezte, igaz, riogatta is rendesen, hogy ronda lesz. Aztán a gyereknek pár nap múlva felgennyesedett az egész, és valóban ronda lett, míg másoknál ugyanaz gyönyörűen meggyógyult. Ő is mondogatta, hogy "körülmetélés-körülmetélés", a gyerek meg nem ment bele. Most akkor vagy az orvosod tapasztalatlan, vagy csak simán annyira hülye, hogy az már okosnak látszik. (rafinált.)

Ha ennyire meg akarod menteni a fitymádat, miért nem más orvost választottál? Miért ezzel a barommal erősködtél, hogy csinálja meg, ahelyett, hogy felálltál volna szépen az asztalról, és elmész egy másikhoz, aki nem ennyire balf*sz!? Mert itt ennél a pontnál te is hülye vagy. (Bocs. Őszinte vagyok.)

2011. dec. 12. 15:36
 16/36 anonim ***** válasza:
47%
Hát barátom ezt jóóól megszívtad!!! A kép alapján azt mondom igen ezt körül kell metélni. Nem fogod megúszni. Csak így kétszer szenveded végig. Most meg kell várni amíg a gyulladás lemegy és a seb begyógyul. Most legalább megtanultad ne hallgass olyanokra "aki ismer olyat aki már hallott róla" tanácsokra. Az orvos aki megvizsgálja nem az elsőt látja, ha azt mondja metélni kell akkor nem rossz indulatból mondja hanem talán tapasztalatból. Én már nem is merek az ilyen kérdésekre írni mert a sok "tapasztalt" agyament lehurrog meg lepontoz pedig lehet én tapasztalatból beszélek, ők meg csak agyalnak.
2011. dec. 12. 16:30
 17/36 anonim ***** válasza:
44%

>>>>

OFF:

Az előző hozzászólóval annyiban nem értek egyet, hogy mindenkinek joga van a saját akaratához, az az orvos meg, aki nem ezt tartja szem előtt, az magát a munkáját sem szereti, az ilyen eseteket pedig nem kihívásként, hanem koloncként kezeli. Orvosa válogatja, hogy ki miként tekint a betegeire, és azok gondjaira. Más kérdés hogy egy ún. HBCs-protokoll szerint az adott kórház/orvos több pénzt kap TKM-ért (Teljes KörülMetélésért), mint mjuk ha RKM-et végez, ami szerintem legalább annyira szánalmas dolog, mint ahogy egyesek már akár egy rövid fitymafék miatt is szánt szándékkal rábeszélik a betegeiket a TKM-re. (Index-fórumon főként vannak ilyenek...)

És ennél a pontnál a szerencsétlen gyerek kiszolgáltatottá válik az orvos kénye-kedvének, ez pedig tisztességtelen, orvosilag pedig etikátlan vele szemben! >:-o

Csak azért forszírozni a TKM-et, hogy X-ezer forinttal több üsse a markát... do.Ob

Akkor már inkább magánpraxis! dO.ob

Egy biztos: Teher alatt nő a pálma.

Attól lesz vki tapasztaltabb, jobb orvos, ha nem kapásból a számára leg1xűbb megoldást választja, hanem elkezdi feltárni a bonyolultat, és megoldja. Ismerek olyan orvost, aki több mint 10 éven át zömmel csak TKM-eket végzett, uakkor a levágott fitymák egy jelentősebb részét szövettanra vitte, és bizonyos fokú tapasztalatot szerzett mind fitymaszűkület, mind lichen sclerosis et athrophicus terén. Manapság meg már inkább áttért a humánusabb megoldás végzésére, az RKM-re (Részleges KörülMetélés).

Egyébként meg a műtét után 2 hétig még bármi le7séges, akár javulás is, de ha ennyire duzzadt/gyulladt, inkább visszamennék orvoshoz vele, ha így néz ki.

:ON

<<<<

~-~-~-~-~-~-~-~-~

@ KÉRDEZŐ:

Hali!

Te figyu!

Elárulod, h. ez a doki mit csinált veled, hogy ez így néz ki? Mert ez most elég rendesen be van duzzadva, akár gennyes is le7, azért dülled ki a fitymazsákból, s néz ki finoman szólva, mint egy "okádék". S:-s

Én a helyedben már rég visszamentem volna az orvoshoz, mégis magyarázza meg, mi ez, mit tett vele!? S:-s Láttam már szörnyű dolgokat személyesen is, de ez sokmindenen túltesz... S:-o

_ Hány éves vagy?

_ Melyik kórházban műtöttek?

_ Milyen volt a műtét előtti állapot? Milyen problémával kerested meg azt az orvost, aki műtött?

_ Amikor ő a TKM-et forszírozta, MIÉRT NEM HAGYTAD OTT? :-O (Épeszű ember az ilyet azonnal otthagyja, ha látja, hogy ez az orvos mást szeretne, mint amit ő, és nem képes belátni, hogy neki inkább a beteg akaratának megfelelően kellene normálisan cselekednie... :-o ) MIÉRT MARADTÁL MÉGIS? S:-o

_ Most mit érzel a duzzadáson kívül? Vannak fájdalmaid? (Ha igen, milyen jellegű ill. mennyire erős? (1-10-ig,))

_ Kened vmivel? Hogyan kúrálod a lógódat?

Várom válaszaidat!

És ne aggódj! Még nem 100, hogy el kell veszítened a fitymád! :-o

Megold6ó ez még, FEL A FEJJEL! ;-)

Üdv: EE

2011. dec. 13. 10:31
 18/36 A kérdező kommentje:

15 éves vagyok

Csobánka téri kórház

Fitymaszűkülettel kerestem meg,

Csak javasolta a TKM-et , meg,hogy az jobb lenne,mikor azt mondtam,hogy nem szeretném azt mondta hogy jó rendben, amit én mondok az lesz.

Néha szokott fájni,de inkább kellemetlen, néha bele nyilal a fájdalom,de nem sűrűn.Türhető.10-ből kb 7-es a maximum fájdalom.

Csak fertőtlenítőt használok.

Ha nincs rajta kötés akkor elég sz*r érzés és a gatyában is nagyon érzékeny kötés nélkül így mindig bekötöm.

2011. dec. 13. 13:11
 19/36 anonim válasza:
48%

Szegény srác, ez durva! Mit csinált az orvos?

Én nem vok szakember de az index fórumon szebb műtéti képeket láttam még régen (amikor néztem), de úgy gondolom hogy még bármi lehet.

Off:

"És ennél a pontnál a szerencsétlen gyerek kiszolgáltatottá válik az orvos kénye-kedvének, ez pedig tisztességtelen, orvosilag pedig etikátlan vele szemben! >:-o

Csak azért forszírozni a TKM-et, hogy X-ezer forinttal több üsse a markát... "

Szemétség, idióta rendszer a TKM-ért többet fizetnek, ez is csak íróasztal mögött megalkotott idióta szabály.

2011. dec. 13. 13:35
 20/36 anonim ***** válasza:
50%
EE/33-nak: nem az orvos hibája, van amit meg lehet csinálni és van amit nem. Ha beviszel az autószerelőhöz javításra egy trabit ne várj tőle vissza egy BMW. Ez ugyan így van az orvosokkal. Ugye hogy lepontoztatok! Fáj ha megmondja valaki az igazat! Éljetek csak a kis álomvilágotokban és szenvedjetek.
2011. dec. 13. 16:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!