Hogy zajlik egy Körülmetélés?
Itt van egy-két érdekesség:
Egy jóbarátom ezzel foglalkozik és a világ nyolc legelismertebb szakemberei között van.
Tőle kérdezgettem, az alábbiak szerint:
Néhány napos babáknál: egy "pajzzsal" elszorítják a bőrt, egyúttal védik a péniszt is. Egy nyisszantás éles szikével, másnap kontroll. Néhány nap alatt gyógyul.
Felnőttnél műtétnek számít:
A pénisz tövébe adnak helyi érzéstelenítést, nem kellemes, de nem fáj jobban, mint egy bárhová adott injekció vagy oltás. Kb. 40 perc, körbe óvatosan levagdossák a bőrt, majd összevarrják.
Első két nap elég rossz, de fájdalomcsillapítóval jobb. Szexet 3-4 hétig javasolt mellőzni a gyógyuló varratok miatt.
10 nap után varratszedés, akkor már az orvos is látja, hogy mennyire gyorsan gyógyul, így pontosíthatja a "kímélés" időszakát.
Pisilni már néhány órával a műtét után lehet, de javasolt aznap "szomjazni", kevésbé macerás.
Sportolni varratszedés után lehet, bár kérdés, hogy az adott sportnál mennyire "lifeg" vagy dörzsölődik. De érdemes azt is 2-3 hétig hanyagolni - vagy óvatosan kitapasztalni, hogy fáj-e.
Elvileg 10 napig leszel korlátozva a teljesen szabad mozgásban, ilyenkor javasolják a lazább alsó és némi "párnázás" használatát, akár gézzel körbetekerni.
Ha elfogadsz egy javaslatot: zsidó szakemberrel csináltasd meg, mert más orvosok nem annyira gyakorlottak, hiszen aránylag ritka beavatkozás, főleg felnőtteknél. A zsidók vallási okokból napi szinten csinálják (mármint nem mindenki, hanem akinek ez a szakmája) és emiatt a gyakorlatuk is nagyon nagy ezen a speciális területen.
Köszi szepen a sok infot!!!
Nos ,igazabol nem felek a mutettol,meg az utana elkovetkezendo napok kellemetlensegeitol ... lesz4rom ,ki kell birni es kesz .... az egyetlen dolog ami aggaszt ,az az h benne van a pakliba h az orvos elbarmolja ,es esztetikailag csunya lesz ... amit az elso linkelt ott is van jo par kep arrol hogy hogyan nezhet ki ha elcseszik .... ettol felek a legjobban ,mert ha nekem elcseszik , en lelovom es elasom az orvost.
Nagyon jo otlet h zsido orvossal kene megcsinaltatni ,nem is gondoltam ra .... csak kerdes h hol talalok zsido orvost ...
Amugy meg nem voltam vele orvosnal ,csak tudom h szukuletem van es szukseg van valamifele mutetre ...de lehet h eleg lenne csak reszleges korulmeteles vagy vmi kiseb beavatkozas ....de nemtom h ez mitol fugg h teljes e kell vagy reszleges.
Egyebkent ilyenkor ha elmegyek az orvoshoz ,megnezi ,megmondja h mi a teendo .. ad egy idopontot es par nap mulva mar meg is csinalja??
Mert uzgy kepzelem/azt szeretnem hogy a leheto legrovidebb idon belul legyen lebonyolitva ... elmegyek ,megbeszeljuk h mi legyen ,par nap mulva megcsinalja ,es egy honap mulva mar sportolhatok,sz*pathatok ...
De rohadtl nem bizok az orvosokba ,az a baj.
Mohel-nek hívják az ilyen foglalkozású zsidó embert, így érdemes keresni. Pont az általad említett dolgok miatt kérdezz körbe, hogy ki a legjobb, mert igen, gyakorlat hiányában el is lehet tolni.
A férjemnek sima orvos csinálta babakorában eü okokból - 15 évesen a maradék bőr elszakadt neki, mert félig-meddig csinálták csak meg.
Pénzbe kerül, bár nem tudom mi a tarifája, de szerintem vedd úgy, mintha plasztikai műtét lenne, ott is érdemes többet fizetni a biztos eredményért.
A zsinagógával szemben (a fővárosban) van a zsidó központ, érdemes oda bemenni, vagy a hozzád legközelebb levő zsingagógában elcsípni egy rabbit és tőle segítséget kérni, mivel neki a szakmája miatt is ismernie kell a helyi moheleket.
Esetleg zsidó fórumokon kérdezz utána, hogy kinek kivel milyen tapasztalata volt - valószínűleg ott telefonszámot is adnak.
Időpontot meg úgy kapsz, ahogy ráér a szakember, ezt nem lehet megmondani, hogy mennyi idő. Valószínű, hogy kérnek orvosi papírokat, hogy semmi súlyos betegséged nincs, nem vagy vérzékeny, stb.
Bocs, most láttam, hogy gyúrsz. Azt biztos, hogy nem engedik a teljes gyógyulásig, mert az erőlködéstől könnyen felszakadhatnak a varratok. Ha meg tudod oldani, szerintem tarts egy hónap szünetet, mert a vérnyomásemelkedés az erőlködés miatt veszélyes lehet és szétdurranthatja a hegeket.
Akkor viszont mentő és legközelebbi kórház, ahol a fene tudja éppen ki és milyen gyakorlattal lesz ügyeletben...
Ja és NE ultraortodox zsidókhoz menj, mert ők kicsit túl komolyan veszik a vallást és nem feltétlenül fogadják el, hogy neked csak eü okból kell.
A sima ortodox vagy más zsidók ebből nem szoktak ügyet csinálni, tiszteletben tartják mások vallási irányultságát. Csak közöld az elején, hogy nem vallási okból van rá szükség, hogy a ceremóniára ne készüljön a mohel, csak a beavatkozásra.
Az ultraortodoxok fekete ruhában, fekete kalapban járnak, hatalmas pajesszal. Akin csak kipa van, az rendszerint "sima" zsidó, inkább őket keresd, ők nem elvakultak.
Ha fővárosi vagy, a zsinagóga környékén sok zsidó él, a legtöbb zsidó intézmény is ott van (VII. kerület Kiskörút felé eső része), ott érdeklődj.
Vagy keress rá a mohel + városod szavakra a neten, hátha kidob találatot.
Akkor ott keress egy zsinagógát, menj be nyugodtan és mondd el a rabbinak, hogy milyen ügyben kéred a segítségét.
Szlovákul nem tudok, de azon a nyelven írd be a google-be a városod és a mohel szót (ez nemzetközi).
Vagy keress rá zsinagógára, ott is élnek zsidók!
@tegnap 23:21
"Egy jóbarátom ezzel foglalkozik és a világ nyolc legelismertebb szakemberei között van."
Megkérdezhetem kiről beszélsz, mármint hogy hogy hívják? :)
Eliezer Amos
De nem magyar, bár gondolom ez a nevéből is egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!