Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Hogyan zajlik a fitymaszűkület...

Hogyan zajlik a fitymaszűkület kezelése?

Figyelt kérdés
Műtét? és ha igen, fizetni kell érte? mennyit? ha valakinek van ezzel tapasztalat kérem írja le!
2011. márc. 11. 16:08
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha enyhe akkor házi praktikát is tudsz használni,fürdés közben lassan,óvatossan rendszeresen húzogatod hátra a bőr ami lazzulni fog idővel és helyre jön.Pár hónaptól akár 1 évig is elatarthat.Néha szegmák,fehér kis részek válhatnak le ilyenkor.De rendszeresnek és kitartónak kell lenni.

Ha orvoshoz mész,urológushoz,nem kell beutaló és ingyenes a vizsgálat,ő mondja meg mi legyen.De vigyázzni kell mert sok körül akarja metélni az embert,még ha nem is szükséges.Ha ezt ajánlaná meg kell kérdezni a többi lehetőségről,vagy másik orvost keresni.

De néha elég ha kenőcsőt ír fel a doki,vagy z-plasztika2 oldalon apró bemetszést ejt és lazzít a bőrőn,nem marad nyoma sem.

Milyen mértékű a szükületed?Mennyire tudod hátra húzni a bőrt?Korod?Mióta van?

2011. márc. 11. 18:42
 2/9 anonim ***** válasza:
2011. márc. 11. 22:20
 3/9 A kérdező kommentje:
hát a szűkület az már kisebb 12 éves korom óta azt hiszem, de most 1-2 hete mintha rosszabbodott volna, amúgy 21 vagyok! most már olyan mértékű, hogy zavar a szexuális együttlét alatt. Teljesen hátra tudom húzni, de most már fájdalmas, régebben nem volt az! Szerintem doki lesz belőle... Bár ha most rosszabbodott, lehet hogy a műtét után is újra fog? Köszönöm a válaszokat!
2011. márc. 12. 16:15
 4/9 anonim ***** válasza:
75%
Ha jó orvoshoz mész és itt írtad,hogy végülis hátra tudod húzni,csak kicsit fáj,akkor enyhe a szükület,szóval bemetszéssel meg tudják szerintem oldani,akkor nem fog rosszabb lenni,ha figyelsz rá.De körül metélteni ne hagyd magad,annak is vannak negítív következményei,meg ha nem elégedett az ember az eredménnyel évek munkája hogy valamennyire az eredeti állapotot helyre tudja hozni,van akinek sikósító segítségére van később a sexnél szüksége,bár nem gyakori,de hallottam ilyenről is.
2011. márc. 12. 19:14
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget!
2011. márc. 12. 19:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Hali!

A szűkületek NEM 1-2 HÉT ALATT rosszabbodnak, HANEM ÉVEK ALATT, ami sokmindentől függ. Ha a véleményed szerint mégis 1-2 hét alatt romlott a dolog, annak vmi különleges oka van,... (pl. nem megfelelő elővigyázatossággal történő hátrahúzás, feszítés, mikrosérülések, gyulladás... ) ...és ez egy nagyon komoly figyelmeztetés! :-o

Ha 12 éves korod óta tudod, hogy ez a szitu, miért nem szóltál a szüleidnek? Azért mert szégyellted és féltél?

Az elmúlt időszakban számos olyan gyerek vette fel velem a kapcsolatot, akiket most már azért kell körülmetélni, mert éveket, évtizedeket(!!) vártak a nagy semmire, amikor már a baj kialakult. CSAKHOGY!

!!! A problémákat megelőzni kell, és nem kezelni a már kialakultat!!!

A melegvizes módszernek megvannak az előnyei meg a veszélyei is, ha nem jól alkalmazzák vagy elővigyázatlanul. A bemetszés kipótolhatja a beszűkült részt, ezzel kapcsolatban is vannak mindenféle tapasztalatok is. Hogy most neked van egy enyhe fitymaszűkületed, ezzel kapcsolatban már van itt fent millióegy kérdés, tökfölösleges volt újabbat feltenned. Az egyik hozzászóló nagyon szépen odairányított téged néhány hasznos linkhez, amit -- ha veszed a fáradságot, és megnézed -- már le7 okosabb lennél eggyel s mással.

Hogy most műteni kell-e vagy sem,... nem tudom. Saját véleményt meg nem mondok addig, amíg ilyen témában alaposan ki nem kérdeztem a panaszos személyt. Aki ennek hiányában véleményt formál az nem ért a dologhoz.

Az meg, hogy milyen kategóriába sorolandó a szűkületed, nem "szerintem" dönti el, hanem két dolog:

_ Fix kérdések, és...

