Magas a vérnyomásom? 16/F
Üdvözletem.
Egy ideje általában 140-150/80-90 a vérnyomásom. Van hogy kicsit több, de általában ennyi vagy kevesebb. Na most ennek semmi tünete nincs, nem érzem rosszul magam, nem érzek semmit. Egyszer megmértem kíváncsiságból, akkor volt 160/103, és azóta méregetem, de ilyen magas azóta nem volt.
Dohányzom, amit a problémám óta jelentős mértékben csökkentettem, +napi 1 kávé.
Esetleg, ti mire gondoltok, mitől lehet?
MÉGEGYSZER mondom semmi tünete nincs.
Hozzáfűzném még azt is hogy a nyári szünidő alatt rengeteget nőttem, és sokat fogytam is, körülbelül 7 kilót.
az én vérnyomásom 120 pulzusom 60
amúgy a mérés módja sem mindegy, nem szabad mozogni közben és a készülék is lehet rossz(bár ezt kétlem) ha gyakran méred és mindig hasonló érték jön ki akkor az magas vérnyomás
Nagyon magas. Én már azt sem értem, hogy miért kell 16 évesen cigizni és kávézni?
Fordulj orvoshoz mindenképpen!
Ezt hívják magasvérnyomás betegségnek.És valóban nincs tünete,csak tönkretesz mindent 20-30 év alatt.A szivedet a vesédet a szemedet.És még akkor is fiatal leszel.
Tehát orvoshoz kéne menni,hogy megállapítsák,hogy mitől,és kapj rá gyógyszert,hogy 120/80-on tartsa.
És nem tudjuk,hány kiló és hány cm vagy,de lehet,hogy a fogyás is használna.
A körzetinél kezd,majd Ő megmondja,hogy tovább.
Kedves TiffanyK !! Aki ennyit tud a vérnyomásról,hogy 120,az ne adjon tanácsot másnak.Ez így nem jelent semmit.
A vérnyomás értékhez a systolés és a diastolés érték is kell.Pl:120/80.Ez már mondd valamit.
Talán a horgolás-kötéshez,vagy a rúzsvásárláshoz kéne hozzászólnod.
Fogynod valóban nem kell.De ki kéne deríteni az okát,mert 120/80-nak kell lennie tartósan.Ez nem azt jelenti,hogy futás,vagy izgalom hatására nem emelkedhet meg,de vissza kéne állnia 120/80-ra
Nagyon sok oka lehet, a pajzsmirigytől a vesehomokig,egy ritmuszavar,bármi.Ezt pedig az orvos,ultrahang,meg rtg tudja eldönteni.Menj csak el szépen,mert nagyon fiatal vagy.Nem kell,hogy 30 évesen egy beteg kornyadt öregember legyen belőled,és lehet,hogy egy tabletta megoldja a dolgot,és még az is lehet,hogy csak pár évig kell szedned.
Látatlanban nem tudunk találgatni,menj a körzetihez,és főleg beszélj a szüleiddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!