Mennyit nőhetek még? 15F Bővebben lent
Sziasztok!
A fogorvosom beakar nekem rakni ilyen keresztharapás elleni cuccot a számba, ami széttágítja az állkapcsot, de ahhoz hogy ezt betudja rakni, azt mondta, kell egy röntgen, hogy milyen növekedési stádiumban vagyok.. Nos, a csigolyák alapján azt mondta, hogy , ha jól emlékszem 4. , azaz utolsó előtti stádiumban van a csontnövekedésem.. Kérdeztem hogy ez mit jelent, annyit mondott hogy még fogok nőni, na de mégis mennyit ? 172 cm vagyok, 64 kiló, heti 4-5 1.5 órás edzés, nem alkoholizálok, nem cigizek, szénsav se kerül a szervezetembe! Szóval ha valaki tudna mondani egy körülbelüli értéket, hány centit nőhetnék még, akkor azt megköszönném :)
Szia!
Erre nem lehet mit mondani! Pontos diagnosztikai ismeretek nélkül csak szubjektív válaszokat kapnál, ami a nullával egyenlő!
Lehetsz még akár 184 vagy 190 centi is. De maradhatsz 172 is!
A növekedéssel kapcsolatosan azért nem lehet diagnózisok nélkül jó választ adni, mivel, ha a szervezetedben bárminemű változás áll be, akkor természetesen az egész vélt növekedési mérték változhat!
Egyik ismerősöm a 8 általános végén volt 170 cm magas, és 18 éves korára 2 méter lett, mindenféle edzés, cigi, pia és egyéb szerek nélkül!
Szóval, a kérdésed jó, pontos választ pedig csak az orvosaid (vagy ők sem) fognak adni!
Az, hogy a családban ki milyen magas, csak részben mérvadó!
Hiába 195 cm magas valakinek az apja, és 180 cm az anyja, attól még Ő lehet csak 165 cm!
A súly szintén nem mérvadó!
Az orvostudomány eddigi történelme során 50-50%-os esélye van az embernek!
Van mikor az egypetéjű ikrek sem hasonlítanak egymásra!
A lógásról annyit, hogy a vázizomzatot erősíti, és nem a magasságon fog lökni!
Attól függ, hogy mekorák a szüleid.
(anya magassága+apa magassága)/2+9= ez lesz a genetikailag lehetséges magasságod.
De persze befigyelhet itt a nagyszülők magassága is, pl. ha van egy 190 centis nagypapád, akkor te is lehetsz még magasabb, de ha a 150 centis magymamád dominál nálad, akkor lehet h csak egy-két centit nőssz:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!