_ Hogyan néz ki maga a szűkület? HOL HELYEZKEDIK EL a szűkület a belső fitymán?

Két egyforma szűkület ugyanis nincs, ahogyan két egyforma ember sem. Egyik fitymán nagyon a fitymavégi bojthoz közel, esetleg abban található a szűkületet okozó mikrohegekkel teli rész. Egy másikon pl. igencsak a makk alatti árokhoz közel helyezkedik el.

Ezért nem le7 LÁTATLANBAN SEMMI BIZTOSAT sem javasolni, azonban meg kell keresni a megfelelő tájékoztatást a probléma legmegfelelőbb megoldásával, orvoslásával kapcsolatban.

Sokakat azért metélnek manapság körül, mert bár megelőz7ő lett volna a metélés, 1xűen lusták voltak rákeresni a megoldásra. Ugyanakkor minden útmutatás, amit kapsz az egy új le7őség, és A KAPOTT/FELLELT LEHETŐSÉGEKKEL -- a saját érdekedben és nem szégyenlősködő vagy kényelmi okokból (lustaságból) -- IDŐBEN ÉLNI KELL! :-O

˙ A kérdéssor pontosan úgy funkcionál, mint egy Telefonos TeleCenter-Ügyfélszolgálat, amelyben a telód nyomógombjai segítségével válasz6sz az alábbi menüpontok közül.

Azonban itt a megoldáshoz történő továbbirányítás a te (mint panaszos) válaszaid alapján történik.

Ha rámész a fenti [22:20]-as hozzászóló által belinkelt linkre, az egy másik oldalra irányít, amin ott láttam az egyik hozzászólásnál 3 linket. (Ha jól látom, ez a [02-06 19:46]-os hozzászólás az oldalon.)

Itt a 2)-es pont alatt a felső tartalma az a kérdéssor, amit minden szűkületesnek felteszek első körben. Itt szembesítheted magadat a kérdések segítségével, hogy milyen vészes a helyzet, kell7-e orvosi segítség!?

Ez mindössze pár klikk, és aki keres az talál.)

(Az urológusokkal viszont vigyázz, mert vannak egyesek, akik azért végeznek TKM-eket (Teljes KörülMetéléseket) mert vannak bizonyos beavatkozások, amelyekért az adott egészségügyi intézmény több pénzt kap. A TKM is tudomásom szerint ilyen. Ennek figyelembevétele azonban orvosfüggő, éppen ezért érdemes olyan orvost választani, aki megbíz6ó, és nem azonnal a legdrasztikusabb beavatkozásokat választja, ill. érez7ően nem pénzoldalról, vagy sunyi módon közelíti meg a problémádat!

Ha kérdésed van, először nézz utána van-e rá válasz!?

Ha VALÓBAN nincs válasz akkor jö7 egy új kérdés.

Ha felmerül a le7ősége, hogy van valaki, aki a véleményed szerint a kérdéseidre kielégítő válasszal vagy hasznos segítséggel tud szolgálni, keresd meg, és ne várj a sült galambra! :-o ˙ :-)

Ezen gondolkodj el! :-o

=====

Remélem tudtam valamicskét segíteni.

Bármi kérdésed van és a linkek nem tartalmazzák a választ, vagy esetleg a kérdéssort szeretnéd kitölteni... >>privizz!

Üdv: EE

2011. márc. 13. 04:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is csatlakozom, a szűkületet meg kell oldani, de a TELJES KÖRÜLMETÉLÉST semmiképpen se hagyd, nekem rengeteg gondot okoz :(
2011. márc. 16. 19:35
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is körülmetélt vagyok, de előnyét még soha nem tapasztaltam, azokról mindig csak olvasok a neten, de KAMU, abban semmi előnyös nincs, amikor lecsonkolják a funkcióval bíró szöveteket, ha tetszik, ha nem
2011. máj. 1. 17:03
 9/9 anonim ***** válasza:

alterops!

Menj el vele orvoshoz,előszőr is csak megvizsgál,ez még nem jelent semmiféle kötelezettséget,nem jelenti azt hogy bármiféle műtéti,orvosi beavatkozásnak alá kellene vetned magad.

Maga a vizsgálat nem fáj.Csak megvizsgálna és te meg megkérdezhetnéd milyen gyógymódok,orvosi beavatkozásokat tudna javasolni,elmondhatnád te mit szeretnél,esetleg mit szeretnél elkerülni mint gyógymód.

Gondolkodási időt simán kérhetsz az orvostól,hogy át tud gondolni mielőtt döntesz.De mindenképp menj el orvoshoz.

2012. jún. 1. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!