13éves vagyok és 188cm elég sokat növök de már vagy két éve növök ilyen gyorsan. Tudtommal az én korosztályomba az ideális magasság 170-180cm méter lenne. Sőt lehet, hogy még annyi se... Van valami mód arra, hogy lassítsam a növést mert így még a bőr is szét reped, igaz az elmúlik napozással.
Szóval hogyan lehetne lassítani a növést és lényegesebb bajom ugye nem lehet tőle?(erős gerinc ferdülés stb..)
De lehet, ha a gerinced nem elég erős,hogy kövesse a nagymértékű növekedésedet. Mozognod kéne sokat, erősíteni az izmaidat szentem. Talán az segít.
2011. jún. 24. 16:15
2/14 anonim válasza:
Az fix,hogy a kalciumegyensúlyra Neked fokozottan ügyelned kell,vedd nagyon komolyan!!Ha ilyenkor elhanyagoljuk a kalciumpótlást,később látjuk kárát.Lehetőleg olyan kiegészítőt válassz,amiben van magnézium(ez szállítja a kalciumot a csontokhoz)és D-vitamin(enélkül nem épül be a kalcium a csontokba)is.Bőrre C-vitamin,Ligetszépe-illetve egyéb esszenciális olajak.
2011. jún. 24. 16:17
3/14 anonim válasza:
A mozgás tényleg fontos,és az étkezés helyessége is(sok kalcium van a sajtokban,szezámmagban-de ilyen gyors növekedésnél nem elég az étel-adta kalcium!)
2011. jún. 24. 16:19
4/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:)
A kálciumos dologról nem tudtam jó, hogy szóltatok:D Amúgy sajtot meg egyéb kálcium tartalmú ételeket eddig is ettem de, ha ez tényleg nem elég akkor veszek kiegészítőt is!
Köszi még egyszer az eddig válaszokat, ha valaki tud még valamit az írjon.
2011. jún. 24. 16:22
5/14 anonim válasza:
ússz sokat :) az izmosít, és a tartást is javítja. mellesleg szedj valami étrendkiegészítőt, vagy vitamint, amiben van kalcium :)
2011. jún. 24. 16:34
6/14 anonim válasza:
az átlagnál magasabb persze,ez már felnőtt magaság.De lehet 15 éves korodra leállsz és olyan 198-2 m magas leszel.Az apukád is magas?Egészségesen kell táplálkoznod és mozogni,a magasságod nem tudod leállítani.Viszont ha a bőrőd meg reped akkor érdemes lenne a gyerek orvossal erről beszélgetni.
2011. jún. 24. 17:23
7/14 A kérdező kommentje:
Igen ő is magas de annyira nem mint én:)
Voltunk már a gyerek orvossal is a bőrömmel, de azt mondta, hogy idővel majd elmúlik :)
2011. jún. 25. 10:06
8/14 anonim válasza:
Járj el úszni ezzel javítod a testtartást és a szalagoknak is jó mivel gyorsan nőttél ezért azok is gyorsan nyúltak és könnyeben meghúzódik szakad stb. erre az úszás a legjobb. Szerintem kezdj el kosarazni :) Ja meg testápolóval kend magad h rugalmasabb legyen a bőröd és így kevésbé lesznek bőrrepedéseid.
2011. jún. 25. 12:24
9/14 anonim válasza:
Ha az orvos azt mondta nincs baj,akkor jó.A bátyám ő 178 cm volt 13 évesen és 198 cm lett,semmi baja nincs.Jóval magasabb vagy az átlagnál,mert olyan 165-174 cm a te korosztályod,és hát vannak bőven a 13 évesek közül akik igen kicsit és fejlettlenek még.
Örülj neki magas fiú leszel,a lányok is egyre nőnek és azt mondják a magas srácok szebbek.Csak figyelj oda magadra.
2011. jún. 25. 20:27
10/14 anonim válasza:
"Tudtommal az én korosztályomba az ideális magasság 170-180cm méter lenne."
Nem igaz, 12-13 éves korban 160-165 centi az ideális magasság. Volt osztálytársam is ilyen nagy (volt 13 éves korában) pedig csak 9. osztályos. Szép nagy ember lehetsz, én 12 évesen 154 centi voltam, most meg 169 cm.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!